Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[GuildHall] Yeni Bir oluşum Zamanı...


revhas

Öne çıkan mesajlar

Bir kaç haftadır bakıyorumda R.I.P in eski hali kalmamış. Birbirini tanımayan birçok insandan kurulu tuhaf bir topluluk haline gelmiş. Yardımlaşma, birlikte hareket etme filan gibi kavramlar yok denicek kadar az.

Ben yeni bir guild kurmak istiyorum; eski günlerdeki gibi birbirini tanıyan ve iyi geçinen, aynı amaçlar için savaşan, birlikte hareket eden ve yardımlaşmanın olduğu bir guild. Oyun tekbaşına çekilmez oluyor, insan eski günleri özlüyor (bakınız "eskilerden screeshotlar").

Bunun dışında Hi'lal ile ilgili bazı düşüncelerimde var. Hi'lal e yakın diğer playerların ilgisini çeken yerler olmadığı için Hi'lal bir hayalet şehir gibi oldu. Benim fikrim ya bu şehiri daha güzel ve kalabalık olucak bir yere kuralım yada aradığımız özelliklere uyan yeni bir şehire gidip yerleşelim.

Bunlar benim düşüncelerim... ve sizinkileri merak ediyorum?[signature][hline]Revhas of Eclipse
PA: R.I.P
Imperial Major

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hi'lal konusunda söz sahibi olanlar RIP, Ottomans ve Turk clanlarıdır. Bu grupların harici kimsenin söz hakkı olamaz. Revhas, yeni bir oluşum oluşturma işine girişmen yerine RIP içinde sorunları nasıl giderebiliriz şeklinde çalışman daha yararlı olurdu dostum. Kaldı ki online olarak katılım çok yüksek diil ve birbirini tanımayan birçok insandan oluşan bir topluluk diiliz.

Bu konuyu oyun içinde bir toplantı yaparak konuşmak daha mantıklı bence, burası uygun diil.

Bunlar benim düşüncelerim, seninkilere de saygım sonsuz. Akşama konuşalım.[signature][hline]
Devvo Ki'yyst
(R.I.P.), Eclipse
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca Hi'lal'i hiç bir zaman Isle of Misfit gibi bir şehir yapmayı düşünmedik. Kalabalık playerların uğradığı bi yer yapalım gibi bir düşünce olsa FrF'nin yaptığı gibi Hero gibi ismi olan bi crafter ve bir kaç arkadaşına mall kurmalarına izin veririz olur biter. Haritanın güneydoğu köşesindeki bi şehre başka kim neden gelmek ister ki?

Haa, arada şehir boşken baskın yapıp turret patlatmaya gelen arkadaşlar var onları saymıyorum.[signature][hline]
Devvo Ki'yyst
(R.I.P.), Eclipse
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben bisi demeden dusuncelerimin %100 unu devo soylemis /agree to devo[signature][hline]

edited : hatta kilit konmali buna bi an once derim, burda konusulmıycak nasilsa bu.

eededo tha Royal Guard
--------------------------------------------
Adventure Crew ... www.advcrew.com
Knights of The Old Republic ... www.advcrew.com/kotor

[Bu mesaj draedan tarafından 08 Nisan 2004 17:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hilal pa siz oyuncularinda merkezlendigi bir turk oyuncu merkezi haline gelir dilegim basindan beri vardi. birlik kuvvet dogurur prensibi, sadece bir temenni idi tabi. ama sehirde dolasmaya basladigimiz daha ilk gunlerde sehire adim basi dikilen scannerlarla basimizin belaya girmesi ile hayal oldu. surekli turk oyuncularla ilgili elestirilerimde mangalda turklugune kul birakmayan insanlar bizi ve beraberimizdeki insanlari turk oyuncu degil, dusman rebel ve neutral olarak gordugu surece de sanirim mumkun olmazdi. (ki o donem ben ve bir kisi haric geri kalan hemen hepimiz notraldik, ama hardcore pvp yi saygisizlikla bir sanan zihniyet kendi renginde olmayan herkesi dusman algiliyor)

bu olaylarin ardindan da grubumdan pvp den gram anlamaz gunahsiz bir oyuncu hilal den mission terminal basinda mission alirken ustelik bir hayli kaba bir dille kovuldu, ustune tuz biber ekildi.

sehrin sahipleri tabi ki sehrin uzerinde soz sahibidir. kararlarina sonuna kadar saygi duyuyorum. ama sehir hayalet sehirse sorumlusu gene bu sehirde yasayan insanlarin tavirlari, ki zaten rip ve su anda sehirde yasamakta olan diger pa lar bundan sikayetci degil, revhas in analizi yanlis bu noktada.

acikcasi hilal sehrine ve icindeki insanlara karsi zerre kadar sicak duygular beslemiyorum. ama kararlarina sonuna kadar saygiliyim, diger oyuncularinda saygili olmasi gerekir.

[Bu mesaj Namessar tarafından 08 Nisan 2004 20:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya nemessar sen ne bos konusan bi kisisin ya bos ustune su dok ic misali bi adamsin sehrin sakinleri gelip sen miss alirken sana selam diip kendi aranda konusmaya devam edip onlari takmayan zihnietin bi taraflarin havalarda tavrin olduu surece sen deil sulalen gelse o sehre giremez gelmis turk insanlarini elestirici cart curt olaylarina girmissin ne dion sen ya turk insani neutral olur pvpci olur rebel olur imp olur adam olur kadin olur sana ne.kovudu deddin kisi ki xendria aylar once ben kibris a goreve gitmeden konustum benim nette 4 5 senedir tanidiim cok saygi duyduum yengem ki ona da anlattim her sehrin kurallari var olabilir sevdiimiz insan onceden sorunlari olmus insanlar olabilir o olay ki ona olsun istemezdim keske sen kovulsaydin orda bole bos bos konusmalarin bi yere varirdi.su nette her turlu oyun organizasyonuna girdim daoc da dunya birincisi oldum arkadaslarim bilir bi suru yabanciyla oynadim turkle oynadim snn uo da 2 sene bitrdim nblada oynadim hic ole ne yabanci ne turk kisilerle kavgam oldu ustune cs oynadim klanimiz oldu hic senin gibi bi mahlukata her seye zipolaana rastlamadim huzurlu askerlik gecriim karismiim diorum evde su yazini okudukca deliriorum ya.BANA NE RIP TE KIMSEI SEVMIOSAN BANA NE ..haa sen gelip te her turk bole mole konusursan agzini yirtarlar adamin burda senelerini oyunlara vermis insanlar var isleri gucleri gorevleri yaninda bu hayati benimsemis kiz arkadasi cou arkadasi oyun dunyasinda olanlar var ben yasi 14 olsun 25 olsun bi suru adamla oynadim yerli yabanci hepsinin fikrine hareketine saygi duyarim.ha sen naapacaksin karismicaksin eer o sehri sevmiosan yasayanlarini sevmiosan yorum yapmicaksin yapiosan batio demektir.
ben ihtyr elemanlari sehirde ortada daireler olusturmus konusurken selam millet diorum bana cevap vermiolarsa takmiolarsa tekmei yerler benden isterlerse 80 yasinda olsunlar bende 26 yasindaim beklerim e yani sustum sustum dellendim ya..
revhaS kardesimini bu forumunun icine etmek istyemezdim ama sen rip deilsen arkadasim karismican yorum yapmican yada giricen guilde orda tartisican yok sevmiom mevmiom dersin yiosa savas acar ki bu bi oyundur ole polemie girmeden erkekce gelir kozunu paylasirsin.insallahta bu yaziyi sana hakaret anlar karsilik vermeye calisir sacma bi yazi yazarsinda senin hakkinda fikirlerim daha da gerceklesir bak soluorum basindan bu sana hakaret deil senin irenc tutumuna karsi bir haykiristir daa sairane anlatamam hadi eyvallay..
burdan sevgili arkadaslarima selamlar
Daeween..
Imam el -kayed
Kelem Swartz
BoK/Seldom
bu su ana kadar kullandiim isimler herksese sevgiler saygilar su an kibrista askerlik gorevimi yapmaktayim bilmeyenlere sevgiler opucukler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yirtta goreyim mesajina(gorursun elbet) yazmistim ama sen deistirmissin yeni desimis mesajine sole cevap veriyim..

iki satir deil bu aylardir tartismalara patlamam sustuk sustuk bi yerde rip uyelerini sevmiorum lafi ciirimdan cikardi beni
baska bisi varsa onu da cevapliim

[Bu mesaj omam tarafından 08 Nisan 2004 21:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar neyi uzatiyosun çözemiyorum.Her topicte yok beni kovdular yok scanner diktiler.Neutral olsan o tip şeylerden etkilenmezsin rebel isen etkilenirsin.Bizim şehrimizde imp şehri geriside bizi bağlamaz.Ortayada ikide bir kovdular ettiler diye adamlar çıkıo sende bunlardan birisin.Kimse kimseyi kovmuş diildir sadece terketmesi istenmiştir.Senin yada falanca kişilerin türk olması benim yada başkalarının sizle muhabbet etmesi anlamına gelmio.Aynı şekilde sizde etmek zorunda diilsiniz.Zamanında rebel oldugunuz için şehirden gitmeniz istenmiş bu kadar açık.Bunuda ne sen nede başkası çıkıpta falanca yaptılar bana diye yargılayabilir.Artık bu tip muhabbetleri temcit pilavı gibi devamlı karşımıza çıkarmayın.Şehirinde hayalet falan olduğu yok ayrıca şehir kavramını yaşasan anlardın.Heryeri coronet sanmayın.Herşeyide eleştirmekten vazgeçin siz daha güzelini yaparsınız hepimiz alkışlarız.[signature][hline]Yaw$ak = http://www.imagedump.com/index.cgi?pick=get&tp=53845
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

namessara yorum bile yapmiycam her buldugu firsatta scannerden oldurulen arkadasindan bahsetmekten o sIkIlmadi biz bunu duymaktan baydik, biraz hazmet olaylari oyun bu okadar onemli degil....

Neyse asil topic in konusuna gelelim ben bu olusum fikrine karsiyim acikcasi yani bizim bu turk klaninin kurmamizin sebebi kesinlikle ne rip de memnunsuzlugumuz ne de hilal den sikayetimizdir aksine zaten her sekilde rip in yanindayiz her raid de de destekliyoruz tipki ottomans gibi ayni davada savasan farkli bir grubuz. Tek farkimiz metodlarimiz bazilarina fazla ortadoks gelmeyebilir bundan da rip in sorumlu tutulmamasi icin bu olusum kuruldu. zaten sirf rip den ayrilmalar olmasin diye biz kurucu uyeler disinda baska uye de su an kabul etmiyoruz. Kisacasi Imperial tarafta baska bir bolunme taraftari degilim halen de cok sevdigim eski guildimin icinde boyle bir sey olusmasina tamamen karsiyim.

Sehrin bos oldugu fikride kesinlikle asilsizdir gecenin bir yarisi bos olmasi normal ama normal bir saatte geldiginizde her zaman who rip, who turk who omans yaptiginzda mutlaka ya 4 yada 5 kisi bulursunuz, ayrica Devvo kesinlikle dogru yazmis bizim isle gibi olma istegimiz zaten basindan beri yoktu o yuzden banlandiniz die kimseyi suclayamazsiniz herkes sehir politikasini belirlemekle ozgurdur.

RIP halen eclipse deki pvp acisindan en guclu pa lar arasindadir ve oyle kalmalidir.[signature][hline]Msar Kariudo Of Eclipse Galaxy
Colonel Of The Imperial Troops On Dantooine
Co-Founder Of TURK Clan
Loyal Protector Of Hi'lal City
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
Bana göre oyunda iki tip oyuncu bulunuyor:

1)Bunun bir oyun olduğunu kabul edip her şekilde zevkini çıkarmaya çalışanlar
2)Günlük hayatta yapamadıklarını, söyleyemediklerini kısaca egolarını, oyunda simule edenler..

Bu ikinci gruptaki arkadaşlar kendilerini, insanlara sataşarak, sorun çıkartarak, hırslarının doğrultusunda hareket ederek her fırsatta gösterirler.Onlar için daha fazla bişey söylemeye gerek görmüyorum..

HILAL meselesindeki görüşüm şöyle:
Bu şehrin insanları, sorumlulukları olan belli bir yaş sınırında kalifiye oyunculardan oluşuyor..Şehrin dolu olması bu insanların online olabilmesi ile ilgili olduğundan ölü şehir suçlamasını yersiz buluyorum.Primetime da şehre bakmalısınız..

Birlik beraberlik olgusunu SOE istemiyor, yani ya size SOE nin gösterdiği yoldan gideceksiniz ki bu solo play e yol açıyor, ya da TURK klani gibi hedef seçip başka bişeyle uğraşmayacaksınız. Omans ve TURK farklı isimde olsa bile HILAL in uzantısıdır ve RIP içindeki savaşan PvP ci oyuncu açığını kapatır. Bu yüzden başka bir pa kurup bölünme yapmak bana doğru gelmiyor.Eğer aksayan şeyler varsa bunlar, oyundan alınan zevki arttırmak amacı ile düzenlenebilir.Etiket,mevkii vs hiçbirşeydir,ancak bir imza kadar değeri vardır(bkz. imzam) bir pa kurucusu olmanın asılda bir getirisi yoktur,bu tür şeyleri takmamak lazım..
Herkese iyi oyunlar..[signature][hline]Assassin of Palpatine
Sentinel of Clan
Loyal Protector of Hi'lal City
Official Nightsister Slayer
Kutadgu of Eclipse
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok uzun bı yazı yazdıydıom ama arada baglantı koptugu ıcın gonderemedım o yuzden bı daha kasamıcam. ozetlıyom.
+1 devvo
+1 kutadgu (max)
+1 daeween

hılal bır gruba aıt bır sehır deıl 3 ayrı panın yasadıgı, ve sahıplerının farklı kıselerden olustugu komın bı sehırdır. tasınmak ısteyenlerın yolu acık olsun. burası ımperıal bır turk sehrı olması amacıyla kuruldu ve de ole. 1 ay sona p9 gelıyor ve ertık hologrınd bıtıyor kısacası artık herkesın sevdıgı meslegı yapma zamanı, ve acıkcası oyun oynama zamanı. bu sehır buyuk bı sehır helekı bole buyuk bır temızlık operasyonundan sonra tamda bızlerın arzuladıgı gıbı bı sehır olma sansına hıc ytakın olmadıgı kadar yakın oldugu zaman. malum forum herkese acık ve bu yazıları lekeleyecek lamessar gıbı adamlar var o yuzden burası yerı deıl. sehrımız 3 ayrı turk pa sı tarafından korunmakta yasanmakta gozetılmektedır. dolayısıyla bu sehrın gelecegı su an ıcın 3 pa yı bırden ılgılendırır. bırbırımıze olan saygımız sehırdekı huzurlu yasantrımız hıc bozulmadı bu yuzden bunu zedelemeden kalıtelı oyuncuların toplanma merkezı olmayı amaclayan bı hedefte ılerlemek doru olur. ama bu ısın ıslemeye baslamasıda gercek manada 1 1.5 ay sonrasını bulur. neyse konuyu uzatmıcam. hepımızın ıstedıgı seylerın aynı olduguna ınancım sonsuz. bence sen eskı bır rıp veteranı olarak rıpın su son gunlerde yakalamıs oldugu sansı ıyı degerlendırıp orayı tam anlamıyla duzenlemen gerektıgı ınancındayım ama rıp olarak sızler hılalden tasınama kararı alacaksanız her ne kadar omanslar ve bız turk kalanı cok uzulsekde bakı olan hılal sehrıdır ve bu sehır ımperıal turklere aıt adı sanı bellı olan ımperıal veteran yada ımp app veteranların toplanıp saygılı keyıflı ve huzurlu oyunun bu kısıler ıcın sımgesıdır.[signature][hline]Army Captain of Vader
Guardian of [TURK] Clan
Loyal Protector of Hi'lal City
sad
eclipse
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...