Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

55 bolumluk kurtlar vadisi'nde 110 iskence sahnesi

ninjaturtles

Öne çıkan mesajlar

ninjaturtles said:
kurtlar vadisinin fasizm ve ozellikle militarizm propagandasi yapan IDEOLOJIK bir dizi oldugunu soyluyorum.izleyenler de zaten beynini yikatmak icin izliyor, cikip havaya silah sikmalar vs. bi ara rauf denktas falan cikmis siyaset yapmisti dizide, o derece bir manyaklik soz konusu.

fasizm, postal yalayiciligi, militarizm, cehaletin ve kapitalizmde alt siniflarin bir parcasidir arkadasim, lisedeki felsefe derslerinde dusuncenin evrimini anlatirken sana bunlari ogretmis olmalari gerek.

yok simdi oturup itiraz mi edeceksin yine? madem oyle bana cakir denen gotu boklu mafya babasina niye topluca tapindiginizi anlat aydin, zeki arkadas. amerikalilari ezdiginizi hayal edip 31 cekisinizi, o genis siyaset ufkunuzu, insanligi nasil ileriye tasimayi planladiginizi, eger liseyi bitirdiysen ne ogrendigini anlat insanlara. icinizden ogun samast gibi kof beyinlilerin kahraman olmak icin savunmasiz yazarlari vurdugunu, kitapevi basip bogaz kesenlerinizi, kurtlar vadisi izleyip havaya silah sikanlarinizi anlat.

hepiniz ayni bi ske benzemeyen diziyi, sirf size o narsist, sapikca fasizm iceren havayi hissettirdigi icin izliyorsunuz. ama baziniz ipi kopariyor baziniz koparmiyor.koparmayanlarinizin da dunya gorusu etkileniyor, yazdigin zirvaliklardan belli oluyor beyninin yikandigi.

Nick'i ninjaturtles olan birisinden bunlari duymak gercekten ironik oldu ama yine de cevap vereyim.

Oncelikle belirtmek isterim ki beynimi yikamak gibi bir durum soz konusu bile degildir. Zaten soz konusu dizi Esh'in de alintiladigi yazida belirtildigi gibi (o yazinin katildigim tek bolumu sanirim burasi) dizinin cekimleri, sahneler her seyi gectim yonetmeni o kadar kotu ki, isteseniz de zaten kendinizi kaptirmaniz imkansiz. Ha buna ragmen kaptiranlar var mi? Olabilir. Yaprak Dokumu izleyip kardesinizden suphe ediyorsaniz, KV'yi izleyip mafya da olursunuz. Ama bu sorunun dizide oldugunu gostermez. "Ama bizim insanimiz sorunlu, onun icin yanlis bir secim" diyenlere saygim sonsuz, ancak dedigim gibi, Bindirbir Gece'yi izleyen insanlar Onur'a asik olup Sehrazat diye yatip kalkiyorsa, bu o insanlarda bir dengesizlik oldugunun gostergesidir. Bu mantikla butun dizilerin yayindan kaldirilmasi gerekir.

Butun bunlari soyledikten sonra olayi kisisel boyuta illaki cekmek istediginden ben pek emin degilim. Ucuncu paragrafta bana yakistirdigin bir karakteri on yargilarinla elestirmissin. Bu soylediklerinin hicbirisini yapmadigimi belirtmem, senin butun savlarinin yanlis oldugunu gosterir, Daha yapici yorumlarla gelmeni dilerim. Ayrica belirtmeliyim ki bana onca sey sayarken kullandigin uslup, senin on yargiyla elestirdigin karaktere yakisir durumda. Bunu bilerek ve isteyerek mi yaptin (boyle oldugunu umit ediyorum, biliyorum fazla iyimserim), yoksa efsanevi bir ironi mi ben kestiremedim.

Son olarak da benim yazdiklarima zirva demen senin soylediklerini benimkilerden daha etkin ve dogru kilmaz. Bu da benim sana kucuk bir hatirlatmam olsun. Tahsilimi veya kim oldugumu illaki merak ediyorsan, beynimin yikandigindan bir suphen varsa, ozel mesajdan ulasirsin, konusuruz.

----

Esh'in alintisina gelecek olursak... Dizinin Turkiye'nin gercegini yansitmak gibi bir amaci yok. Asla da olmadi zaten. Ilk ciktigi zaman bile ortaya cikardiklari karakterler ve gecmislerini anlattiklari zaman bilen bilir Testere diye bir karakter vardi. Allah askina bunun abarti oldugunu anlamayacak bir insan evladi var mi? Varmis... Sadullah gozune de batirsa yine de gormeyen insanlar varmis. Adam (yonetmen) acik acik Kill Bill'deki Uzak Dogulu bayanin gecmisinin anlatildigi bolume ozenip kendi capinda sanat ogelerini dizide kullanmaya calismis. Yuzune gozune bulastirmis, o ayri. Ama sorarim size, Sadullah kadar cesur bir tane yonetmen gosterebilir misiniz? Adam girisimci. Yapmayi bilmiyor belki ama deniyor. Cabaliyor.

Daha once Vizyon bolumunde de yazdim. Insanlarin oyunculuk diye degerlendirdigi bircok unsur aslinda yonetmenin gorevidir. Yonetmen isterse oyuncuyu kral da yapar vezir de. KV'de oynayan isimlere bir goz attiginiz zaman farkedeceksiniz ki bu insanlarin cogu tiyatrocu. Peki niye kalite bu kadar kotu? Cunku yonetmen rezalet. Gayet dogal. Yukarida ben de soyledim. Ama niye? Bu adam hic mi bilmiyo yaptigi isi? Bu kadar da olmaz. Insanlar o kadar cok elestirdiler ki sizin gibi, dizi dizilikten cikti zaten. Gerceklikle bagdasmamasi icin Muro'nun ilk girdigi zamanki guzel sivesini alip sagdelestirdiler. Oynadigi sahneler adamin stand-up'ina donustu. Bu mu insanlari kendilerinden geciren dizi?

Esh'in alintiladigi yaziya donecek olursak... Yazan arkadas Baba filmiyle KV'nin karsilastirmasini yapmis. Iyi de yapmis. Ama elestirmeden once diziyi izleseymis daha iyi olurmus. Devletten eser yok dedi adam ya.. Bu kadar mi elestirdigin seyi bilmezsin... Sacmalamis kisaca. Ama olsun, saygi duyariz.

------
Bakin arkadaslar, cevrenizdeki insanlarin doldurusuna geliyorsunuz. Ondan sonra yok soyle kotu yok boyle kotu. Ya gecin bunlari, insanlari daha cok etkileyen seyler var televizyonda. Elif Karli ev ev dolasip fakirleri somururken sesiniz cikmiyo (vakti zamaninda Seda Sayan da yapmisti), ana haber bultenlerinde duygu somurusu tavan yapmis insanlari bunalima surukluyo, siz dizi olma hakki elinden alinmis fodul bir diziyle vaktinizi harciyosunuz. Issizsiniz galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

sana ne denir artik, bi de oturmus "bak, konus ama mantikli konus" ayaklari.. tabi ya biz yalanci iki yuzlu anti-militaristleri seda sayan ve elif karli iliskimizden cozdun, bravo mufettis tak kelepceleri.

neyse, simdi bana kiziyosun da elif karliya niye ses cikarmiyosun dersin sen.seda sayan elif karli burcu gundes beninle polemige girmeyin!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...