Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Websitem için yardım lütfen

Chorap

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Kendi tasarımlarımı ve okul işlerimi koymak için bir web sitesi tasarladım yakın zamanda. CSS ve HTML kullanarak kurdum. Web tasarımına biraz yeniyim o yüzden size bir sorum olacak.

Sitemin başlık kısmı (ismimin olduğu kısım) bir flash animasyonu ve bir JPEG den oluşuyor. Anasayfada bir linke tıklayıp başka bir sayfaya geçtiğinizde bu üst taraf (başlık) aynı şekilde kalıyor fakat alttaki içerik değişiyor. Şimdi yukarıdaki başlık flash olduğundan dolayı her sayfada tekrar yüklenince baştan oynamaya başlıyor.

Sorum şu: bir şekilde bu üst tarafı sayfaya ilk girildiğinde yükleyip başka linklere tıklandığında sadece sayfanın alt tarafını (içerik) değiştirmek mümkün mü?

Biraz araştırdıktan sonra iFrame veya javascript kullanarak yapılabileceğini anladım fakat java daha çok az biliyorum o yüzden nasıl yapabileceğime dair fikirleriniz varsa lütfen paylaşın.

Teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

Ilk olarak Javascript!=Java
Onun disinda sorunun cevabi senin de buldugun gibi iframe. Bunun icin JS bilmene gerek yok zaten. Link'te target belirtmen ve iframe'e isim vermen gerekli. Misal ise senin link'lerinde target="icerik" demen gerekli. Tabi flash'ta tam olarak nasil oluyor emin degilim ama ek bir parametre koyman gerekli sadece.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...