Chorap Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Merhaba, Kendi tasarımlarımı ve okul işlerimi koymak için bir web sitesi tasarladım yakın zamanda. CSS ve HTML kullanarak kurdum. Web tasarımına biraz yeniyim o yüzden size bir sorum olacak. Sitemin başlık kısmı (ismimin olduğu kısım) bir flash animasyonu ve bir JPEG den oluşuyor. Anasayfada bir linke tıklayıp başka bir sayfaya geçtiğinizde bu üst taraf (başlık) aynı şekilde kalıyor fakat alttaki içerik değişiyor. Şimdi yukarıdaki başlık flash olduğundan dolayı her sayfada tekrar yüklenince baştan oynamaya başlıyor. Sorum şu: bir şekilde bu üst tarafı sayfaya ilk girildiğinde yükleyip başka linklere tıklandığında sadece sayfanın alt tarafını (içerik) değiştirmek mümkün mü? Biraz araştırdıktan sonra iFrame veya javascript kullanarak yapılabileceğini anladım fakat java daha çok az biliyorum o yüzden nasıl yapabileceğime dair fikirleriniz varsa lütfen paylaşın. Teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 yazdığın gibi frame le mümkün frontpage veya dreamweaver da sayfayı framelere ayır flash ı üst çerçeveye koy, alt tarafta istediğin gibi takıl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Ilk olarak Javascript!=Java Onun disinda sorunun cevabi senin de buldugun gibi iframe. Bunun icin JS bilmene gerek yok zaten. Link'te target belirtmen ve iframe'e isim vermen gerekli. Misal ise senin link'lerinde target="icerik" demen gerekli. Tabi flash'ta tam olarak nasil oluyor emin degilim ama ek bir parametre koyman gerekli sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 fakat sanırım iframe ile ikinci bir frame yaratılığı için başlığım ve içeriğim beraber scroll down etmiycek benim anladığım. yani başlık ve altında kendi scroll barı olan yeni bir pencere olacak. bunu önlemenin bir yolu var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 esas sayfayi uzun yaparsan iframe'in uzunlugunu da artirirsan sen bile iframe oldugunu farketmezsin (iframe'deki scrolling paramatresini kullanarak iframe'in scrollarini kaldirmayi unutma) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chorap Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 ok super..siteyi bitirince buraya link koyarim gormek isterseniz. herkese tesekkurler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Javascript ile iframe uzunlugunu otomatik ayarlayan kodlar var. Zamanında yapmıştım biraz araştırma yapayım bulursam yazarım. edik: google'de ilk sırada çıktı =) http://www.codingforums.com/showthread.php?t=95086 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar