GwindonSurion Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Sinema filmi Kelebek’in çekimleri Şanlıurfa'da tamamlandı. Filmin diğer çekimleri ise İstanbul, Afganistan ve ABD’de gerçekleştirilecek. Filmde 11 Eylül’de yaşanan saldırılar, animasyon şeklinde canlandırılacak. Film, sadece Cihan Taşkın’ın ilk uzun metrajlı filmi değil. Birçok ilki içinde barındırıyor. Mahmut Bengi, Oktay Berber ve Serhat Aktaş tarafından kurulan Sana-i Nefise Yapım’ın profesyonel anlamda ilk filmi. 60 kişilik bir ekibin görev aldığı filmin yaklaşık maliyeti 1.5 Milyon YTL olarak belirlenmiş. 11 Eylül’de yaşanan terör saldırıları sonrası, Müslümanların karşılaştığı zorlukları konu olan sinema filmi kelebek’te, bir kaç insanın mantıksız bir şekilde gerçekleştirdiği terör saldırısının bir anda tüm dünyayı etkileyebileceğine dikkat çekiliyor. 11 Eylül terör saldırıları sonrası Doğu ve Batı arasında iyice belirginleşen gerilime, Mevlana öğretisinin perspektifiyle çözüm sunma niyetinde olan film, 'bir insanın bütün dünyadan sorumlu olması gerektiği' fikri üzerine kurulu. Bir terör patlaması sonucu yaşamı kökten değişen Yusuf adlı genç, filmin ana karakteri. Yusuf filmde, geçmişte verdiği bir kararın ne kadar yanlış olduğunu fark ediyor ve kendisiyle yüzleşme sürecine giriyor. Filmde ayrıca bir Urfalı da başrolde yer alıyor. Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Eğitmeni olan Usta Oyuncu Abdülkadir Kırıcı, Militan olan Yusuf karakterinin babası rolünde. Filmin görüntü yönetmeni Meksika asıllı Demian Barba. New York Film Akademisi’nde kamera üzerine ders veren Barba, ‘Bu projede mutlaka benim de olmam lazım’ diyerek kendisine sunulan teklifi henüz ücret konuşulmadan kabul etmiş. 120 dakika olarak vizyona uyarlanacak olan filmin senaryosunu Mahmut Bengi Midyat yazdı. Daha önce dizi senaryoları yazan Bengi, ilk kez bir sinema filmine senaryo yazmış. Kelebek filminin başrolünde oynayan Tiyatrocu Caner Cindoruk’un ilk sinema filmi. Cindoruk zaten, sinema ve televizyon dünyası için yepyeni bir yüz. 1980 Adana doğumlu. 16 yaşından beri tiyatro sahnelerinde. Çukurova Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun olmuş ve İstanbul’a geçen yıl gelmiş. Filmde, kendini arayan Yusuf karakterini canlandıran Cindoruk, “Yusuf, Mevlevi dedesinin etrafında yetişen biri. Tüm arkadaşları Afganistan’daki halka yardım etmek için gidiyor. Yusuf, o gün gidemiyor... Filmin insanlık adına önemli mesajları var. Kelebek’in iyi bir proje olduğuna ve başarılı olacağına inanıyorum.” diyor ------ Caner abi sınavlara hazırlanmama yardım etmişti kardeşi Münirle de tiyatro sınavlarına birlikte hazırlandık burda da filmlerini duyurmak istedim gerçekten güzel bir film olacak Cenettin Krallığında Selahaddin Eyyubiyi oynayan Ghassan Massoud a ilk teklif götürüldüğünde teklif edilen parayı duyunca gülmüş fakat senaryoyu okuyunca direk kabul etmiş facebook grubunda filmle ilgili videolar da varhttp://www.facebook.com/group.php?gid=58605136392 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 up Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Reklam fırsatları pek olmadığı için tekrar uplıyorum kusuruma bakmayın Serhat Yiğit said: sevgili dostlar, çekimlerimizi nihayet bitirdik, bundan sonrası post prodüksiyon artık, montaj, color, animasyon, tanıtım vs... internet sitemizin de eli kulağında... şu ana kadar vermiş olduğunuz destek için can-ı gönülden teşekkür ederim, ancak özellikle şu andan sonra desteğiniz ve ilginiz bizim için çok daha önemli, gruba bir kez üye olduktan sonra yeni eklenen arkadaşları da tek tek seçmenin ve onlara da grup daveti yollamanın zahmetli olduğunu biliyorum ama eğlenceli facebook uygulamalarından daha fazla vakit alacağını sanmıyorum:) bizi yakından tanıyan dostlar nasıl ve niye KELEBEK filmini yaptığımızı biliyorlar, bizi tanıyan ve senaryoyu iyi kötü bilen herkes bu filmin neden mümkün olan en çok insana ulaşması gerektiğini de biliyorlar... arkamızda büyük sermayeli destekçiler, ekibimizde medyatik şöhretler olmadan çıktık yola, tamamen senaryomuz ve inadımızla finale ulaştık, sadece yüreğini ve inancını ortaya koyarak film yapmaya çalışmanın tüm eziyetlerini ve keyiflerini tattık... şimdi bizi hiç yalnız bırakmayan değerli desteğinizin artarak devam etmesini ümid ediyorum... en geç nisan ayında ışıklar kapanacak, makaranın dönme sesi gelecek ve KELEBEK beyaz perdede kanat çırpacak ve o zaman bu gruptaki pekçok kişi hiç tanışmamış bile olsak destek verdiği bir filmi izliyor olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyor olacak... başından beri dertlerimizi özetleyen bir keç cümleden biri şuydu; "birlikte ağlayabilirsek, birlikte yaşayabiliriz" Grup sayfası: http://www.facebook.com/group.php?gid=58605136392 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 1 Mayısta vizyona giriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 fethullah cemaatinin güzide bir filmidir. konu hakkında yorumu Odatv den alıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar