EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2004 Evdeki bilgisayardan birisinde adsl bağlantısı var İki bilgisayar birbirine cross kablo ile bağlı durumda ikisindede winxp kurulu İnternete bağlı olan pc nin ağ ayarlarından interneti paylaştır kutucuğunu işaretlediğimde internet bağlantısı kopuyor öbür türlüde interneti diğer bilgisayar için paylaşıma açmıyor problem ne olabilir? (ağ bağlantılarım kısmında 2 tane bağlantı var: birisi adsl bağlantısı için, diğeri ağ bağlantısı için.Ben bu işlemi ikisindede denedim.adsl bağlantısının ayarlarından paylaştır deyince diğer bilgisayarda internete girilmiyor.ağ bağlantısının ayarlarından yapıncada bağlantı kopuyor) (ayrıca networkde problem yok sanırım çünkü dosya paylaşımı aktif durumda) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2004 Az önce farkettimde uzun süre bekleyince mesela altavista.com u denedim sayfanın başlığı çıktı yukarda ama gerisi gelmedi Sanırım bi problem var dns lerle ilgili olabilirmi? telekomun dns lerini girdim 2. makinaya 1. makinada problem yok her yere girebiliyorum hızlıda oldukça bu arada 256k adsl var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Nisan 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2004 212.156.2.70 212.156.4.1 denedik değil mi ? eskileri çalışmıo çünkü ..[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zagg Mesaj tarihi: Nisan 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2004 Ama Ana Makinada var Diyor Net..[signature][hline] «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-» Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2004 4.7 ve 4.6 ile biten dnsleri kullanıyorum ben bunlar dahamı sonra çıktı daha yeni deişmişti halbuki? (az önce söylediklerinide denedim işe yaramadı.aslında açılıyor gibi oluyor ama açılmıyor.yani az buçuk bi bağlantı sağlanmış ama feci yavaş hatta yavaş ötesi yani en fazla sayfanın title ı çıkıyor) [Bu mesaj EagleEye tarafından 20 Nisan 2004 22:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Nisan 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2004 anamakinada net oluşu anamakinayı dns olarak gösterince devreye girer. evet abicim 4.6 ve 4.7 de var ama yavaşlar ciddi ölçüde, 2.70 ve 4.1 daha verimli geldi bana ikisini de denedim ordan biliom ... ayrıca 193.192.100.100 de kullanılabilir gerekirse ..[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 dediğim gibi onlarıda denedim ama fayda etmedi dns problemi değil sanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 Hmm. Aklıma tek şey geliyor. Dallama XP'ye "Bu bağlantıyı paylaştır." dediğinde, otomatik olarak öbür ethernet kartının ( veya olan tek ethernet kartının ) IPsini 192.168.0.1 yapıyor hiç sormadan etmeden. Eğer local networkteki diğer makina da Gateway 192.168.0.1 olarak tanımlanmamışsa, ya da başka bir IP olarak tanımlanıp, XP de sonradan benim internetimi share et bakiim denmişse, dallama XP yüzünden, local networkteki makinanınz olmayan bir IP üzerinden internete çıkmaya çalışıyor olabilir. Deneyelim ; Local networkteki makinada ; Run->Start->cmd > ping > ping > ping 212.156.4.70 ( veya 195.174.96.4 veya 193.192.109.195 ) > ping paticik.com Eğer bunların hepsinden reply geliyorsa, sorunun Internet Explorer'ındadir. Eğer ilk 3 IP den ping geliyor ve son IP den gelmiyorsa, sorunun local networkte yanlış DNS tanımlanmasındandır. ( paticik.com 'un IP sini direk ping attiginda bulmasi yeterli. ). Eğer XP den de ping geliyor, fakat en son 2 tanesinden gelmiyorsa, sen internetini pek share edememişssin :) Fakat tabii dikkat edilmesi gözden kaçabilecek gerekilen noktalar var. Örneğin, XP de bir Firewall yüklüdür ve gelen tüm istekleri refuse ediyordur. Bu durumda senin local networkünden gelecek tüm paketlerde ya refuse oluyorlardır, ya da drop. Bu aynı zamanda XP den reply alamamanı da sağlayabilir. Son olarak eğer XP de firewall falan yüklü değilse ve ping reply alamıyorsan ( Xp de herhangi bir icmp echo da kapatılmamışsa ), cross cable 'ında veya ethernet kartlarında bir sorun vardır.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 > ping bundan yanıt geliyor(ama bazen 1. istek zaman aşımına uğruyor diğer 3ü geliyor) > ping buda aynı şekilde > ping 212.156.4.70 ( veya 195.174.96.4 veya 193.192.109.195 ) bundanda geliyor > ping paticik.com buda aynı şekilde ping 70 falan paticikten ama ie ile açmaya çalıştığımda 10 saatte açılmıyor bazen açılıyor firewall olayı yüzünden olabilirmi ben kendim herhangi bi firewall yüklemedim ama xp ile beraber bi tane geliyomuş sanırım microsoftun onu nasıl iptal edebilirim belki o yüzdendir eğer o yüzdne değilse ne yüzdendir? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Muhtemelen tamamen Windowssal bir problem olsa gerek. Şöyle aramızda güzel fanatik Windowsçu arkadaşlar olsa, eminim bir açıklama yaparlardı. Yanlız, şöyle bir durum var. 2k dan itibaren ( sanırım, XP den itibaren de olabilir ) BITS denilen bir şey yaptı Microsoft.. Aslında kısmen iyi bir şey. Bandwith'i sizin ve diğerlerinin kullanım oranına göre oranlıyor, sözde optimize bir dağıtım ortamı yaratıyor böylelikle.. Ama sanırım pratikte pek etkili bir kullanım alanı olmadı henüz. Ya da olmuştur, fakat biz farkında değilizdir..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 ADSL bağlantının üstüne gelip sağ tıkla, özellikler'e gir. Gelişmiş sekmesinde Ateş Duvarı diye bişi var. Onu kapat. Sonra refresh çek bağlantıya (disable, enable) Neden wizard kullanmıosun =? Ben ilk başlarda kendim ayarlardım ağı. Bi süre sonra sorun çıktığında baymaya başladı. Network Wizard ile çok kolay. 5 dakkada ayarları otomatik yapıo.[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 wizardla yaptım zaten o güvenlik zamazingosunuda kapattım acaba kurmam gereken ağ yardımcı programlarından birinimi kurmadımki? hangilerini kurmak gerekiyor internet sharing için yukardaki topicte resim varmış sanırım eskiden ama artık yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 2.70 i pingledim demin ve yaklaşık 10-25ms arası ortalama ping verdi, firewall olsun yada olmasın anamakinanın çatır çatır bağlanabilmesi lazım öncelikle bunu dene derim .. sonrasında dağıttığı kart üzerindeki firewall u varsa kaldır, gelen üzerindekini de kaldır, kısaca kaldır firewall ları falan .. ondan sonra git içeri ve de google.com u aç, eğer çotadanak çıkmıyorsa kesin bir şeyler yanlıştır. ne yanlış olabilir ? Ana makinadaki dağıtan ethernet kartının IPsini içerideki makineye gateway olarak vermemişsindir. IPler doğrudur ancak dağıtan ethernet üzerindeki IP ye bir de DNS vermişsindir, bu durumda da ikinci bilgisayar sapık sapık hareketler yapabiliyor. İçerdeki makinaya yanlış DNS vermişsindir (ben bu şekilde 3 gün yaşadım, sadece Fairyland diye bir MMORPG ve ICQ ya bağlanabiliyordu, açabildiğim tek internet sitesi ise tool.com.tr idi çıldırmak üzerken sharkycan a mail attım da uyandım DNS olayına) Eğer bunlar değilse, durumu özetleyen bir cevap yaz, yani: ANA MAKİNE: Kart1 : IP, Subnet, Gateway, DNS1 ve DNS2 (varsa daha başka özellikler, firewall cart curt gibi) Kart2 : IP, Subnet, Gateway, DNS1 ve DNS2 (varsa daha başka özellikler, firewall cart curt gibi) 2. MAKİNE: Kart1 : IP, Subnet, Gateway, DNS1 ve DNS2 (varsa daha başka özellikler, firewall cart curt gibi) şeklinde bir dök bakalım ortaya, belki başka bir sonuca varabiliriz. Not: eğer sabit IP'in varsa, ANAMAKİNEdeki IP bölümüne başka bir IP ver sonradan rahatsızlık verebilecek insanlar başına üşüşebilir.[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 ana makinede problem yok internet calisiyor Kart1(corecess 3112 network usb adaptor : , Subnet, Gateway, DNS1 ve DNS2 (bunları modemin config şeysinden ayarladım zaten ip sabit değil.dnslrede 2.70 ve 4.1 ile bitenler.ana bilgisayardaki internette sorun yok çatır çatır çalışıyor) Kart2(VIDIA nForce MCP Networking Adapter): IP:192.168.0.1 gateway:boş dns1:boş dns2:boş(firewall cart curt yok) 2. MAKİNE: Kart1 : IP:192.168.0.2 gateway:192.168.0.1 dnsler modemdekilerin ayni 2.70 ve 4.1 ile bitenler [Bu mesaj EagleEye tarafından 26 Nisan 2004 03:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 hımm saçma, ikinci bilgisayarda, start> run> cmd> ipconfig /all diyelim, bilgileri doğrulayalım, bu bir. bir ihtimal DNSCache lerde sorun olabilir, start> run> cmd> ipconfig /flushdns start> run> cmd> ipconfig /registerdns diyelim, ilki DNSlerini siler, ikinci kaydeder isminden de belli olduğu üzere ... daha da olmazsa oha falan yani ..[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 bunları deniyorum hemen bide şunuda sorayımda kontrol ediim eksik bişey varmı şu network protokolleri varya hizmet istemci vb. onlardan hangilerini kurmam gerekiyor tam olarak [Bu mesaj EagleEye tarafından 26 Nisan 2004 18:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 bu arada şu komutları:start> run> cmd> ipconfig /flushdns start> run> cmd> ipconfig /registerdns ard ardamı yazacağım yoksa ilk komutla dnsleri silip sonra dnsleri ağ özelliklerinden tekrar yazıp 2. komutla kayıtmı edeceğim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 şöle olacak, start> run> cmd DOS ekranı açılacak, önce ipconfig /flushdns ardından ipconfig /registerdns yazacaksın ...[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 denedim gelişme yok hala aynı şu protokollerden kurulması gereken bişeyi kurmamış olabilirmiyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 Abi problemimdeki son durumu aktarıyorum(anet newsede attımda bi mesaj ordan direk pastelicem :P) 1 haftadır uğraşıyorum, bir türlü nedenini anlayamadığım bir problem var.İki bilgisayarı cross kablo ile bağladım.Bilgisayarlardan birisinde adsl bağlantısı var(corecess 3112 usb modem, 256k bağlantı).Network ayarlarını yaptım(önce sihirbazla denedim, sonuç alamayınca manuel olarak ayarladım yine olmadı) Şimdi problem şu: Ana bilgisayarda internet problemi yok gayet güzel çalışıyor.Ama 2. bilgisayarda explorerdan bi site açmak istediğimde açılmıyor, çok uzun süre beklersem sitenin tittle ı görünüyor ama yine açılmıyor kendisi.Ayrıca direk ana bilgisayara bağlanmaya çalıştığımda bi süre ordaki klasörlere ulaşabiliyorum(tabi yine anormal bi yavaşlık var).Ama komut isteminden bi siteyi pingliyorum(mesela paticik.com) 75 ping alıyorum.Kendi ip'sini ve ana makinanın ip'sinide pingliyorum <1(1 den küçük) sonucu çıkıyor. Gel gör ki explorer sayfaları açamıyor. Son bi çözüm denemesi olarak service pack 1 yükledim iki makinayada.Fayda etmedi... Kullandığım dns sunucuları: 212.156.2.70 212.156.4.1 Problem ne olabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 ikinci bilgisayarda worm vardır? bu kadar yazının ardından donanımsal bir sorun olsa bulunurdu diye düşünüyorum.[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 donanımsal olsa bağlantı hiç olmazdı diye düşünüyorum(ping falan atınca sonuç veriyor) /worm böyle bi probleme yol açarmıki? nasıl kontrol edebilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 peki bişi diecem saçma ama yine de denenebilir, hiç IE dışında bir browser denedin mi ? opera yada netscape indirip denesene bir ...[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Ok bi deneyeyim bu arada worm olabilirmi harbiden? neyle taratabilirim pc yi wormlara karşı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 29, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2004 abi hub aldım bi tane düzeldi cross cable a koyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar