Mojito Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 2009 un ilk ceyreginde pıyasaya cıkma ıhtımalı varmıs diye dedikodular dolasıyor ortalıkta bu konuda bılgısı olanlar varmı eger oyleyse 4870 almayıp 1 2 ay beklemek makul olur dıye dusundum B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 ben ilk senden duydum. kolpa bi haber gibi geldi bana. bahsettiğin zamana çıkacak olsa çoktan haberi yapılırdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mojito Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 ATi-Forum sitesinin iddiasına göre kart hakkında AMD'ye yakın kaynaklar tarafından doğrulanmış bazı yeni detaylar var. Habere göre zaten bir süredir duyulan bazı söylentilerde olduğu gibi RV870 chipinde en az 1000 shader işlemcisi olacak. Ek olarak 40nm üretim sürecinden geçecek. Kartın tasarımı bu sene sonunda bitiyor. Sitenin haber aldığı kaynaklara göre AMD chipi 2009'un ilk çeyreğinde piyasaya çıkarmak istiyor. Lil Dragon yani “Küçük Ejder” kod adlı chip 1.5 TFlop'luk işlem gücüne sahip olacak ama detayları bilinmiyor. Chipin waferdeki zar boyutu 205 mm² RV770 (HD 4800) ise 256 mm² yer tutuyordu rakip nVidia'nın chipinde ise (GT200) kaplanan alan 576mm². Bellek veriyolu bandgenişliği 150-160 GB/s olması bekleniyor GDDR5 bellek ile. 512-bit bellek veriyolunun olup olmayacağı ise şu an bilinmiyor. Söylentilere göre 512-bit olabilir. Yine yakın zamanda aynı sitede geçen bir habere göre HD 5800 serisi standart olarak 1 GB GDDR5 bellek ile gelecek. (Tabi 512-bit bellek olursa aynı frekansdaki GDDR5 bellek ile bandgenişliği iki katına çıkar. Belki bu konfirügasyon MCM modül içindir haberin devamına bakınız.) Ayrıca çoklu GPU için MCM yani multi-chip module ile üretim yapılması da planlanıyor. Şu an X2 ekran kartlarında ATi iki kartı birbiriyle haberleştirmek için ayrı bir yonga kullanıyor PCB üzerinde. Söz konusu durum gerçekleşirse Intel'in Core 2 Quad işlemcilerindeki gibi iki zar tek pakette bir araya gelecek. Bu da X4 kartları mümkün kılıyor. Zarların tek chipte birleştirilmesinin performansa pozitifi etkisi bekleniyor. Kart boşta iken şu anki kartların yarısı kadar güç tüketecek. Ayrıca geçenlerde haberini yaptığımız yeni soğutucu kartın referans soğutucusu olabilir. Yük halindeki güç tüketimi ise bilinmiyor. DX11 daha piyasaya girmeden kartın DX11 desteği ile gelmesi beklenmekte. Açıkcası MCM tipi multi-GPU 512-bit'i açıklıyor. 5800 X4 (MCM X2 * 2) diye bir kart fikri ise ürkütücü heyecan verici olduğu kadar. RV870 için ilk olarak 2000 shader işlemcisine sahip olacak denmişti bu da yine MCM ihtimalini destekliyor. Bu çılgınlığın sonu 4 PCIe yuvası olan bir anakart ile 4×4=16 GPU'ya varacak mı orasını hiç kestiremiyoruz. Ama donanım dünyasında ne olacağı belli olmaz. Gözümüz Küçük Ejder'in üzerinde.. Kaynak: http://www.pclabs.com.tr/2008/10/26/ati-rv870-radeon-hd-5xxx-hakkinda-yeni-detaylar/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 oha. 2-3 tane donanım sitesini hergün takip ederim. böyle bişeyin haberini hiç vermediler. abovv diyorum o zaman 5000 serisi için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mojito Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Bunu duyunca ekran kartı almaktan vazgectım beklemedeyım (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Gandalf_ Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 nehalem i de bekleyin dediler sadece anakart ile işlemci fiyatı 1000 ytl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Yok artık 205 mm2ye 1.5Tflop işlemci gücü nee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 _Gandalf_ said: nehalem i de bekleyin dediler sadece anakart ile işlemci fiyatı 1000 ytl olsun 48xx serisi ucuzlar en azından bunlar çıkınca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar