Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DM data lazım ...

neter

Öne çıkan mesajlar

gençler aranızda mutlaka bir şekilde istatistik ile ilgilenenler vardır, bana tezim için DM (Alman Markı) nın minimum 1950lerden bugüne dolarla olan çapraz kurları lazım.

Amerika ve almanyadaki sitelerde araştırma yaptım ancak bir türlü sağlıklı bilgiye ulaşamadım.

Problem şurda, bilindiği üzere Almanyada Euro ya geçti, ancak ve ancak bu belli bir zaman aldı. Dolayısıyla kaynakları karşılaştırınca birinde 1.45 olan değer birinde 1.98 gibi bir sonuç çıkıyor.

Yani biri DM DM DM diye giderken EURO çıktığı ilk gün EURO yu almaya başlamış listeye bir diğer bir süre daha DMye devam etmiş ve sonra EUROya geçmiş falan filan.

işin özü böle dedektifçilik oynamak istemiyorum, elinde böle bir data olan varsa yada bir link varsa çok iyi olur.

umarım derdimi anlatabilmişimdir.[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Tıklayalım yardım edelim ...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bahadir, 06 Mayıs 2004 21:49 tarihinde demiş ki:
http://www.bundesbank.de/bibliothek/bibliothek_historischesarchiv.en.php
alman merkez bankası kütüphanesi

abi burada bir java açılıo güç bela buldum istatistikleri, gelgelelim java çalışmıo sanırım.[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bahadir, 07 Mayıs 2004 00:12 tarihinde demiş ki:
http://www.tcmb.gov.tr/kutuphane/TURKCE/anasayfa.htm
türkiye cumhuriyeti merkez bankası kütüphanesi.

açılmayan javalı sayfanın linkini söyle bir de ben deneyeyim.

budur : http://www.bundesbank.de/statistik/statistik_zeitreihen.php

DIE de yok zaten tcmb ye link verio çıkan sonuçları da, ordakilerde eksik son 10 yıl falan var ki bunları analiz edersem gülerler bana :)

1950 kilit bir nokta çünkü bugünkü almanyanın kuruluş tarihi; o zamanlar 4 falan olması lazım çapraz kur; 65-70 arasında da 3.5 civarı ...

bunları nerden biliom derseniz benim tez hocası alman, babam almanyada yaşamış yıllarca vs. gelgelelim kimse güvenilir bişi bulamıo, ufak bir örnek veriim ki bu kadar kasış neden anlayalım.

04-Ocak-99 tarihi için:

finance.yahoo.com daki EURO: 14,63
amerikan ihracat bakanlığı EURO: 1,18
tez hocamın bulduğu veri DM: 1,673
amerikan ihracat bakanlığı DM: 0,60

şimdi son ikisi aynı şey aşaa yukarı çünkü biri $ / DM dieri DM / $.

ancak 4 ocak tarihinde almanya EURO yu kabul etmişti yani DM yok burdan sonra. iyi peki güzel, yani yapılacak olan şey 99dan sonrasını euro olarak kabul etmek ama hangisini alacaz ?

finance.yahoo.com daki EURO: 14,63
amerikan ihracat bakanlığı EURO: 1,18
amerikan ihracat bakanlığı DM: 0,60

birini çıkardık aynısı diye, 3 tane alakasız veri kalıo elimizde. sorun burda o yüzden zaten öle bir kaynak istiyorum ki 1950 - 99 arasını DM olarak almış olsun, 99 - 04 arasını da EURO olarak versin ve mantıklı tutarlı değerleri olsun. öle olduktan sonra zaten önemli olan günlük getirileri bilionuz, isterse index 1000 olsun günlük getirisi 0 olduktan sonra :)

budur yani derdim ve mutlaka bu bilgiyi bir yerde saklayan birileri vardır. almancam olsa alman istatistik enstitüsüne dalacam, altavista çevirileri ile sörf bir yere kadar oluo ...[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...