Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerika Patileri?

Mille

Öne çıkan mesajlar

Sayın amerika patileri 18 ocakta jfk'ye ineceğim gelmeden önce bir soru sorayım dedim:

Elimde bir adet hsbc banka ve kredi kartı var.ATM lerden çekebileğim günlük nakit limiti var mı oralarda , varsa nedir ?
Burda iş bankasından günde 1000ytl çekilebiliyor mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

hsbc kullanıp tecrübe etmiş olan vardır belki diye sorayım dedim.kartla alakalı olduğunu sanmıyordum bankamatiğin ekranında günlük alabileceğiniz limit budur diye yazdığından,bana özel olduğunu düşünmedim hiç
Sosyal ağlarda paylaş

aha
teşekkür ederim ozaman :)
okula varınca bikaç ödemem olacak da öyle ufak ufak olmaz o iş diye kafaya takmıştım =)

bir de key bank mi ne ordaymış hesabı okulun şimdi burdan yatırmaya kalkam dünyanın masrafı girer heralde ? cebe koyup gelip ölmeye de gerek yok mecbur limit arttırıcaz bu durumda sanırım
Sosyal ağlarda paylaş

Peki cep telefonu alırken hangi operatörü tercih ediyorsunuz contract falan yapıyor musunuz avantajlı oluyor mu ?

Benim bir adet gpsli mümkünse q klavyeli telefona ihtiyacım var.. at & t ye baktım contractli alınca htc blackberry falan telefonunun 2-3 katına geliyor bazı servisleri disable edemediğimden :/ ben orda önce 4ay kalıp 1yıl sonra tekrar dönücem o yüzden contract yapsam baya bi kısmı boşa gidicek gibi eğer dondurulamıyorsa..

Siz naptınız bu konuda ?

Bir de ordaki prizler için converter getiricem yanımda , yine de bazı insanlar benim laptop biraz eskiymiş yandı gitti diyor.Buna nasıl çözüm bulabiliriz haftaya pazar geliyorum artık son hazırlıklardayım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Cep telefonu icin ben once benzincilerde satilan 5 dolarlik kartlari kullaniyordum. Ama su anda Dunya Telekom kullaniyorum cok iyi.

Once At&T hat aliyorsun, ben kontorlu aliyorum cunku harcamiyorsun hic onu turkiyeyi ararken. Sonra www.dunyatelekom.com sitesinden hesap acip kontor yukluyorsun telefonuna.

Turkiye'yi arayacagin zaman once Dunya telekomun verdigi numarayi ariyorsun. Sana iste kac dakikan kaldigini falan soyluyor sonra arayacagin numarayi girip 5321234567 seklinde # tusuna basiyorsun ariyor.

Cep telefonlarini aramanin dakikasi 16 cent, sabit hat 6 cent bence gayet ucuz.

Ayrica bu adamlar Dunya tv diye bisey baslattilar. suanda ucretsiz ama aylik 15 dolar olucakmis promosyon bitince, internetten turk tvlerini izleyebiliyorsun kaliteli olarak. Ister pc'den ister bir kutu satiyorlar onu alip tvden.
O da www.dunya.tv

Edit: At&T ile dunya telekomu arayinca kontorunde bir azalma olmuyor. yani sadece dunya telekom kontoru harciyorsun. At&tden birsey azalmiyor o yuzden ben 20 dolar yukluyorum kontor mesela, o bana uzuuun sure yetiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

direk attden turkiyeyi ararsan cok pahali olur tabii. yurtdisi aramalari 50cent yanlis bilmiyorsam. benim dedigimi yap kontorlu al hat alma kontratli, o zaman ucuza gelir. ben mesela 100 dolar kontor doldursam, 100 dolar sanirim 1 yil boyunca kullanisli oluyor. o bile yeter bana 1 yil boyunca. cunku dunya telekomu ararsam 1 yil boyunca o kontorden 1 cent bile inmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
neresinde sin long islandin westbury e yakin misin?

Spiegel said:
Long island new yorktayim. Yuksek lisans. New York civarindakilerle gorusebiliriz

pardon gec oldu cevap da simdi baktim anca istanbuldayim da su anda tatil icin paticike pek bakamadim =)

long islandda hicksville deydim simdi glen cove a gectim ama ikisi de westburye yakin hatta hicksville hemen yanindaydi westburynin su an glen cove da biraz daha kuzeydeyim
Sosyal ağlarda paylaş

DiadanLocke said:
Cep telefonu icin ben once benzincilerde satilan 5 dolarlik kartlari kullaniyordum. Ama su anda Dunya Telekom kullaniyorum cok iyi.

Once At&T hat aliyorsun, ben kontorlu aliyorum cunku harcamiyorsun hic onu turkiyeyi ararken. Sonra www.dunyatelekom.com sitesinden hesap acip kontor yukluyorsun telefonuna.

Turkiye'yi arayacagin zaman once Dunya telekomun verdigi numarayi ariyorsun. Sana iste kac dakikan kaldigini falan soyluyor sonra arayacagin numarayi girip 5321234567 seklinde # tusuna basiyorsun ariyor.

Cep telefonlarini aramanin dakikasi 16 cent, sabit hat 6 cent bence gayet ucuz.

Ayrica bu adamlar Dunya tv diye bisey baslattilar. suanda ucretsiz ama aylik 15 dolar olucakmis promosyon bitince, internetten turk tvlerini izleyebiliyorsun kaliteli olarak. Ister pc'den ister bir kutu satiyorlar onu alip tvden.
O da www.dunya.tv

Edit: At&T ile dunya telekomu arayinca kontorunde bir azalma olmuyor. yani sadece dunya telekom kontoru harciyorsun. At&tden birsey azalmiyor o yuzden ben 20 dolar yukluyorum kontor mesela, o bana uzuuun sure yetiyor.

ozaman ben ebayden bir adet nokia e71 gibi bişey alıyorum unlocked ondan sonra da at & t kontörlü alıyorum orda lazım olursa diyerek..türkiyeyle skype'tan falan hallederim işimi gibi geliyor.

teşekkürler ayrıca
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiyeyi aradimda cokca sitesnde 50cent yaziyodu dakikasi dogrudur ama kucik puntolarla internasyonel plan alirsaniz yaziyormus ben gormedim benide dakikasi 6dolardan sorumlu tutmuslar aradim att yi taksit filanda yokmus sadece oderken az az odiycem faiziyle birlikte onlarda tlefonu kullanima kapamiycaklar dedim babam yapmadi bana boyle iyilik saolasin

Edik imla
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:

Penthesilea said:
hee -10 burasi feci yasiyoz sdfs
sabahlari yataktan cikamiyorum soguk yuzunden

penth isvec'i ozluyomusun? :D merak ettim karsilastirinca amerika nasil kaliyo isvec'in yaninda?
abi ben bunu yeni gormusum :)

Valla bazen baya ozluyorum ya cok keyifliydi hayatimiz orda. Arkadaslar falan superdi, sehir ve ortam superdi.
Ama exchange tadi olmzdi gitseydim, bi de egitimin kalitesi cok daha farkli olurdu. Isvec genel olarak cekisme icin gidilecek bir yer degil, gidersin ordan mezun olur orda bir sirkete girer guzel parani alir orda yasarsin. Ama bi Amerika veya Turkiye'de yuksek bir konum icin de cok rahat kaliyor, benim gozlemim buydu yani en azindan.

Ama cok keyifliydi yani. Hala boyle sabahlari cikiyorum bole kar, bi soguk carpiyo falan bi an isvece gidip geliyorum ya :(
Sosyal ağlarda paylaş

Ya benim patiden bir ricam olucak.
Afs ile degisim ogrencisi olarak Amerikaya geldimde 4 ay gecti iste.Benim simdiki ailem normalde gecici aile idi 2 hafta filan kalip kalici bi aileye yerlesicektim o iki hafta oldu 4 ay simdide adamlarin cok onceden istedigi bir ogrenci geliyor ve ayni evde iki ogrenci yasamasi yasakmis.Afs'de aile bulamiyor, iki secenek verdiler ya geri donersin yada seneyi orda burda 4 bes gun kalarak tamamlarsin diye(7 ay var daha) istegim belki baya zor bisey o yuzden yardimci olunamazsa anlarim ama amerikadaki patilerin arkadaslari filan vardir herhangi birisi host etmek ister mi beni diye soracaktim saolun simdiden
Sosyal ağlarda paylaş

abi oylede onunla ilgili ayri bi konu acmayi bile dusunuyorum inanilmaz kotu bi organizasyon amerika icinde diger ulkelerde ozellikle arjantin ve turkiye baya iyide amerikada kimsenin umrunda degilsin basitce ustelik gitmeden once kagit imzaliyosun afsye dava acmamayi taahut ederim diye.Sormadan once neler yaptim ya ben son secenegimdi sormak zira zor baya
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...