Garager Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Nette bildiğiniz kaynaklar varmıdır acaba ? Çizim geliştirmek,karakalem çalışmak istiyorum. Veya kitap vs olarak tavsiye edebileceğiniz şeyler varmıdır ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 remzi kitabevi'nin for dummies tarzı bir desen kitabı var, güzel hoş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 said: for dummies hakaret lan, ahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Garager said: Nette bildiğiniz kaynaklar varmıdır acaba ? Çizim geliştirmek,karakalem çalışmak istiyorum. Veya kitap vs olarak tavsiye edebileceğiniz şeyler varmıdır ? öncelikli olarak obje çalış, kompozisyon kur çiz, bol bol o kitapların çoğu pek işe yaramaz ama remzi yayınevinin figür için olanı fena deil diyorlar, şu: http://www.remzi.com.tr/kitap.asp?anakategori=58&kategori=124&kitapid=865 elips ve çizgi çalış bol bol, bi skeç defteri edin her yerde her zaman hızlı eskizler ve skeçler yap etraftan gözlemlediklerini ne kadar çok yaparsan o kadar iyi obje kompozisyonlarında zamanla cam metal tahta kumaş da ekle ve karakterlerini vermeye çalış - silgi bu noktada yardım edecektir silgiyi etkin kullanmayı öğren her zaman bütünden detaya git önce yerleştirmeyi öğren, dolu boş ilişkisi ne dikkat et, bütünden detaya gitmeye alıştır kendini figür için model den çizmen faydalı, bulduun insanları modellik yaptır kendine onları çiz, fotoğraftan çizim yapma ilk başlarda 35X50 ile başla ilerde 50X70 kağıt kullan 2B kalem kullan. lokal ton ve ışık gölge ilişkisini zamanla yapmaya başla, unutma önce bütünden detaya yerleştirme, ışık gölge için koyuluk açıklık antremanları yap ilerde ve ustalardan çalış ustalardan öğren ustalardan kopya yap bol bol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garager Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Verdiğiniz bilgiler için saolun :) Eskiz defteri aklıma yattı.Gerçi hepsi yattı.Şu kitabıda almaya karar verdim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stingbull Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 karakalem çizmek istiyorsan paso çiz dostum.Her gün çiz :) Sonra önceleri çizdiğin resimlere tekrar bak ve farkı gör ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar