Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsanlar farklı düşünerek nasıl aynı uçnoktalara ulaşıyor

^^ShadowSong^^

Öne çıkan mesajlar

Annemin varmısın yokmusunu izlemesinden sonra düşündüm bunu.

Herhangi birşeyi genel mantık ve olasılık kurallarından geçirdikten sonra değer yargılarımızla karar veriyoruz,tercih ediyoruz.
Ben dizi izliyorum,babam film izler,annem reality-yarışma tarzı bir program izliyor.
Babamı anlayabiliyorum;annemide anlamaktan ziyade,vakit öldürmek 2sohbet duymak tarzında izlediğini düşünüyorum.

Ama mesela,3 aile bireyinden herhangi biri tvyi kapalıyken izlemez.Yada tvyi açtık diyelim,biri 12saat dolabını sabit videoya çekmiş,tvde bir kanal bunu yayınlıyor,bunuda kimse oturup izlemez.
Veya,yada vs.. uzar bunlar

Bu nasıl oluyor?
Hayatta bazı şeylerde zevk almayabiliyoruz,ben zevk almam diyoruz,ama bazı şeylerden kimse zevk alamaz diyoruz.İnsanların doğası mı bunun olmasını sağlıyor,hepimiz ortak sahip olduğu genel mantık ilkeleri mi bize bunları düşündürttürüyor?
Sosyal ağlarda paylaş

daha anlaşılır bir dille yazabilirsen iyi olur ama genel geçer olarak hiç bir şeye insanlar asla bundan zevk almaz denemez. zevkler kişiseldir biri için doğru olan başka biri için yanlış olabilir ayrıca bir tv programı seçilirken genel bir yargıdan geçirilmez kişi o programda kendinde bişi bulduğu için izler eğer genel bi yargıdan geçirilseydi herkes aynı programı izlerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim böyle kanılara ulaşmanı sağlayan şey var mısın yok musun gibi bir yarışma ise hiç kurcalamamak deşmemek lazım neden nasıl diye. Zira yüce bir gücün/varlığın işi olduğu belli.

Yok yani yarışma çok salak. Böyle düşüncelere itecek türden birşey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar faklı değerlere sahip olsanız da paylaştığınız da bi o kadar şey var, tahmin etmeyeceğin kadar çok, ama bu ortak faktörler senin dikkatini çekmiyor, sen sadece farklılıklarınızı dikkate alıyorsun ve uç durumlarda da olsa aynı sonuca ulaşmanızı şaşırtıcı buluyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...