Chorap Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Selam, Su anda EVGA 680i SLI anakart kullaniyorum. Ustunde 2 tane su RAM'den var: Kingston HyperX 2GB (2 x 1GB ) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory Link: newegg Sorum su: Eger ki 4GB (2x 2GB ) baska marka bir ram alirsam kingstonlarimla birlikte anakartima takabilir miyim? Aklimdaki RAM su: OCZ SLI-Ready Edition 4GB (2 x 2GB ) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory Link: newegg Yani toplamda 2GB (2x 1GB ) + 4GB (2x 1GB ) = 6GB ram olcak. Anakartimda 4 tane RAM slotu var yani o konuda yeterli. Sahip oldugum ve sectigim ramlerin hizi ayni. Hepsini taksam bi problem olmadan calisir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 calisir, fakat ama lakin 6gb ram ne ola ki? 3, hadi bilemedin 4 yap yetmesi lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 yok dedigin dogru ama 4GB e cikarmak istiorum. Render ederken zorluk cekio su anda makinem 2GB ile. Vista kullaniyorum. Bu sectigim model indirimde su anda ve cok ucuza gelicek. E eski rami de aticak degilim varken kullanayim diye boyle bir soru sordum. Bir baska soru daha: Bu OCZ ram'i benim Anakart destekler mi? yani taksam calisir mi? RAM listesine baktim benim anakartin ama bulamadim o modeli ama liste baya eski. Anakartim: EVGA 680i SLI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 + isletım sıstemın 64bıt olmassa 6gbi adreslemez. ha aslında adresler ama ms bu ozelligi sadece windows 2008 enterprise editionlarla saglıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 vista ultimate 64 bit var, rami alinca onu kuracagim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 render icin cpu lazim. ya o cpu yu overclocklayacaksin, ya da quad i$lemci alip 2 reel core , 2 thread total 4 i$lemli render edeceksin. Quad i$lemcilerin olayi render zaten. Hatta mumkunse Intel I7 ye gecerek, 4 reel core, 8 thread i$lem ile daha da hizlanacaksin ama pek gerek yok bana sorarsan. guzel bir quad i$lemci ile yolun acik olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 aslinda quadim var. Q6600 ama overclocklu filen degil. cok bilgim yok o konuda. Ram yardimci olur demislerdi bana o yuzden 4gb almaya karar verdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 neyi render ediyorsan et, en buyuk faktor cpu'dur. ister video, ister 3d goruntu, ister animasyon, ister cad, ister heavy-duty sunucu olsun; quad i$lemci (tu) Q6600, e-8400'den bu yonlerde daha iyi, ama oyun konusunda clocklanmi$ bir e-8x00, q6600 den daha cok fps verecektir. QX serisi pahalidir, ama hem quad, hem guzel o.c olur hem de L2 cache'i iyi.Eger alacaksan onerebilirim. 2 i$lemciyi birden satip da bunu yapabilirsin tabi, orasi ayri. senin yapacagin en mantikli i$, über mobonla, Q6600 u guzel bir sogutucu ile clocklamandir. 3.60 a clocklasan yeterince performans alirsin diye tahmin ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 sistemini muhtemelen ba$kasi yapmi$tir, boyle alakasiz uber parcalar koymu$tur diye tahmin ediyorum. Yani kim alir ki Evga 680i sli sadece render icin =) , ya da neden e-8x00.. belki ekran karti bile 4870+ falandir. yazik valla bu paralara.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 esh, "su ram'i alsam uyar mi?" diyen adama oc oneriyorsun, farkinda misin? chorapcim, yanlis anlama da, sen girisme oc islerine. yapacagin ufak bir hata "ah aman gitti anakartim/islemcim" le sonuclanabilecegi icin, sen baska yontemlerle performans arttirmaya calis. misal hangi programi kullaniyor ve nasil bir rendering yapiyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Ortadaki anakart evga nin enthusiast kartlarindan olunca insan agzina eline hakim olamiyor, yapcak bisey yok mum. =P Birde gozume bi gariplik carpti, 2GB (2x 1GB ) + 4GB (2x 1GB ) = 6GB ram diyorsun. (2x1) + (2x1) = 4x1 eder, 6 nereden cikti, olay 2x1 + 4x1 ise 6 slot a ihtiyacin var. 2x1 + 2x2 ise ram hizlari ayni fakat kapasiteleri farki oldugundan dual channel calismayacaklar, gecenlerdede ayni muhabbet donmustu hatta, intel anakartlar %15 lik kayilarla bu tarz eslemeleri kabul edebiliyor fakat nvidia da benzer bisey oldugundan supheliyim. birde bilgisayar asimetrik calisacagi icin gereksiz potansiyel kaybi ve enerji kaybi olur, isinma problemleri de cabasi. gerek yok. bide render da ram yardim eder ama hizli ram yardim eder. newegg den aliyorsun ztn, 1066 lik 2g kitlere yonel, eskilerini baska bir makineye okutmak cok daha mantikli. kas yapicaz derken goz cikartmayalim. kapasite icin hizdan kayip cok mantikli olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Evet tahmin ettiginiz gibi cogu parcayi tavsiye uzerine aldim, yanlis secimler yaptigim daha once de soylenmisti :) Render ettigim cogunlukla After Effects ve Premiere Pro ile yaptigim isler (video, gorsel efekt) ayrica Maya'dan cikan 3D animasyonlar. Adobe'nin flash, photoshop ve illustrator'ini da cok sik kullaniyorum ram bunlara da yardimci olursa iyidir. KHaRoN said: Birde gozume bi gariplik carpti, 2GB (2x 1GB ) + 4GB (2x 1GB ) = 6GB ram diyorsun. (2x1) + (2x1) = 4x1 eder, 6 nereden cikti, olay 2x1 + 4x1 ise 6 slot a ihtiyacin var. Burda bir typo olmus kusura bakmayin. (2 x 2GB ) olucakti. simdi 2 x 2GB ve 2 x 1GB baglarsam duel channel kullanamaz miyim bunlari? sizin tavsiyeniz nedir peki? daha hizli bir ram seciminde bulunup sadece 4GB kullanmak daha mi akillica olur? OC olayina hic girismedim cidden. Bu bilgisayari topladigimda arkadaslardan ve review sitelerinden yardimla topladim. Cogunu arkadaslarimin tavsiyesi uzerine aldim. Fakat evde kendim birlestirdim (stresli ama eylenceliydi). Daha cok ogrenmek istiyroum aslinda. Biraz okuyup arastirip elime gozume bulastirmadan overclock isine girebilir miyim sizce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Mum_Chamber said: esh, "su ram'i alsam uyar mi?" diyen adama oc oneriyorsun, farkinda misin? i$i ram le olmadigi için ve hazir elinde q6600 varken, yapacagi en mantikli hareketi oneriyorum. Render icin kullandigi programin da yeni versiyonlardan biri oldugunu du$unursek, quad icin optimize edilmi$ olacagi aciktir. Ayrica overclocktan korkmak nedir onu da anlami$ degilim. voltaj vermeden de cpu lar clocklanabilir.. O mobonun amaci overclock zaten, madem aldin, verimli kullan. yani voltaj vermeden cpu yakan biriyle henuz kar$ila$madim. bildigim tek $ey , render in quad i$lemcilerde daha performansli cali$tigi ve ramin de bir noktaya kadar etkili oldugu. ayrica 2x1 ile 2x2 nin dual core cali$mayacagini, 32 bit sistemin o rami allocate edemeyecegini ve render programlarinin 64bit versiyonlarinin oyle extrem bir performans arti$i saglamadigini da gormek lazim, bilhassa render ettigi i$lem ne kadar buyuk boyutlarda onu da bilmek gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar