sunthewhich Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Sonunda kendimi Koçtaş'a atıp, evde iş görecek bir sistem hazırladım. Böyle birşey hazırlamayı düşünenler için bir fikir olması açısından burayada ekleyeyim dedim. Malzemelerimiz ; 2 adet 3'lü Priz Aç/Kapa tuşlu 20 ytl 5 adet 20w Philips tasarruf ampülü 30 ytl 4 adet ampülü prize takmaya yarayan aparat 6 ytl 1 adet masa lambası 10 ytl ve fon kağıtları 10 ytl, ben her renk aldım. ve örnek fotolar ; Toplam 70-80 Ytl 'ye maloluyor ve baya kullanışlı oldu, tavsiye ederim. Karton bir kutunun iskeleti koruyarak, 3 tarafını açıp, üzerine bir tül kapatarak ışık çadırınıda halledicem, onunda fotoları eklerim bitince. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 bi tane daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 O ışık sistemiyle makro dışında ne çekilebilir ki? Stop motion animasyon için bile kabloları bir yere asmak veya birşeyin üzerine koymak gibi ilginç çözümler üretmen gerekecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Genel kullanım amacı statik objeler için. Birde o kablolar orada durmuyor çekerken, sistemi göstermek için çektim hızlıca bir foto, orada kalmışlar. Light box diye aratırsan daha değişik örnek fotolara ulaşırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiplash114 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Gerçekten hiç aklıma gelmemişti ve bu durum gerçekten çok çekici ve mantıklı.. Örnek çekimlere baktım gerçekten tatmin edici şekilde görüntü veriyor açıkcası.. Yani bir ürün çekimi çantasından pek farkı yok tabii bu taşlar için değil ama beyaz ışığın verdiği kuvvet ve parlaklık bir de makinenin teknik yapısıyla birleşince çok tatlı çıkmışlar. teşekkür ederim bu arada paylaştığın için deneyeceğim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 cok masraf. http://www.thinkgeek.com/electronics/cameras-photography/a205/ $70 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Bunların çadırı çok güzel, portatif ama yanında verdikleri ışık yetersiz oluyor. 35+35 70Watt Bu yazdığım sistemde 130watt'a eşdeğer ampüllerden 5 adet var, yani 650watt'lık. Tabi herkes uğraşmak istemeyebilir ama pahalı olmuyor, +'lar ve -'ler var. dominic said: cok masraf. http://www.thinkgeek.com/electronics/cameras-photography/a205/ $70 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 buna bir de çadır aldın mıydı şukela olur. ben de yapayım böyle bir şey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 still cekiyorsun zaten, 1000watt halojen olsa ne farkeder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 dominic said: still cekiyorsun zaten, 1000watt halojen olsa ne farkeder.Işığın gerekliliğini mi tartışalım fotoğraf çekerken ? :) tmm sen haklısın, sustum ben. Faydası olur dedim yani, bağarmanıza gerek yok. Siz biliyorsanız da bir bilmeyen vardır, faydalanır :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 e oda sen biliyosan bile bir bilmeyen vardır diye yazmış zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 Hala bağarıyorsunuz ama... cık cık Yanlış bir argüman yukardaki, okumadan mı yazdın bunu Cuce yoksa konuya hakim değilsin sadece bağcıyı dövmek için mi yazdın =) İster 1000w, ister 650w, ister 70w, ister mum ışığı olsun durağan cisim çekeceksen farketmez demek bir yanlıştır. 650w ışıkta f5,6 1/500 çekebilirken, diğerinde aynı ışığı yakalamak için atıyorum 3 stop aşağıdan çekmek gerekir f5,6 1/60 veya dersinki ben diyaframı kısarım f2 'de gene 1/500 çekerim ama 2 durumda da dezavantajları var. f2 çekersen lensin optimum diyafram değerinin altında çekmiş olursun, genelde lensler en açık diyafram değerlerinin 2-3 stop üstünde en iyi sonuçları verirler ve çoğu lens için bu F4-F8 aralığıdır. f5.6 1/60 çekersen bu seferde hareketli obje çekme şansın kalmaz, atıyorum 2 zar atıp, tam yere düşerken çekicem desen olmaz, durağan cisim çeksen bile tripod kullanma zorunluluğun olur vs .. Yani ışık çadırı denen şeyde -adı ışık çadırı- ışığın gerekliliğini tartışmak nedir, ne gereksiz polemik inanmıyorum size :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar