Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows kurarken HDD gözükmüyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Simdi bugün bilgisayarim geldi, direk elime aldim Vista CDsini kurmaya basladim, baslangicta hersey güzeldi, hdd gözüküyürdu ve sectim. Daha sonrasinda kurmaya basladi derken %50 60 arasinda hata verip setup'i kesti o vakitten bu yana tekrar kurmak istedigimde hdd'yi göremiyorum. Xp cdsi ile de denedim, hic bir sekilde göremiyorum.

Ne yapmam gerekiyor? Kac saattir internette ariyorum fakat hic bir ilerleme kaydedemedim :(

HDD: 250 GB Maxtor Diamondmax 21 SATA (STM3250310AS)

edit: hdd bilgisi
Mesaj tarihi:
Su anda BIOS'tayim neresinden bakacagimi tam olarak bilemiyorum ama Standard Cmos Features denilen kisimda IDE Channel 0 Master/Slave ve Channel 1 Master/Slave olara bir yer görüyorum orada ise Channel 0 Master kisminda HL-DT-STDVD-RAM GH22 diye birsey var sanirim buda CDROM oluyor. Onun Disinda birsey göremiyorum zaten Floppy'de yok PC'de.
Mesaj tarihi:
HDD'yi bir sekilde görebiliyorum, mesela Vista kuracakken tekrar denerken yani, orada herhangi bir sürücü bulunamiyor o sirada driver ekleyin diyor, oradan cdromu ve üzerine yarim yamalak kurulmus windowsu görebildigim bir X driveri gözüküyor, sanirim orasi HDD.

Ona bir sekilde mudahele edemez miyim?
Mesaj tarihi:
hdd yı sata olarak değilde ıde olarak gostersen ? bazen bu sekılde çözüm oluyor saçma biraz ama. şunuda deneyebılırsın biosu F9 ile fabrıka ayarlarına cekebılırsın, o zamanda gozukmuyorsa bılmıyorum kotu bır durum :S
Mesaj tarihi:
BIOS'da bir sefer default ayarlarina getirdim daha öncesinde, fakat bir degisiklik olmamisti yine.

Bu arada bilmem alakasi var mi ama HDD S.M.A.R.T Capability ne ise yariyor? Bende su anda Disable durumda.
  • Yeni Oluştur...