Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektro gitar başlangıç kitabı

SpiderS_DangeR

Öne çıkan mesajlar

Jazzbass said:
Nacizhane tavsiyem temel armoni, dizi yapısı ve diğer müzik bilgileri edinmen ilk etapta. Ha benim müzik bilgim iyidir kardeşim diatonik yapıları hatmettim dersen ozaman teknik çalışman tabi daha mantıklı ;)

Aynen...

En çok yapılan, en büyük hata. Armoni hakkında, diziler hakkında yani özetle müzik teorisi hakkında bilgi edinmeden birşeyler çalmaya çalışmak, sonuçta tab gitaristi olmak. Tabii ki tab okuyup, sabah akşam teknik çalışıp otomat gibi gitarda çalmak bir tercih meselesidir. Ama hazır çorba pişirmek ne kadar aşçılık meziyeti ise, bu da o kadar müzisyenliktir.

İyi bir temelim olsun dersen; önce işin teorisini öğren derim ben de tabii ki. Mesut Uğurel'in kitapları güzel mesela. Samimi bir insan zaten. Kitabı da aynı şekilde; ayrıca anlaşılır ve takip etmesi kolay. O yüzen, hem de Türkçe olması açısından tercih edebileceğini düşünüyorum. 2 tane kitabı olması lazım birbirinin devamı şeklinde. Oldukça faydalı olabilir.

Tekniğini herzaman geliştirirsin ayrıca bunu da hiç dert etme. Emprovize çalamadıktan, klavyede nezaman nereye basabileceğini simültane bir şekilde göremedikten, hissedemedikten sonra ileri bir teknik beceri ne kadar işe yarayabilir ki?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...