Karag8z Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 sence? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 Ananı da al git ile bacak arası kelimesini aynı kefeye koyabildiysen sen haklısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 bacak arasına hakaret dedikten sonra yazara hayvan diyende olabilir mi? Yanlış nerede? Yalnış nerede? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 siz seksi buyutun buyutun tabu yapin sonra neden bizim insanimizin akli hep bacakarasinda diye dusunun durun bacakarasi bir organdir kol gibidir goz gibidir kulak gibidir ayip mayip yok ama ana kutsaldir ana gibi yar bagdat gibi diyar olmaz bile denmistir o yuzden bacak arasi hafif kaliyor azicik seyiniseyettiminseyi yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 Horizon said: Burda bazı arkadaşlar normal sohpetlerde veya aile arasında "bacak arası" kelimesini kullanıyorlar heralde. Nasıl normal geliyor bu kelimenin kullanılması anlamıyorum. Kendinize gelin arkadaşlar. Kullanılan kelime normal insan ilişkilerinde kullanılan bir kelime değil ağır bir argo kelimedir. Size dışarıda biri gelip ben senin ananın bacak arasını koruyorum dese , böyle adama normalmiş gibi bakıp geçermisiniz ? Kusura bakmayın burdaki tepkileri anlamak elde değil , forumu 2. kişilik olarak kullanmayın , gerçek hayatınızda ne olacaksa o şekilde yorum yapın bence. Fatih altaylı ve yazdığı gazete sanal değil , o lafı söylediği insan veya insanlar da sanal değil. Sizin ananıza veya bacınıza öyle bir laf biri etse böyle evet olumlu doğru söz diyecekseniz de sizin probleminiz. Not : konuyu ne anlamda söylemişe çeken arkadaşlara bişey söyleyeyim. Buradaki tepki konuşmaz tarzı ve kullandığı sözcüktür. Ana fikri değil. Biri size ana fikri çok doğru bir olayı küfür ederek de analatabilir. Arkadaşım senin niye söylenen düşünceyi anlamak yerine kelime üzerinden politika yapmak gibi bir eğilimin var ki. :) Hayır kelime saplantın varsa senin dilinden de konuşabilirim. Bacakarası kelimesinin "namus" anlamında kullanılmasını da geçtim. Senin dilinde konuşmak gerekirse insanların 2 bacağı olur. 2 bacağın da arası olur doğal olarak. Herkeste olan bir şeyden bahsediyoruz. Bunun nesi yanlış, üstelik nesi hakaret bir izah eder misin? Ayrıca sonra bize laf sokmaya çalışırken demişsin ki: "biri gelip dese ben senin annenin bacak arasını koruyorum" sen böyle bir örnek verirken ilginç bir biçimde olayı kelime boyutundan çıkarıp cümle seviyesine yükselebiliyorsun bu da ayrı bir araştırma konusu lol. Kendinizi savunurken işinize geldiği gibi algılayın karşıya laf ederken işinize geldiği gibi çarpıtın. Ortada hakaret falan yok varsa gösterin bu kadar basit, şunu bile ne kadar kastınız. Şimdi olayı cümle seviyesinde uç örnek olarak olaydan bağımsız izah etmek gerekirse kişisel olarak sana diyorum ki "Ordu senin bacak aranı koruyor horizon". Şimdi bana kızgın mısın? Gerçekler değil mi bunlar. (Kelime namus anlamında kullanılıyor, soyut algılayın) Son kısımda da demişsin ki: "Buradaki tepki konuşmaz tarzı ve kullandığı sözcüktür. Ana fikri değil. Biri size ana fikri çok doğru bir olayı küfür ederek de analatabilir." Tepki ana fikri atlamış, adeta anlamamış olduğunu gösteriyor. Ana fikri anlayan adam detaya bu kadar takılmaz, önem vermez. Ancak "bacak arası" kelimesine bu kadar önem veriyorsan da bu kişisel bir konudur, maksimum üsluptan rahatsız olmuşsundur. Yazı içeriği açısından da bir önemi olmamakla beraber sana yazara hakaret etme hakkı vermez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rafist Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 Bence Fatih Altaylı tamda bunun gibi bir ortam yaratmaya çalışıyordu. Sonuçta her gazetecinin yapmaya çalıştığı şey insanların içinde uyandırmak istedikleri duyguları tetiklemek bir tartışma ortamı yaratmak değil midir ? Tartışma ortamından kastım kalitesiz tartışma değil, karşılıklı görüş alışverişleri. Şu anda da burda güzel bi tartışma ortamı var bence. Ve tartışılması gerekende bi konu. Yazının vurugusu bence gerçektende son zamanlarda iyice artış göstermekte olan ordudan soğuma eğiliminde. Bacak arası benzetmesi bunu vurgulamak için kullanılmış bi örnek ve hakaret amaçlı değil tartışmaya yöneltmek için kullanılmış bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rafist Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 Horizon said: Burda bazı arkadaşlar normal sohpetlerde veya aile arasında "bacak arası" kelimesini kullanıyorlar heralde. "Bacak arası" olarak kullanmıyorum ama argosunu kullanırım, severimde kullanmayı. Bazen bağlaç niteliğinde kullanacak kadar çok kullandığımı bile söyleyebilirim. Forumda ki bir çok insanda eminim kullanıyodur.. Köşe yazılarında böyle kelimeleri, uç örnekleri gördüğümüzde toplum olarak neden "aaaaa ayıp şeyyyy şu pis herife bak aaaa" diyoruz anlamıyorum. Daha yakın hissediyorum ben yazarı kendime. Oh be birisi şu lafı edecek kadar cesaretlenmiş diyorum. Tabi bu örneğin cesaretle çok alakası yok neyse. Not: Ailemin yanında değil tabiki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 -007- boş boş yazmışsın gene , not düşüyoruz ama okumana rağmen ben nasıl cevap veriyim buna diye baya bi kasmışsın kendini. Üslup yanlış diyorum , arkadaşlarının arasında istediğin lafı kullanabilirsin. Fakat sen tüm Türkiyenin okuma potansiyeline sahip olan bir kurumda ünlü bir yazar olarak bu şekilde kelime kullanırsan tepki alırsın gayette doğaldır. Neyi savunduğunuzu anlamış değilim. Bu üsluba tepki vermemiz yanlış birşey mi onu anlamadım , neyin tartışması bu ? Fatih altaylı sen ve annenle beraber yüzyüze bir sohpette annene karşı bu kelimeyi kullanınca normal mi olucak ? Normal olucaksa kendinizden geçmişsiniz diyorum ben size. Normal konuşmalarımıza argo karışmasını ve bozulmuş ağzımızı normal karşılamak kötü bir durum. Fatih Altaylı bacak arası kelimesini kullanmadan anlatmak istediklerini anlatamazmıydı acaba ? Bacar arası deyincemi karşıdaki adam anlayacak ? . Tartışmaya gerek yok size göre normal bana göre hiç normal değil bu kadar basit. Siz ailenizle beraber bu kelimeyi normal sohpetlerinizde kullanmakta serbestsiniz diyecek birşey yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 sohpet=sohbet evet öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar