Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genel Matematik Sorusu (Asimptot fln)

Pýtýk

Öne çıkan mesajlar

Selamlar

Yarın 5.kez genel matematik vizesine giricem (1.sınıf dersi). Herneyse efenim, özgeçmişimden sonra aklıma takılan bir adet soru ile karşınızdayım. Aşağıdaki resimde altlı üstlü iki adet fonksiyon var. Şimdi konuyla bilgisi olanlar, bildiğiniz üzere fonksiyonu tanımsız yapan değerler düşey asimptot oluyor(muş).

İlk soruda tanımsız yapan değerler 0 ve 2. Orayı anladım, D.A (düşey asimptot) eyvallah tamamdır.

Fekat ikinci soruda, durum enterasan iki tane D.A buldum 1 ve 3 olması gerekirken hocamız derste sadece 3'ü almış D.A. olarak. Derste sanırım anlattı fakat benim aklımda kalmadı, neden 1' i kullanmamış hocamız D.A olarak?

Soru burada tıklayın kazanın

http://img376.imageshack.us/my.php?image=tara001001ah6.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

sağolun bilgiler için, hayır adam olup o verileri yerine koysaymışım anlarmışım zaten. olay fonksiyonun 0 olması değil, fonksiyonun sonsuz olmasıymış (8 şunun yan yatmışı) allah belamı versin diip, herkese eğitim hayatında başarılar. viva la vize motherfuckers
Sosyal ağlarda paylaş

İkinci soru arkadaşlar bu sefer konumuz olasılık :)

Bir kişinin kanser olup olmadığını saptamak amacıyla yapılan bir testin %95 olasılıkla doğru sonuç verdiği bilinmektedir. Bir toplumda 1000' de 5 kanser hastası varsa test sonucuna göre kanser olduğu belirtilen bir hastanın gerçekten kanser olma olasılığı nedir?

dingil hoca derste çözmedi millet konuştuğu için kesin çıkar sınavda. bi el atın <3
Sosyal ağlarda paylaş

1/200 * 95/100 : o kişinin kanser olduğunun kanıtlanması
1/200 * 5/100 : kişinin kanser olması ancak bunun anlaşılamaması
199/200 * 95/100 : kanser olmayan birinin bulunup doğru tehşisi
199/200 * 5/100 : kanser olmayan birini aa sen kansersin diye üzmeleri

orada kelime oyunu yapıp adamın kanser olduğunu biliyoruz, sadece tehşis doğru çıkarsa bunu onaylıyacaz, bunun ihtimali ne derse %95 zaten sorunun başında diyor.

adam kıllık yapıp öss modeli şaşırtmaca yapayım demediyse 1. olasılığı sormuş ; 0.475% ihtimalle kanserli olan birini bulup tehşisi koyabilirler yani.

gerçi cümleye göre adam direk bir kişinin kanser olduğu iddia ediyor, bu yüzden de direk %95 gibime geldi. eğer bunu sormuyorsa da muhtemelen testte ve de gerçekte kanser olma ihtimali nedir rastgele birinin diye sormuş gibime geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...