Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tokyo icin tavsiye

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
cekebildigim kadar cektim.

yalniz simdiden soliyimde 50-160mm'imde bir sorun cikti bavuldaydi sanirim bi darve almis lenslerinden biri oynamis o yuzden kullanamadim. Mimari cekimler icin kullandigim 10-20mm f4.5 ile cektim herseyi. mekanlar iyide insan cekemedim pek. 20mm lede dibine girmek gerekiyo adam gibi cekmek icin o zamanda ya kaciyolar ya pis bakiyolar yada no no kamera falan diyolar...

bide kesin tavsiyem adaptorunuzu ayarlayip gelince burda adaptor bulamadim bi tane buldum oda 110-160w idi onunlada adam gibi sarj olmadi makine oda azaltti fotoraf sayisini.

yinede fena cekmedim ya , bi atiyim makineye ayikliyim cikar ortaya.
Mesaj tarihi:
Bi de şeyi çok merak ediyorum gökçen. Böyle harbi sert pis gaijin muamelesi yapıyorlarmı ? 6 ay orda yaşıyan bir arkadaşım vardı eski mmorpg den. Kyoto şehirde falan harbiden aşırı bir dışlama var ama osaka köy taraflarına kaydıkça çok iyi davranıyorlar diyordu.
Mesaj tarihi:
benim basima gelmedi. yani bi olay geldide oda gaijin karsitligindan degil daha cok serseri olma istedindendi bence.
ole farkli bakmiyolar tokyoda hic.

tabi soyle bi durum var ben cok gormedim 2 kez fark ettim ama asiri sagci bir kesim var burda -adi uyake idim sanirim partinin veya kesimin tam hatirlamiyorum- bu elemanlarin baya siyah minubuslerle otobuslerle gezip jpop jrock sarkilarla propaganda yapma olaylari varmis. Praise the emperor, damn the barbarians diye cevirdi burdaki bu japon ozetle.

tabi su var. bizimkine gore komik olsada ekonomilerinde bir gerileme var adamlarin issizlik artiyo (4.7 lolz) gencler geleceklerien kesin gozuyle bakmiyo falan mis. hal bu olunca immigrantlara ters bakmaya baslamis olabilirler. ben cok sezmedim aam mumkundur. bide benim sezmememde suda buyuk bir etkendir herhalde, ben sonucta sirtimda canta elimde fotoraf makinesi diger elimde harita sapsal sapsal havaya baka baka yuriyen bi modelddim (aslinda havaya bakmak normal burda, herkez bakiyo cunku hayvan gibi tabelalar var aradigini ole buluyosun.) haliyle beni ole tehdit olarak degilde ohs mangir olarak goruyoda olabilirler.

ne biliyim onumuzde kirizi nasil atlattiklarina bakar bence. BIldigim kadariyla 50den beri ayni parti basta bi 90larda ekonomi gerilediginde degismis. e simdi krizle dahada geriliycek. birileri sucu gaijinlere aticak. Halkta o yone bakarsa irkci bi tutum olusabilir. yok bakmazsa bence bi sorun yok.

ktoyu yu osakayi bilmiyorum tabi. cok varsayimsal konusuyoru. Yinede sehirler arasinda kultrel olarak farklar mevcut belki kyotoda ole bir tutum olabilir. sanirim kyotoda immigrantlar daha cok o yuzdende olabilir.
Mesaj tarihi:
Gerçi evet tokyo gibi turistsel mekanda bağıra bağıra turist olduğunu gösteren adama farklı muamele zor. Şu banka soyma işi açıklığa kavuşsun gidicem bende. Birde comikete denk getirdikmi gg
Mesaj tarihi:
Adamlarda yakuza yarı resmi daire gibi bişey gerçi 2000-2002 gibi baya bir gücünü yitirdi. Zaten adamların japonya ile ilgili belgesellerini izlerseniz her dönem bir batılaşma ve batılaşmama mücadelesi mevcut.
Mesaj tarihi:
Valla o 1ay değişir. Ne görmek istediğine nasıl bir işe karışacağına yoksa elinde makine turist gibi takılıcağına göre. Tek şehir ile sınırlı kalıp ne bilim tapınaklarıda göz ardı edersen mesela o zaman 1 hafta yeter gibi geliyor bana. Ama kasıyp ben kyotoda görücem tepeyede çıkcam denizede giricem kapılcada gezip festivalede katılıcam sonra conlara gidicem dersen 1ay yetmeyebilir.
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...