Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Format anında pc kapanması

kratochvil

Öne çıkan mesajlar

merhaba arkadaşlar
2 gündür ettiğim küfürün haddi hesabı yok. gelelim sorunuma;
daha önceden vistadan xpye cevirdiğim laptopuma format atıp aynı xp cdisini kurmayı istedim fakat bilgisayar driverları ayırdıktan sonra windows kuruluma geçerken kendisini kapatıyor. internetten de indirip boot cdye cevirdiğim xplerde işe yaramadı surekli bilgisayar kendısını kapatıyor ve windows sorunla karsılastı diyip windowsu başlatmıyordu.belkı bu işlemi 10 defa yaptım.

sonra elımdeki vista cdsini takıp vista kurdum. kurduktan sonra bir baktım ki benım d diye yedeklediğim sürücüye de formatı atmıs kendısı saolsun arşivlerimi de yok etti. vista cdsi sıfırdan yarattı pcyi zaten cdnin ustunde ''for distribution only with a new msi pc'' yazmakta ben nooblugumdan dolayı cd de neyazdıgına bakmadan yukledım.

bilgisayarım, normal format atma yoluyla format atıp işletim sistemi kurulmasına izin vermiyor,kendisini kapatarak.

acaba sorunum nedir çöpe mi atayım pcyi ?
Sosyal ağlarda paylaş

biosla ilgili bi cinslik olabilir bu. RAM de böle sorunlara neden olur aslında, ama formattan sonra olması bişeylerin bozulmadığı, onun yerine normalde düzgün çalışan donanımın XPde saçmaladığını gösteriyo bence. XP'nin böle garip olayları oluyo arada. SP2 yüklenen bilgisayar açılmıyo bilmemne falan. BIOS update işini görebilir, ya da yüklediğin XP'de service pack varsa başka bi service pack olanı yükle falan. (SP2 ise SP3 falan bul bi yerden onu yükle örneğin.)
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:
biosla ilgili bi cinslik olabilir bu. RAM de böle sorunlara neden olur aslında, ama formattan sonra olması bişeylerin bozulmadığı, onun yerine normalde düzgün çalışan donanımın XPde saçmaladığını gösteriyo bence. XP'nin böle garip olayları oluyo arada. SP2 yüklenen bilgisayar açılmıyo bilmemne falan. BIOS update işini görebilir, ya da yüklediğin XP'de service pack varsa başka bi service pack olanı yükle falan. (SP2 ise SP3 falan bul bi yerden onu yükle örneğin.)

aynı sorun bendede oldu, herşeyi denedim çare bulamadım. bios pilini çıakrtırıp 1-2 dkk bekledım ve sorun çözüldü bi dene bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...