Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

autorun.inf trojen

alperozg

Öne çıkan mesajlar

autorun.inf trojen
sürekli bu troje nhatası geliyor ne yaptıysam temizleyemedim. c yi formatladım, d den geldi heralde. şimdi d dekileri yedekliyip hariciye aldım d yi formatladım. virüs c,d, haricide dolanıp duruyor, nod32 buluyor ama silemiyor heralde. çözemedim sorunu kafayı yicem şimdi harici çıkartıp c ve d yi formatlayıp tekrar windows kurmayı düşünüyorum ama hariciyi takınca yine bulaşabilir. haricidende gitmiyor heralde bu napıcam kara kara düşünüyorum :S

virüsün scrrenshotuda burda:

Sosyal ağlarda paylaş

niye format attın yahu?

bi tane antivirüs kur avira antivir işe yarıyor mesela. önce exe olan trojanı silsin. autorun.inf'yi o silemiyor onun için de
far manager indir. far manager eski norton commander gibi bişey arabirimi falan aynı. gugıldan yazarsan çıkar. onu açıp c: içindeki autorun.inf'yi, sonra alt+f1 yapıp d: ve bilimum external sürücülerini temizle(external önemli direkt burdan bulaşıyolar)
Sosyal ağlarda paylaş

hard disk 2 ye ayrılmış haldeydi, c yi formatlayınca kesmedi sapıttı iyice, c ve d yi sildim tekrar oluşturdum sonra nod32 yi kurunca haricidekini de tekte temizledi. şimdi sorun yok. saolun ilgilendiğiniz için.

ayrıca google yaz görürsün demişsinde bu forumdaki her başlığı yazsan hepsiyle ilgili bir ton bilgi bulursun, hiç yazı yazmayalım buraya ozaman google da var nasıl olsa. buraya başlık açmamın sebebi paticik üyelerinin tecrübelerinden yararlanmak içindi, şöyle örnek vereyim videodaki çözüm işime yaramadı, virüs programı karantinaya aldıkça tekrarlayıp duruyordu
Sosyal ağlarda paylaş

format attıgın iyi olmus sanirim son zamanlarin popular olan bot scriptinin spleadlarından biri autorun buyuk bir ihtimalle bot olmussundur, birde bu melet usb, ye fln bulasıyor taktıgın usbye otomatik bulasıyor ve o usb aygıtı baska bir pcye takarsan autorun devreye giriyor o pc'yede bulaştırmıs oluyorsun. Genelde bu tür salkım saçak olan trojanlardan kurtulma yolu formattır. iyi etmişsin iyi
Sosyal ağlarda paylaş

biraz google araştırmasıyla ve azimle antivirüs programı olmadan silmiştim ben bu virüsü ya. bi sürü registry kei falan var ama. system32de de bikaç dosyası var. ne kadar disk varsa hepsine de autorun bırakıo bi tane. illa aynı trojan değildir gerçi belki de, vbscript falan kullanıodu benim dediim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...