Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

xp delirdi: kapanıp açılmalar, cursoru sağa sola fırlatmalar, garip sesler... imdak!

Emaleth

Öne çıkan mesajlar

mmm

hardware dışında böyle sorun olsa olsa,

Manyetik alan olabilir(paranoyam var bu konuda :p)
Softwareden bir vürüz mürüz bir şey olabilir.

*!Reçeteye bir parça msconfig-bir parçada regedit yazar*[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

XTR PEDAL:2 WHEELS,2 PEDALS
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman yuksek ihtimal diske DMA ile erisecem diye sacmaliyordur.

Su Device Manager`a girip. IDE kanallarina tiklayip. Hepsinin ozelliklerini DMA-Multiword yok Ultra Mode 4 den falan PIO ya getirmeyi denesene.. Yanliz performans dusuklugu gozlenir boyle :)

XP cok sacma cidden bu tur konularda. 2000 AS kuracagim ben de Windows olarak.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

seviyeli muhabbet icin ozelime gelin
bekliyorummm
Sosyal ağlarda paylaş

yok anacım...

dediğini yaptım, ıde controller görünen 3 alet vardı, hepiciğinin ayarlarını pio yaptım. restart ettim, windows açılınca yine ekran karardı boota başladı, bir kere ellemedim, mavi ekranda chksk yaptı, yine desktop gelince yine gitti, bu sefer f ile durdurup yine güvenli modda açtım, öyle yazıyorum.

mekanik bir arıza olsa sanırım güvenli modda da devam ederdi değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Hem cok fikrim var hem de hic fikrim yok :) BIOS tan sanki UDMA destegini kapasak olur gibime gelior, ama ayni zamanda gelmiyor da.

Formatla guzelinden :)

Hatta sana Linux kuralim ? Yavas yavas tum yoneticileri Linuxcu yapiyorum zaten.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

bekliyorummm
Sosyal ağlarda paylaş

ya üwe, dönüp dolaşıp formata geliyoruz hep.

peki şöyle bir öneri olsa:

ben bu kasayı birine versem (kurtulsam), bana ne masraf gerekiyorsa yapıp, istediğim programları da içine bigzel tıkıp teslim etse. trink para ödiycem ama tek bir hata çıkarsa geri alırım paralarımı.

valla bu işi yapacak güvenilir bilgisayarcısı olan filan var mı? açıkça bi tartışsak bu işlerin nasıl halledildiğini. kazık kadar karı oldum kasa açıp makine formatlamak ağırıma gidiyor artık be...

biri bana desin ki, 200 dolarlık masrafa ihtiyacı var bunun, tamam diycem, sormıycam nesi ne oldu diye, ama bir tek ineklik olursa da çatır çatır geri alıcam paramı. ya da her bişey olduğunda ilgi gösterecek, gelecek açacak, edecek, olayı halledecek. var mı bööle .aşaklı bi arkadaş buralarda?

bu bilgisayar işi ne çekiyorsa önüne gelenin bilgisayarcılık oynamasından çekiyor. tenezzül edip adam gibi sistem kurmayan bilgisayarcıların topuna kafam girsin arkadaş aaaaa...
*!oynatmasına az kaldı*
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayar bu , sorun yumağı
helede bi ton program kullanıyosan zırt bırt sorun çıkacak ister istemez
sorun çıkmasın istiyosan windows kurulduğu şekilde bırakıcan
orda ne varsa artık notpad media player
onlarda takılıcan :)
dediğin gibi birilerini bulabilirsin sanırım , bi firma ile falan anlaşsanız belli zamanlarda gelip herbişeyinizi halletseler falan
Sosyal ağlarda paylaş

Emaleth`cim, var boyle bir suru firma elbette. Ama hangisi iyidir, hangisi kotudur sizin oralarda bilemiyorum. Izmir civarlarinda olsan, ben gelip hallederdim.

Bu tur bir sey icin 200 dolar cok fazla. Sakin verme saga sola.

Soyle yapalim, sen sistemini bastan kur. Format atilirken kasa falan acilmiyor :) XP CD`sini takiyorsun, sana nereye kurayim falan diyor sadece, bir de iste CD-Key`mis, falan filan.. Herkes kurabilir.. Sen yeniden sistemini kurduktan sonra, ben remote desktop la bir gezineyim makinada. Ondan sonra da diledigin programlari kurarsin teker teker.

Nasi fikir ?[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

bekliyorummm
Sosyal ağlarda paylaş

sharky ' i gorunce aha 'kur linux gocmesin' dedi sandim :)
ema zaten bilio format mormat ata ata ustasi oldu o islerin
sadece donanimsal sorun falanda oldumu useniyormus heralde ac kapa ugras format la ugras falan
200 dolar donanimsal seyler icin belki ama
sadece windows falan kuralacaksa cidden cok para
anlasirsin bi yerlerle her seferinde gelir kurarlar makinani en guzel sekliyle alir 20 dolar giderler
Sosyal ağlarda paylaş

hayır ben powersupply gibi hardware problemi varsa diye dedim öyle.
formatın ustasıyım, gözlerinizin hastasıyım o ayrı konu...

ayrı konu da, bence bi bilgisayar 2 ayda bir format yememeli, ayübölüyo çünkü... herhangi bir aleti nasıl 2 ayda bir açıp kapamıyorsak bu da öyle olmalı bence. işim gücüm var benim, her allahın günü bilgisayarın bi yerine bişey yapacaksam bilgisayarcı olurum, bari para kazanırım be.

aaaaa...

şimci siz bi format at mı diyosunuz yine? hardware problemi olmadığından emin miyiz bir nevi? eğer öyleyse son bi format atiim bare üşenmeyip, ne de olsa geçen sefer bana lazım olan bütün programları rica minnet edindim bi yerlerden. zaten back-uplarım da 2 ay eksik sadece, bi gün ayırıp bandırıveriim formatı. bu mudur?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de de benzer bir problem var Windows ta.. Muhtemelen donanimim bir sekilde uyumlu degil. Arasira kapatior kendini falan filan. Linux da hic bu sorunu yasamiyorum.

Bu arada bir bilgisayari 2 ayda bir formatlamiyorsun, Windows`u 2 ayda bir formatliyorsun. :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

bekliyorummm
Sosyal ağlarda paylaş

ay yok valla şarkicim, hiç linux yolu yapma bana, bu yaşımdan sonra penguenleri sevecek halim yok. ben pencerelere alıştım, alışkanlık değiştirmek için baya geç şu anda..

format çözüm müdür? bu konuda bi hemfikir olsak pazar günü cillop gibi yaparım bilgisayarı, ışıltısı kalır, o derece...
Sosyal ağlarda paylaş

Bak arkadasim sana bir uyari büyük ihtimal sen internete baglanirken birileri senin bilgisayarıne giriyor. nerden biliyorsun dersen benim elimdedde senin anlattiklarini yapabiklecek bir program var bende senin gibi IP portu acik olan kisilerin bilgisayarina girerek onlari kekliyorum.

Şimdi ne yapacagini anlatiyorum:

İlk önce bilgisayarimin içine gir c: ve d: sürücülerin var orada simdi ilk önce c: ürücüsü üstünde ki yapacagin seyleri diyecegim. bak simdi c: sürücüsü ütüne sağ tıkla ve orada paylasim yazazn bir yer var ve oraya bas çikan ekrandan paylasim secenegi olarak tam paylasim eçilidir. sen oradan paylaşiilmamiş die veya ona benzer bir secenek var onu sec (Uygula Tamam) seceneklerine sirasiyla bas ve sonra bilgisayarını yeniden baslat eger sorun devam ederse bana mail at. mail adresim [email protected] ok büyük ihtimal düzelir ama yinedee tedbir olarak adresi veriyorum. bilgisayar hakkinda sormak istedigin birsey olursa bana yaz iki günde bir adresimi kontrol ediyorum. ben Bilgisayar Yazilim Bölümünde Okuyorum Ok. AMASYA.

He bu arada d: sürücüsünede ayni şlemi uygulayacaksin hadi sana kola gelsin
Sosyal ağlarda paylaş

Dark_Knight2 sanirim tam dikkatini vererek mesajlari bastan okumadi :) Sadece topicten algiladigini yazdi.

Ema, format cozumdur, fakat gecici. XP yerine 2000 kullanman belki biraz workaround bir cozum olsa da dusunulebilir.. Zira 2000 daha az ben Multimedia`yim heyyo bak ekran kartinda bunu yaptim falan gibi triplere giriyor.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

bekliyorummm
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Emaleth, 01 Nisan 2004 21:28 tarihinde demiş ki:
trojan hunter dediğim program aha bunlar trojan olabilir diye iki tane dosya çıkardı ama temizlemedi eşek, sanırım satın almak gerekecek. çünkü gösterdiği dosyalar file system'dan ulaşıp delete edemiyorum.

başka bir program önerebilir misiniz?
norton niye bulmuyor trojanları?
eşek mi bu?

[Bu mesaj Emaleth tarafından 01 Nisan 2004 21:31 tarihinde değiştirilmiştir]

ema aplacım aç o xpnin ms dos deeddii ama bişii benzemeyen şeyi orda ki dosyaları erase dosya adı ile sil be apla[signature][hline]En büyük Cimboooomm
http://linkler.8m.com
Biz Bu Ülkeyi Karşılıksız Sevdik !!!!
Kitapyurdu
İlişkiler.Net
Mynet Arkadaşlık
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sharky, 05 Nisan 2004 18:30 tarihinde demiş ki:
Bu arada bir bilgisayari 2 ayda bir formatlamiyorsun, Windows`u 2 ayda bir formatliyorsun. :)

Yok öyle birşey. :) Bundan önceki bilgisayarımda 98se yüklüydü. Habire program, yükledim kaldırdım, donanımını değiştirdim bütün bunlara rağmen 2.5 sene boyunca hiçbir sorun çıkarmadı. En sonunda mavi ekranlar çıkmaya başladı. Hah sonunda format vakti geldi dedim. Formatı attım yeniden 98se' yi kurdum. Biraz sonra yine mavi ekran çıktı karşıma. Ana ne alaka oldum. Ekran kartımı değiştirmiştim meğerse onun sürücüsünde sorun varmış. Enaz iki sene daha kullanabilirmişim boşu boşuna format atmış oldum . :P Aslında o bilgisayarı bir gurur abidesi olarak Bill Gates' e sağlam paraya da satabilirdim. Kaçırdık fırsatı. :D

Yaklaşık bir yıldır yeni bilgisayarımda XP Home ed. kullanıyorum hala bir sorun çıkmadı. Birazda bu işler şansla ilgili galiba bilemiyorum. :)[signature][hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ehehe ben size gelişmeleri vereyim.

paticik down iken dedim ki tamamdır, format istiyor bu eşek kafa.
bandırdım formatı.
windowsu tatalı tatlı yükledim, açtım, desktop ayarlarımı yaptım (saatler geçiyor dikkat ederseniz), ses ayarlarını yükledim (on board), display driverları yüklediiiiim, bilgisayarı açıp kapatıcam dediiii, ok dediiiim...

ondan sonra bilgisayarım bir daha boot edemedi!

siyah ekranda primary master ve primary slave'leri bulamıyor.
sanırım zaten can çekişmekte olan hard diskim cızlağı çekti.
R.I.P.

bi bilgisayarcı buldum, haftaya göndericem.
bi happy ending kısmet olamadı valla.
fyi.
Sosyal ağlarda paylaş

bunu yazmadan duramıycam:

bilgisayarı tamire gönderdim.
oraya gidince tıkır tıkır çalışmış!! bilgisayarcı bakıp bakıp bunun bir problemi yok ki demiş.

şimdi geri geldi, daha ellemedim, eğer bi daha açınca reboot filan ederse bu sefer kesin camdan atıcam.
resmen oynatılıyorum ulan aylardır.

aaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAA...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...