Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Görüntü Sorunu

Toledor

Öne çıkan mesajlar

Uzun süredir monitörde ölü pixel sorunu vardı, başta monitörde sandım ama sonradan farkettimki her açılıştı farklı yerlerde çıkıyordu ölü pixeller. çözmeye çalıştım çözemeyince format attım. Sonradan farkettim ki taa Bios un açılışında bile var beyaz noktalar..
Son zamanlarda dayanılmaz bir hal aldı
ve artık oyun oynayamıyorum.
Oyunlarda saçma sapan grafik sapmaları(böyle elden sanki ince bir ok çıkmış gibi vs), renk kaymaları
hatta en son fallout ta da siyah ekrandan sonra iyice bezdim

Ekran kartından olduğunu düşünüyorum ama ram yada anakarttanda kaynaklanıyor olabilirmi?
Ekran kartıysa birşekilde software ile halledilebilecek bir problemmidir?

Ne yapmam gerekir?

not:
Ekran kartım
Palit 7900gs, Ram de 1024 DDR2
Eski driverlarıda son driverıda kurdum değişen birşey olmadı.

Sosyal ağlarda paylaş

Problemin kaynagi ekran karti, bu tarz problemler driver ve yazilim kaynakli olmazlar genelde. Ya ortada bi cakisma soz konusudur, yada ekran kartinda kapasitorler ve gddr lar hafif hafif kizarmaya baslamistir.

Bi arkadasimin elindeki 7900gs de agir bi overclockla 1,5 senede bu tarza benzer ama daha agir bi sekilde artifact ler vermeye baslamisti. Yapabilecek cok fazla bisey yok.

Kart mimarisi yuzunden ve genelde cikan standart sogutucular ram leri yeterince sogutmadigi(hatta bu durumda hic) icin oluyor sanirim.

Gecmis olsun.

Tabii makineyi baska bir kartla ve karti baska bir makineyle deneme sansi varsa emin olmak adina daha iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben o sayfada probleme dair bisey goremiyorum,
Ekran kartinin spesifik olarak bir cakisma problemi olup olmadigina aygit yoneticisinden ekran kartinin "kaynaklar" tabindan bakabilirsin, ki bisey oldugunu sanmiyorum.

Problemine cozum olarak, rivatuner programi araciligiyla ekran kartinin gpu hizini sabit birakarak memory ve shader hizlarini azaltip problemlerin devam edip etmedigini gozleyebilirsin.

Siddeti azalacaktir, tamamen yok olacagini zannetmiyorum ama yeni bi kart alana kadar idare edecek sekilde devam etmeye calisir heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...