Helcaraxe Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Oncelikle sorunu anlatiyim anlatabilcegim kadar , neyse wow oynarken bir anda bole ekran dondu ve ekranda pastel renklerde gibi yukardan asagi cizgiler fln bole bi karisti bi anda ekran ama arkada oyunun goruntusu duruyor bole cizgi cizgi asagiyta dogru inen renkli bole cizgiler fln cikti neyse tanidik bir bilgisayarci ekran kartindan olucagini soledi. Sorun ekran kartindanmidir ekran kartindansa , agp oldugundan ve sistem yenileme gibi bir sansim olmadigindan agp bir kart alicam ve sole bisi buldum , donanim ile ilgili uzun zamandir takip etmedigim icinde pek bir bilgim yok suan acikcasi. kart bu ekran karti kart bu agp yaziyo uyumludur herhalde , fiyat vre performans olarak iyimidir ? onceki kartim geforce 6800 du duz 128 mb agp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Dogrudur problem gpu dan. http://www.mavibilgisayar.com/ud/9481 bu karta bak istersen, agp karta o kadar para bayilma, gerci bu bile fazla ama diger alternatiflerinde altta kalir yani yok. 180 lira seviyesine cikarim diyorsan 2600xt lere bak, gddr3 kullaniyorlar farkli olarak, hala gecerli bi kart agp icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 peki agp olmasi yetermi sisteme uymasina yani sistemim genel olarak p4 3.06 ghz , asus p4p800 anakart , 1gb ram 400 mhz ddr fln diger bilgilerin pek etki etcegini dusunmeyerek yazmadim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 radoen bunu gordumde senin verdigin linkle ayni gibi duruyo ? farklimi yoksa hic anlamiyorum artik bide ben radeon onceden hic kullanmadigim icin bilmiyorum bunun 3650 2600xt fln olayini hangisi iyi hangisi eski veya yeni :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 2600xt 3850 gelmeden once en hizli agp kartti. gddr3 kullanip deli gibi bellek hizina sahip oldugu icin bu fiyatiyla vazgecilmezdi. siralama olarak eskiden yeniye 2600xt, 3850, 3860 seklinde. guc olarak 3650<=2600xt<3850 seklinde. senin gosterdigin kartla benim gosterdigim kart sadece sogutma cozumu olarak ayni firmanin urunu oldugu icin benziyor. Yaniltan sey sogutucu ve pcb rengi sadece. onun disinda cok farkli mimaride kartlar. ben secimimi p4 bir makine uzerine para yatirmamak uzere teknofiyat.com araciligiyla en ucuzundan yana kullanirdim. eger 1-2 sene daha makine degistirmeyi dusunmuyorsam 2600xt ye gozum kayardi. 3850 65nm lik bi kart oldugu icin muhtemelen eski psu n icin fazla gelecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 2 sene fln ole yeni bir pc alma gibi bir niyetim yok , psu icin fazla gelicegini sanmiyorum aslinda thermaltaked 650w psu var suan makinada , ekran kartina noldu anlamadim bir anda , kisaca hangisini oneriyorsun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 psu fln problem degilmis, islemcinde darbogaza girecek bi islemci degil. hangisine paran yetiyorsa onu al. ortasi 2600xt muhtemelen =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 yani acikcasi ole cok param oldugundan degil ama kisa birkac arastirma yapincada ole cok fazla secenek yok gibi agp olarak bu yuzden 6800 vardi elimde bundan dusuk olmicak esit seviye yada yuksek bi seviye alip sole 2 sene rahat bi sekilde beni goturmesi zaten 2 seneye yurtdisina gitcegimden pek bi onemi kalmicak , 2600 xt uygun gozukuyor bana acikcasi eger sistemede uyuyorsa bir kac gune hallediyim onu o halde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lucretia85 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Aynı ekran kartından aldım ancak güç kaynağı yetersiz kaldı bende.Sistemimiz güç kaynağı dışında benzer.Mecburen çıkarmak zorunda kaldım kartı eski agpyi taktım. 650 watt gayet yeterli olur.Pes2009 filan rahat oynarsın.Tek problem driver sorunu 2600 ve 3650 için.İnternette iyi araştır o kadar çok sorun var ki.Keşke nvidia agp yapsa ama 7600 gt dışında kalmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 anladim nvidia yapmiyo demekki bilmiyorum valla zaten elimde olsa sistem degistircem girek pci-e e geccem ama suan okadar para harcamaya gerek yok ; guc olarak yeter diyorsun peki o driver sorunu ne bakimdan sorun yasaniliyor ? tamda bayram oncesine geldi sinirim bozuldu simdi her yer kapali anca sali carsambaya kadar beklicez :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lucretia85 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Şimdi driver sorunu birden fazla olabiliyor.Bende 3650 agp var ve yanında gelen cd 8.3 versiyonu olan ati-amd driverı.Yüklemem gereken ati sapphire driverı.Ancak onu yükleyince Ati 3650 agp görmek yerine ati 3600 series diye görüyor.Zaten bir format atmak lazım bilgisayara ben atmamak için uğraştım epey ama gerekli. Bir başka sorunda vpu recovery sorunu yaratması.Bir başka sorunda PCI to agp veriyolu olduğu için burada kartla ilgili modifikasyon gerekiyor.Ati 2600xt için donanımhaberde bir şeyler yapmışlar sanırım. Anakarta bios update gerekebilir.Bazı ati kartlar mesela bende nedeninin güç kaynağından kaynaklandığını düşündüğüm ısınma sorunları var.Güç kaynağından olmasa da ısınma sorunun yaşandığını okudum. Yine bazı kartlarda oyunda donma,renklerin birbirine girmesi gibi sorunlar okudum.Çoğu insan pes etmiş durumda.Hatta forumun birinde adam her şeyi denemiş soğutmak için.Bir sıvı soğutma yapmadığı kalmış.Bazılarında ise hiçbir sorun yok,olmamış. Senin avantajın güç kaynağın.Oradan sorun çıkmaz.Isınma sorunuda olmaz sanırım bu yüzden.Geriye bir tek yazılımsal sorunlar kalır ama hallolur onlarda. 2600xt mi yoksa 3650 mi diye bende alırken çok düşündüm.3850 sistem için fazla gelir diye almadım.3650 aldım soğutması daha iyi diye.Ancak testlerde 2600xt nin daha iyi performans verdiğini okudum(3d mark).Kart directx 10u destekliyor ama bu sistemle directx 10 oyunları çalıştırmayı düşünme bence.Ha wow oynucam ben sadece diyorsan o zaman fiyatı daha ucuz olan x1650pro al.Wow rahat oynarsın hatta Crysis,Pes2009 bile oynayabilirsin.Yazı uzunluğu için kusura bakma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 ati ile sapphire in driver farki yok. Hicbir kullanici vendor spesifik driver kullanmak zorunda degil, sonuc itibariyle en guzel driver ati nin kendisinden cikacaktir. Sapphire icin bu sadece overclocklu modellerde bazi clock hizi duzeltmelerinde veya bariz kendi uyguladiklari ozel uygulamalara yonelik olabilir. Alacaginiz kartlar zaten bu sinifta olmadigi icin bu sizi ilgilendirmeyecek. Ikincisi x1650 bu fiyatlariyla ne 3650 ye nede 2600xt ye rakip degil. kesinlikle dusunulmemesi gereken bi kart. 2600xt nin eski mimarisi ve teknojisine ragmen yuksek guc tuketimini goz ardi edersek 3650 den gddr3 avantaji yuzunden daha guclu bi kart. 3650 ise serin calisacak low-end mainstream agp karti. diger sonuclari ztn onceki msjlarda yazmistim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 acikcasi ole gidip farcry 2 bilmemne oynama gibi bir istegim yok zaten oynadigim belirli bir kac oyun var oda wow , wc3 , bazen fm 2009 fln bunun disinda ole en son cikan oyunlari ne merak ediyorum nede oynamak istiyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar