Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ANAKARTIM YANDI MI ??

elma

Öne çıkan mesajlar

beyler anakarrtımın yanmış olabileceğinden korkuyorum.. gecen gün bi kasa aldım , psusuz boş kasa. sistemimi olduğu gibi geçirdim kasaya. eski kullandığım psu yu da gecirdim.. anakartı taktım fakat aptallığıma geldi. montaj yaparken araya kasanın anakart tutturulan paneline konulması gereken 1 cmlik ( monitoru kasaya bağlarken sıktığınız vida gibi şeylerden) parcayı koymadım ve anakartı vida ile tutturdum.. bilgisayarı acamadım. tabi anakartta sorun olabileceğini hiç düşünmedim.

anakarttaki yeşil led yanıyor en alttaki. anakartım yanmış olabilir mi. ??[signature][hline]the life is a long and endless game, the matter is how to play
Sosyal ağlarda paylaş

Anakartın üreticisinin sitesine bak o led ne işe yarıyomuş onu öğren. bu kadar basit bişiden yanmış olabileceğini hiç sanmam, yanması için elektrikle ilgili bişiler olması lazım gibi geliyo bana.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..

[Bu mesaj Rahan tarafından 01 Mayıs 2004 21:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Daniel_Xavie, 01 Mayıs 2004 20:07 tarihinde demiş ki:
Büyük ihtimalle yandi.

Donanımdan anlamayan ve insanları gereksiz yere paniğe düşüren kişiler buraya mesaj atmasın lütfen.

Arkadaşım anakartın kitapcığını oku ve arkadaşında dediği gibi Led'in ne işe yaradığını öğren.

Parça uyumsuzluğundan yada Ram'dende açılmayabilir.Tam olarak nasıl açılmıyor elektrikmi gelmiyor yoksa çalışıp sadece ekranmı gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elma, 01 Mayıs 2004 19:54 tarihinde demiş ki:
beyler anakarrtımın yanmış olabileceğinden korkuyorum.. gecen gün bi kasa aldım , psusuz boş kasa. sistemimi olduğu gibi geçirdim kasaya. eski kullandığım psu yu da gecirdim.. anakartı taktım fakat aptallığıma geldi. montaj yaparken araya kasanın anakart tutturulan paneline konulması gereken 1 cmlik ( monitoru kasaya bağlarken sıktığınız vida gibi şeylerden) parcayı koymadım ve anakartı vida ile tutturdum.. bilgisayarı acamadım. tabi anakartta sorun olabileceğini hiç düşünmedim.

anakarttaki yeşil led yanıyor en alttaki. anakartım yanmış olabilir mi. ??

anakartinin yanan yesil led anakarta power ( elektrik) geldigini gosterir...

anakartin yanmis olabilme ihtimali var..ama sanirim makinenin acilmamasi kasa ile anakart şase yaptigi icindir..

tavsiyem anakarti sok disarida montaj yap bi kutunun ustunde ( sadece islemci ram ekran kartini takarak) calistir.calisirsa tekrar anakarti kasaya monte et.tabiki alttaki vidalari unutma[signature][hline]Lets Turn and Burn..!!!
the silly nick of alltimes , this is ucandaire
Sosyal ağlarda paylaş

yok ole cart diye yanmaz okadarda korkma. şase muhtemelen. elektirik geliyosa işlemci fanı fln dönüyosa ama makina açılış vermiyosa jumper ayarlarına bak. ha diyosan hiç tık yok board ın altına . board ın kutusunda sünger vardır pembe filam onlarıo koy onun üstünden vidala[signature][hline]T-girL
Sosyal ağlarda paylaş

vidalamak için şöle ufak plastik parçalar olur anakartin altinda direk kasa ile temas sonucu kısa devre yaparak anakartın yanmasını önlemek amaci ile bu plastik parçalar kullanılır..
kısacası kısa devre yaptırmaz..[signature][hline] Açın Gözlerinizi Bakmayın Şaşı, Kralınız Gelse Yıkamaz Şanlı BEŞİKTAŞ'ı
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mumu, 03 Mayıs 2004 20:59 tarihinde demiş ki:
vidalamak için şöle ufak plastik parçalar olur anakartin altinda direk kasa ile temas sonucu kısa devre yaparak anakartın yanmasını önlemek amaci ile bu plastik parçalar kullanılır..
kısacası kısa devre yaptırmaz..

açıklamışi arkadaş . böle somun gibi. monitör kablosunu ekran kartına takmak için sabitleyiciler var ya vida gibi. o yuvaların aynısı önce onları takıyomuşsun[signature][hline]the life is a long and endless game, the matter is how to play
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...