Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harçsiz Öğrenci Pasaportu

throine

Öne çıkan mesajlar

Bunu almak için ne gibi şartlara sahip olmamız gerekir? İllaki yurtdışına okumak için giden biri olmak mı gerekir?
Aranızda yurtdışına okumaya gitmeden (erasmus vs. olmadan) de bu pasaportu almış kişiler var mı? Asıl amacı gezmek/görmek/turizm olup alabilen yani Varsa ne şekilde ne diyerek aldılar? Çok kastırırlar mı verirken? :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bilimsel, sosyal, kültürel ve spor etkinliklerine katılmak üzere veya eğitim amacıyla yurt dışına çıkış yapan öğrenciler, pasaport işlemlerinde ve yurt dışına çıkışlarda, pasaport veya çıkış harcından muaf tutulabilirler.

Bir de böyle bir şey buldum. Sanırım sadece yurtdışında okumaya gerek yok. Çünkü üstte bilimsel, sosyal, kültürel, spor etkinlikleri ve eğitim amacıyla diye ikiye ayırmışlar.

Bu sosyal, kültürel, spor, bilimsel kısmını alıp bir güzelce kendimize uydurmaya bakar iş. Bu etkinliğin bir davetiyesini bulduk mu da tadından yenmez.B)- 246.80 YTL de cebimizde kalır.

Merak ettim, bu yolla alanlar varsa nasıl aldılar diye.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

PASAPORT VE YURT DIŞINA ÇIKIŞ HARCI MUAFİYETİ

BAŞVURU FORMU

I. ÖĞRENCİ TARAFINDAN DOLDURULACAKTIR:

……………………………ENSTİTÜSÜ/FAKÜLTESİ/YÜKSEKOKULU/ BÖLÜMÜ BAŞKANLIĞINA,

Aşağıda belirtilen nedenle yurt dışına çıkmak istiyorum.

Pasaport harcı muafiyeti

için onayınıza arzederim.

Saygılarımla.

T.C Kimlik Numarası:

Adı Soyadı:

Ana Adı:

Baba Adı:

Doğum Yeri Tarihi:

Öğrenci Numarası:

Bölümü:

Fakülte/Enstitü:

Sınıfı/Yarıyılı

Yurt dışına çıkış nedeni:

Yurt dışında kalış süresi:

Gidiş ve Geliş Tarihleri:

Gidilecek Ülke-Şehir:

Tarih:

İmza:

II. BÖLÜM BAŞKANLIĞI ONAYI:

Uygundur / Uygun değildir

II. FAKÜLTE/ENSTİTÜ/YÜKSEKOKUL ONAYI:

Uygundur / Uygun değildir

AÇIKLAMALAR:

* Bilimsel, sosyal, kültürel ve spor etkinliklerine katılmak üzere veya eğitim amacıyla yurt dışına çıkış yapan öğrenciler, pasaport işlemlerinde ve yurt dışına çıkışlarda, pasaport veya çıkış harcından muaf tutulabilirler.
* Form öğrenci tarafından doldurulduktan sonra (kabul mektubu, davetiye vb. eklenecektir) elden takip edilerek form üzerine onaylar alınacaktır. Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanacak belge öğrenci tarafından ilgili makama sunulacaktır.
* Mezunlar (öğrenci statüsünden çıkmış olanlar) bu muafiyetten yararlanamazlar.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE

……………………………………………Fakültesi/Yüksekokulu…………………………………………………bölümü ………sınıf …………………………. Numaralı öğrencisiyim. ………………………………………………………………………..için yurt dışına gideceğimden pasaport harcı muafiyetinden yararlanmak için gereğinin yapılmasını arz ederim.

………………………………………….

ADRES:

TEL:

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...