Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başka bir özel üniversiteye geçiş

_TaYFo_

Öne çıkan mesajlar

Selamlar;

Ben İstanbul'da bulunduğum özel bir üniversitenin 1.sınıfındayım.Özel üniversite olarak belirtmemin sebebi zaten şu anki not ortalamamla devlete geçme şansımın olmaması dolayısıyla başka bir özel üniversiteye ilk seneden 2.yarı yıla geçiş yapma şansım olabilirmi aynı fakülteden?

Teşekkürler..
Sosyal ağlarda paylaş

Chewy said:
birde ben soru sorsam :)

yatay geçiş yaparken, suan bulunduğun üniversitedeki bölümünümü seçmek mi lazım yatay geçiş yapmak istediğin okula?

yok genelde farklı bölümlere geçebiliyorsun ama tabi bölüme olan talebe göre yapman gereken ortalama değişiyor. talep de genelde öss puanları ile orantılı heh. geçilemeyen bölümler de var ama tıp gibi :p
Sosyal ağlarda paylaş

_TaYFo_ said:
Selamlar;

Ben İstanbul'da bulunduğum özel bir üniversitenin 1.sınıfındayım.Özel üniversite olarak belirtmemin sebebi zaten şu anki not ortalamamla devlete geçme şansımın olmaması dolayısıyla başka bir özel üniversiteye ilk seneden 2.yarı yıla geçiş yapma şansım olabilirmi aynı fakülteden?

Teşekkürler..

bulunduğun okulda 1 sene okuman, not ortalamasının 2 nin altında olmaması, hiç bir dersten kalmaman gibi kurallar oluyo genelde. hangi okula geçmeyi düşünüyosan aç sitesini yönetmeliklerden yatay geçiş yönetmeliğini bul.

özel okullara geçiş baya kolay oluyo genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
Chewy said:
birde ben soru sorsam :)

yatay geçiş yaparken, suan bulunduğun üniversitedeki bölümünümü seçmek mi lazım yatay geçiş yapmak istediğin okula?

yok genelde farklı bölümlere geçebiliyorsun ama tabi bölüme olan talebe göre yapman gereken ortalama değişiyor. talep de genelde öss puanları ile orantılı heh. geçilemeyen bölümler de var ama tıp gibi :p
bölümün istediği puanı almam mı gerek yani :) ?
Sosyal ağlarda paylaş

okuluna bakıyor misal boğaziçi psikolojiye başka bölümlerden adam almıyor ama sosyolojide alıyor vs iyi bir notunuz olursa ama herhalde birinden birine geçersiniz diye düşünüyorum. tabi bazı okullar öss puan sınırı da koyabiliyor ona da dikkat etmek lazım ama denemekte fayda var istiyorsanız eğer olmazsa sağlık olsun ama olursa da hayatınız değişir istemediğiniz bir bölümde okumazsınız 4 sene
Sosyal ağlarda paylaş

Chewy said:
okulu arasam bölümümü söylesem geçişler hakkında bilgi verirler dimi bana geçebilecegim bölümler hakkında?

en iyisi gidip konuşmak ama verirler muhtemelen ben boğaziçi psikolojiye gidip sormuştum biri için kısa sürüyor. telefonla da olur ama herhalde. o da olmazsa hocalardan birine mail atarsın
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...