throne_eins_meister Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Görünüşte sıradan bir kişi olan fakat 17 yıl önce ilk aşkı çok acı bir şekilde yaşamış ve sonradan tüm duygularını içine gömmüş olan Sakutaro Matsumoto tam da sakat nişanlısı Ritsuko ile yeni bir hayat kurmaya hazırlanırken nişanlısının evde eski eşyaların arasında bulduğu bir kasetin ardından ortadan kaybolması üzerine 17 yıl önce yarıda bırakmak zorunda kaldığı tüm o duygulara geri dönmek zorunda kalır. Geçmişi ve kaybettiği tüm o duygulara geri dönüş yolculuğundaki rehberi ise 17 yıl önce ilk aşkı yaşadıkları kız arkadaşı Aki'nin sesi olacaktır. Sakutaro, ilk gençliğinin geçtiği şehirde Aki'yle geçen zamanlarından kalan anıları aradıkça biz de bir ilk aşk, gençlik ve birlikte geçen o son yazın arka planında yaşanan bir trajediye şahit oluruz. --------------------------- (Sinemafanatik'deki yazımdan) Her ne kadar aşk ve zaman kavramları ile yapılan anlatım ustalıkları (Sakutaro ile Aki'nin salıncaklarda farklı yöne salınımları , yada Aki'nin Shige'nin "aşkının hiç açıklanamamış olduğu için bu kadar yaşadığını , aşk birleşme ile sonuçlansa belki bu kadra uzun sürmeyeceğini" söylemesi gibi) Filmin en beğendiğim noktası KOR Movie : I Want Return That Day (Ano Hi Ri Kaeritai) benzeri yapısı oldu.Yapı olarak buna benzer çıkış noktası var ama tamamen kendi anlatım öyküsünü araya ekleyebiliyor.Bu bağlamda iki yapım arasındaki parelellikleri görebiliyorsunuz.Kopya boyutuna çıkmadan film kendi yolunu çizebildiği için bu bence bir artı. Yağmur imgesinin kullanımı , kasetler üzerinden yapılan anlatımların etkisi , 80'ler ve bugün arasındaki geri dönüşler ve her şeyden önce aşkın fiziksel bir bağlantı olmaktan çıkarılması (koca filmde fiziksel anlamda hiçbir öpüşme sahnesi olmaması dikkatinizi çekti mi? ) bence bu filmi bir duygusal ilişkinin geri dönüşlü anlatımından çıkarıp mesafelerin ötesinde uzak olmak , itiraf edilemez şekilde yanlız olmak , geçmişten dolayı engellenemez acı çekmek ve o güne geri dönmek istemek kavramları konusunda örnek bir film oluyor. Oyunculuklardaki performans özellikle dikkat edilmesi gereken bir konu : Ritsuko hariç tüm karakterler olması gerektiği gibi duruyorlar. (Belki Ritsuko karakterinin eski ile yeni hali arasındaki uçurum belki filmdeki tek eğreti duran öğe oluyor ama filmi bunun dışındaki artılarıyla görüyor ve geçmişten kalan kişisel şeylerinizin sağlamasını alarak izlerseniz olan bir iki eksi de zaten kayboluyor) Son notum filmin gerçek anlamda bir bir aşk filminin nasıl olması gerektiği hakkında beni en fazla etkileyen film oldu diyebilirim.Şimdilik bir başyapıt olarak anılmıyor olsa bile ileride hakettiği yeri er geç alacağına emin olduğum bir yapım. ---------------------- Bu gece TV8'de 20.30'da, izlememiş olanlar lütfen izlemeye çalışsın. Şiddetle önerdiğim bir filmdir. İnsana insan olduğunu hatırlatan bir film, en azından benim için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throne_eins_meister Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 açın TV8i... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throne_eins_meister Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 filmden 1 yıl önce yapılmış mangasını Socrates in Love adıyla aratabilirsiniz. indirdim okudum. filmle en büyük fark başların doğrudan okul yılları ile başlayıp sonlara dek öyle devam etmesi. bunun yanısıra bu filmin uyarlandığı aynı romanın (lafı gelmişken... bu Japonya'da oldukça tutulmuş bir romanın uyarlaması aslında) bir yıl sonra gibisine ait Güney Kore yapımı bir de adaptasyonu da bulunmakta : "My Girl and I", 80ler hedesi olaydan çıkartılmış ve okul olayları yakın günümüze taşınmış. Ama bu filmi sevdiyseniz Kore versiyonunu da seversiniz. Bunun yanısıra filmle aynı yıl aynı isimde, farklı bir yönetmenin yaptığı bir de 11 bölümlük bir Japon dizisi versiyonu var. Onu da yakın zamanda izlemeyi düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2008 Kore versiyonu my girl and i da my sassy girl ve miracle of giving fool filmlerinden bildiğimiz Tae-hyun Cha yer alıyor. açıkçası kore versiyonuun remake olduğunu bilmeden izlemiştim ve film bitince e ben bunu izlemiştim demiştim. sonra filmin sonunda remake of Crying Out For Love, Center of the World yazınca eh be demiştim.. kore versiyonu orjinaline göre daha kötüydü bana kalırsa o japon versiyonundaki havayı verememişlerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 9 Ağustos pazar günü TV8'de... İzleyin, izletin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 TV8i açın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar