Scheriff Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 bunlar hakkında fikri olan varsa bi ses etsin lütfen bişeyler sorucam yoksa uzun uzun yazmiim boşuna:) ek:propositional logic kullanarak göstermem gerekiyor n-clique i Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Anlat bakalim, elimizden geldigince... 2 sene once kullanmistim prolog. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 şöyle ki şimdi n-clique i propositional logicte gösterdim. clause'ların içinde or ve her clause arasında and olacak şekilde. ama constraint olarak bir şeyler yazmam gerekiyor. 2 vertex arasında edge olmalı dışında başka bir constraint yazamıyorum. bunlar ne olabilir? sat solver dediğimiz şey input olarak sadece şu dimacs formatında alıyor p cnf 2 3 1 -2 0 -1 2 0 .. bu durumda mesela herhangi bir graph'ı 3-clique var mı diye kontrol ederken graph'a ait bilgileri nası giricem ben sat solver'a? pek prolog sorusu olmadı bu gerçi. prolog'da sat solver yazmam gerekiyor ama o şimdilik rafta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2008 Bunu biraz daha duzgun anlatman lazim, tam olarak anlayamadim cunku. Anladigim kadariyla verilen bir graph'ta cozum var mi yok mu diye bakacaksin ve bunun nasil programda gosterilecegi hakkinda soruyorsun. Bu mudur? Yoksa o kismini cozdun de baska bir sey icin mi yardim ariyorsun (verilen graph'ta 3 baglantisi olan vertex var mi yok mu gibi)? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar