Mosquito Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Eğer Lg marka cdrom sahibi iseniz ve linux mandrake 9.2'yi yüklemeyi düşünüyorsanız ilk önce birkaç firmware update'i yapmanız gerekiyor yoksa kurulum sırasında lg cdrom'unuzun firmware'i uçuyor tamamen. ne biostan tanınıyor ne de içinde kalan cdyi çıkarabiliyorsunuz. (ayrıntılı bilgi için mandrake ) Ben linux kurmadan önce bu update'i yapmamıştım.o şekilde kurmaya çalıştım zaten kurulumun sonuna doğru kitlendi makine restart attım ve daha ilk ekranda(ram'in kontrol edildiği ekranda) kitlendi makine. Neyse şimdi asıl olayımıza gelelim.lg marka cdrom'unuzu bir güzel uçurduktan sonra.. +uçurduğumuz cdrom'un güç kablosunu çıkarıyoruz +Lg-cdrombu adresten modelimize uygun firmware i seçip yüklüyoruz. +bir adet msdos boot disketi yaratıp,yüklediğimiz firmware dosyalarınıda diskete koyuyoruz. + şimdi cdrom-writer ne varsa güç kablolarını çıkarıyoruz. + sorunlu olan lg cdrom'u 2. ide kanalına bağlıyoruz. (power cable hala takılı olmayacak) + ancak jumper olayını aşağıda resimde belirtildiği gibi emergency download şeklinde yapıyoruz. + elimizdeki daha önceden yarattığımız bootable disket ile makineyi açıyoruz. + dos'a düştükten sonra firmware update i için gerekli komutu yazıyoruz(enterlamak yok) + şimdi cdrom'un güç kablosunu takıyoruz ama takarken bir yandan da eject düğmesine basılı tutucaz. + cdrom'un led'i yanmaya başladı ise daha önceden yazdığımız komut için enter yapıyoruz. + işte tekrardan hayatta sefgili cdromunuz ! eğer firmware update'i sırasında update programı uzun süre waiting de kalırsa restart atıp bütün işlemleri tekrardan yapın. birkaç saniyede biticek bir işlem bu firmware update copy-paste yapın olmadı resim olayı http://www.broadbandreports.com/r0/download/504058~807ba9a51b8a013491976a972f5cddb8/Dead.gif [Bu mesaj Mosquito tarafından 15 January 2004 01:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Cok basarili. Tesekkur ederim.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Evet mosquito, gerçekten başarılı bir çözüm olmuş. Hemen linux prof. a yolladım postayla, sana bir yıldızlı beş pekiyi verecektir :)[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Bu yönteminde gayet riskli olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Firmware i güncellemekle uğraşırken bir elektrik kesintisi, bir voltaj düşüklüğü vb durumların daha ağır sorunlara yol açtığı söylendi. Yani şimdilik LG cd-rom varsa Mandrake 9.2 den uzak durmak. Teknik bilginiz iyiyse Slackware, tavsiye edilir. Bu arada genelde cdromların 52x te olsa 64 x te olsa aslında 16x gibi çalıştığını öğrendim. CD ROMLAR en fazla 16x lik bilgiyi buffer ettirebiliyormuş. Gerisi tırışka yani. Biraz karışık buraları kafanız karışabilir. Ama bloklar 16x in yollayabileceği kadar limitte transfer olabiliyor, o yüzden 64x filan fazla farketmiyor. İlginç değil mi?[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mosquito Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 o elektrik kesintisi zaten senin cdrom'nun firmware'nin düzgün yüklenmesini olanak vermediği için zararlı oluyor yani donanımsal olarak bir zarar verdiği yok. mandrake'nin de yaptığı cdrom'un firmware'ini silmek yani bir fark yok aralarında ayrıca bu emegency download ile o elektrik kesintisi olsa bile firmware'ini yükleyebilmemizi sağlıyor diğer markalarda nasıl bilmiyorum ama lg'yi bu yönden takdir ettim. her türlü donanımın firmware'ini kendin güncellemek istersen elektrik kesilmemesi için dua etmen gerekir zaten veya bi güç kaynağına bağlamak gerek,ayrıca bu işlem teorik olarak garanti dışı kalmasına sebep olur aletin(elektrik kesilmediği, sorun olmadığı sürece kimse anlamaz zaten nerdeyse) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Suç Mandrake 'de değil LG de.. LG belirli standart olan ATAPI komut setlerini değiştirdi son CD-ROM larında.. Sadece Mandrake'de değil, bir çok işletim sisteminde sorun çıkarıyor bu.. Kernel patch 'i geldi hemen problemin çıkmasından itibaren zaten..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Evet ama Mandrake kurulum cdsinde yanlış kernelini barındırırken, LG yi de çalıştıran temiz kerneli ayrı dağıttı. Toptan düzeltseydi yılın OS ödülünü Slackware e kaptırmazdı. Slackware için çok iyi duyumlar alıyorum. Teknik bilgim çok taze ve az olduğu halde genede denemeyi düşünüyorum.[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 peki cdromu öldürmeden önce bişeyler yapamıyomuyuz yani mandrake9.2 yi cd romu öldürmeden kuramıyomuyuz? bende cd rw ve cd rom sürücü var ikiside lg :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 Kernelinizi update edin sorun çıkmayacaktır.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. -EE Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 kernelimi nasıl update edebilirim ben şu an mandrake 9.2 nin 1. cd sini çektim ordan kurulum yapmak istiyorum 2. ve 3. cdler yok henüz kurmadım linuxı ayrıntılı bi şekilde anlatırsan sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 Kernel update etmek gerek donanım, gerek Linux hakkında ileri düzey bilgi gerektirmektedir. Pek anlatılacak bir durum değil. Fakat /usr/src/linux e gidip, make menuconfig ile gerekli config ayarlarını yapıp, sonradan make dep; make modules; make modules_install; make bzImage komutunu vererek, kernel tamamen compile edildikten sonra arch/i386/bzImage dosyasını güzel bir yere kopyalayıp, /etc/lilo.conf dosyasını düzgün şekilde editledikten sonra, lilo -v komutunu verip restart edersen kernelin update edilmiş olacaktır. Eh bunun için de ne gerekir ? Bir kaç tane dökümanı hatim etmek.. www.belgeler.org adresinde daha ayrıntılı bir anlatım bulabilirsin. Şu anda işteyim, ancak bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 yani mandrakeden vaz geçip şu diğer sürümü kurmak kalıyo bana heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mosquito Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 cdrom'a normal bir şekilde bi firmware yükleyin bir sorun yaşamazsınız o zaman. jumper ayarını deiştirmeyin sadece boot disketi ile açıp disketten update için gerekli olan komutu yazın ve update edin cdromu o zaman mandrake bir sorun çıkarmıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 Slackware nedir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prophecy Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 Slackware mandrake gibi bir linux dagitimi[signature][hline]Fallen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 Ben mandrake 9.2 kullanıyorum. Linux kullanmaya yeni başladım grafik arabirimi ve kontrol paneller çok işime yarıyor ve böylece öğreneceğimi umuyorum. Slackware nasıl bir dağıtım? Yeni başlayan birisi kullanabilirmi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2004 "cdrom'a normal bir şekilde bi firmware yükleyin bir sorun yaşamazsınız o zaman. " nasıl oluyor bu biraz ayrıntılı anlatabilirmisin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 http://www.mandrakelinux.com/en/lgerrata.php3 şöyle bi yazı buldumda bu firmware olayıyla ilgili tam anlayamadım yalnız olayı şimdi lg nin sitesinde bi takım firmware updateler var CRD-8322B benzeri kodlar var bu updatelerin yanında hangisini indirmem gerektiğini nasıl anlayabilirim? ayrıca bu firmware updatei nasıl kuracağımıda tam anlayamadım bilgisayarı dos boot disketiyle açıyomuşuz oraya kadar anladımda gerisini anlayamadım burdan bi anlatsanız :) ayrıca bende mandrake 9.2 nin ilk cd si var onunla kurulum yapabilirmiyim 2. cd çok gereklimi(atta bide 3. cd var sanırım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 bi program aracılığıyla cd romun modelini öğrendim buymuş:CRD-8522B http://www.mandrakelinux.com/en/lgerrata.php3 şu adreste şöyle bişi yazıyodu: CRD-8522B (Not affected according to LG) yani bu benim cd romun böyle bi ölüme maruz kalmayacağı anlamınamı geliyor firmware update yapmama gerek yokmu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Arkansis önce mandrakeyi iyice benimse sonra geç slackware e. Benimsemekle kastım shellscript mantığını öğren. Gerekli teknik programları eskit filan...[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2004 Vallah millet saldircak ama ben derimki redhat:) hele simdi ES olayi yikacak ise para giriyor nasil olsa:) tabi bizler fedorayi hissediyoz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mosquito Mesaj tarihi: Şubat 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2004 said: EagleEye, 10 February 2004 17:27 tarihinde demiş ki: bi program aracılığıyla cd romun modelini öğrendim buymuş:CRD-8522B http://www.mandrakelinux.com/en/lgerrata.php3 şu adreste şöyle bişi yazıyodu: CRD-8522B (Not affected according to LG) yani bu benim cd romun böyle bi ölüme maruz kalmayacağı anlamınamı geliyor firmware update yapmama gerek yokmu? evet muhtemelen senin cdrom etkilenmiyecek normal firmware update için ise senin cdromuna uygun olan frimware i çekince içinde 2 tane dosya olucak biri firmware dosyası diğeri exe dosyası bu yüklemeyi yapıcak olan dosya her firmware upgrade i aynı komut ile yapılmıyor sitenin faq'sunda yazıyordur ama büyük olasılıkla exe dosyasının uzantısı hariç yazıp yanına da firmware dosyasını uzantısı ile birlikte yazarsan olucaktır. mesela abc.exe ve cd9239.frm dosyaları olsun abc cd9230.frm yazıp enterlarsan işlem başlıcaktır. hatta bazen netten indirdiğin firmware dosyalarında readme'de oluyor orda da anlatıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deedstyger Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Bende 8520b ya da 8521b var. cd-rw biri karıştırıyom. bios açılış ekranında modelini görebilirsiniz pause'layarak vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 said: Mosquito, 14 Ocak 2004 22:40 tarihinde demiş ki: + şimdi cdrom-writer ne varsa güç kablolarını çıkarıyoruz. + sorunlu olan lg cdrom'u 2. ide kanalına bağlıyoruz. (power cable hala takılı olmayacak) + ancak jumper olayını aşağıda resimde belirtildiği gibi emergency download şeklinde yapıyoruz. Evet geçenlerde almış olduğum lg cd-rom sürücü mandrake kurulumu sırasında öldü :) 1=) disket sürücü ve hdd nin güç kablolarını çıkartmaya gerek varmı? 2=) ikinci ide kanalı hangisi? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar