DiadanLocke Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Merhaba, Ben Amerika'da CompTIA A+ sertifikasi almak istiyorum. Cok onemli bir sertifika oldugunu duydum ama tam bilgim yok. Bu sertifika ile teknik eleman olup is bulma imkani var midir kolayca? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Dusun bakalim, bunca insan isten cikarildi Turkiye'de. Bunun sebebi olarak ABD'deki kriz oldugunu sagir sultan bile duydu. Boyle bir kriz ABD'de varken sence orasi is bulma konusunda nasildir? Onu gectim, senin orda calisabilmen icin vize gerekiyo ki, o vize her sene (isin olsa bile) kura ile belirleniyor (yesil kart gibin). 4 senelik egitim sonrasi 29 aylik (bilgisayar oldugu icin) OPT veriyolar, onunla bile adamlar 29 ay sonra gidecegini ogrendikten sonra, ekonomik durum bu kadar kotuyken seni niye ise alsinlar? Diyelim ki aldilar, sence rahat edebilir misin, yoksa seni kole gibi calistirirlar mi (yanlis anlama, sabah 8 - aksam 7 calismaktan bahsetmiyorum)? Adamlarla pazarlik payin ne olur, hakettigini alabilir misin? ABD'de ise girememe sebebi, sertifika olmaz. Cevre olur, is tecrubesi olur, firmalarin durumu olur, kriz olur. Sertifika sana is saglamaz. Hic bir sey sana is saglamaz zaten ya... Yaptigin ve yapacagin her sey, senin ise basladiktan sonra sana verilen gorevleri kolayca yerine getirmene yardimci olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Vize sorunlarim yok benim de, arastirdigima gore universite mezunlari bile bu sertifikayi aliyorlarmis. Ben zaten super sirkete gireyim istemiyorum ama elimde bir meslegim olsun istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 eleman arayan cokta, kimse is vermiyo lan, bana vermiyolar en azindan, yetersiz bi eleman olmamin etkisi olabilir tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Ben 4 yillik bir universite bitirmedim. Belki kendi isimi kurarim diyorum, elimde bir belge olsun insanlarin guvenebilecegi. Yada bir sirkete basvurdugumda yararli olsun. Ise alsinlar beni. Ayda 5000 dolar falan versinler eheheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 bs degreesiz, entry level is $5000 bulursan beni de yanina al 3500e raziyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 abi oranin piyasasinin icinde degilim, ama soyle diyim. lisans degree si olmadan 5k beklemekle, o kadar bogazici okudum 3 milyar asagidan ise baslamam argumanlari aynidir. sonra 30 unuzda begenmediginiz sirketlerin caycilik pozisyonuna basvuruyo bulursunuz kendinizi.. elinde bi meslegin experience in varsa ayridirda, entry level bi is bakiyosun anladigim kadari ile, hedefleri biraz kucultmekte yarar var. a+ sertifikasi oyle cok bir nane degil acikcasi, ama tabii hic bi sertifikanin zarari yok sonucta alabiliyosan alman en iyisi. sertifika tek basina sana kapi acmaz tabii, sadece yardimci olur, entry level oldugun icin yardimci olma durumu daha yuksek, 1-2 calismisligin olsa neredeyse onemsiz bisi (red hat, cisco gibi sertifikalari geciyorum tabii onlar ayri kategoriler) sertifika alabiliyosan al tabii, ama ona umut baglama, onun disinda bs degree olmadigi icin hedeflerini kucult (olsada 5 k cok yani experience olmadigi icin ya da MIT mezunu olmadigin icin) bencesi bu.. basarilar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 ben de amarikalara gidicem pm atıyorum kimse sallamıyo beni küstüm,ağlıcam hatta yakın gelecekte :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Bilgisayar tamir sirketleri var, onlara basvur bence. Eger sorun cozerim diyosan onlarin sistemi basit, is cikinca senin bolgene yakin, ararlar sen servise gidersin onlar komisyonunu alir. onun disinda kendinde yapabilirsin, handout bastir, ne bileyim afis yap kendin, bilgisayar tamiri idye yapistir piyasanin altinda fiyat ver falan, kendi business ini olusturabilirsin.. 6 ay 1 yil yetecek param var diyosan, sirketlere basvurdum kabul etmiyolar noktasindaysan, begendigin pozisyonlara (entry level olmasi gerek tabii) basvur, on yazida ucretsiz calisacagini bu isi ogrenmek icin cok hevesli oldugunu soyle, en kotu referansin ve experience in olur.. bence yani.. benimde universite mezunlugum yoktu, freelance isler yapiyodum deneyimliydim ama bs degree siz ve full time experience siz is cikmadigini biliyodum, sirf referans olsun diye 6 ay yol parasina calistim bi sirkette. onun sayesinde kapilar acilmaya basladi sonra.. benden sana tavsiye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 sagol nedanko cok guzerl yazmissin. o 5k yi zaten dalgasina soyledim :) biliyorum bende oyle bisey olmayacagini. 4-5 ay is aradim bulamadim, simdi bir yerde caliyorum ama bilgisayar isi yapmak istiyorum. Daha once de dedigim gibi kendi ufak isimi kurma gibi bir istegim var. Bulunduugm yerde is kurmak icin lisans alirken para istemiyorlar sizden. Cok fazla da bilgisayarci yok 3 yada 4 tane var ama buyuk yerler degil hicbiri. Belki onlarda baslayabilirim yada kendim denerim vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar