Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hosting olayı hakkında

EagleEye

Öne çıkan mesajlar

http://www.profocio.net/linuxhosting.htm
burda yıllık 49.50 dolara 250mb hosting sağlanıyor
ama ben tam olayı çözemedim asp falan destekliyormu?
neden bu kadar ucuz sanki daha pahalıydı eskiden :)
birde şu mail yollama olayını falan yapıyormu
(üyelik için mesela aktivasyon kodu vb. tarzı mail yollanıyor ya o olay)
bide linux ile windows hostingin farkı nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

http://reg1.1asphost.com/

Burası 100mb lik yer veriyor yıllık bedava tamamen ve hertürlü uzantıyı kabul ediyor hot linking e izin yok sadece oda uploadit.org ile yaparsın[signature][hline]horacegoesskiing, 21 Nisan 2004 19:24 tarihinde demiş ki:
bak eski bi teknoloji var bu işler için. bi kesekağıdını alıyosun. içine sıçıyosun. (evet) sonra adamın paspasının üstüne koyup yakıyosun ve zile basıp kaçıyosun. adam kapıyı açıp üstüne basarak söndürmeye çalışıyo. herşey çok güzel oluyo.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chemical, 26 Nisan 2004 03:39 tarihinde demiş ki:
http://reg1.1asphost.com/

Burası 100mb lik yer veriyor yıllık bedava tamamen ve hertürlü uzantıyı kabul ediyor hot linking e izin yok sadece oda uploadit.org ile yaparsın

Sanırım bu sitedeki üye alımları kapandı yada ben olamıyorum :)
Ayrıca sanırım ucuzluğunun sebebi Linux serverlarının windows ile belki zor yönetebileceği veya fazla tutulmamasından dolayı promosyon yapmaları...Belkide Asp,Ph,... gibi formatları desteklemiyordur.Çünkü yanında onla ilgili hiçbirşey yok...250mb Windows serverı 99.50$ bide sanırım burada Profocio.net'te çalışan biri vardı o açıklama yapsa çok güzel olucak...[signature][hline]Gilthoniel A Elbereth!
A Elbereth Gilthoniel
o menel palan-diriel
le nallon si di'nguruthos!
A tiro nin,Fanuilos!
Arian Elwing
Sosyal ağlarda paylaş

Eagle ile icq da konuştuk ama burda diğer merak edenlere açıklık getireyim :)

Linux altında php çalıştırabilirsiniz.
Windows altında ise php + asp + asp.net çalıştırabilirsiniz. Fiyat farkı hem bundan hem de wndowsun maliyetinin daha yüksek olmasından kaynaklanıyor.

Diğer yerlerden ucuz olmasının sebepleri de şunlar.. Profocio, Dünya geneline hizmet etmeye çalışan bir kuruluş. Ve Dünya genelinde fiyatlar 3 aşşağı beş yukarı bu seviyelerde. Rekabet edebilmek için bu fiyatlara mecburuz. TR de bazı firmaların aşırı fiyatta olmaları da daha çok kurumsal müşterileri çekmek istemeleridir.

Yanlış hatırlamıyorsam, Paticik kullanıcılarından Profocio müşterisi olanlrın sayısı 15 in üzerinde..[signature][hline]Profocio Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Windows altında ise php + asp + asp.net çalıştırabilirsiniz. Fiyat farkı hem bundan hem de wndowsun maliyetinin daha yüksek olmasından kaynaklanıyor.

Linux altında her şey çalışır sadece uğraşmak lazım, yada bilmek; asp ve .NET için : http://www.go-mono.com windows ortamındaki ile aynı performansı veriyor ...[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Tıklayalım yardım edelim ...
Sosyal ağlarda paylaş

:)
Netterorist, kişisel olarak tanımıyorum seni... O yüzden son derece resmi bir cevap olucak...

Linux sunucuda asp, asp.net jsp, vs.. herşey çalışır teoride. Ancak asla performans alamazsınız. Güvenlik sorunlarını asla çözemezsiniz. Bunun araştırmayla ilgisi falan yok, yada bilmekle... Böyle olsaydı, windows sadece ms access için kullanılırdı...

Unutulmamalıdır ki Dünya'da onbinlerce hosting sağlayan kuruluş var ve bunların tamamı asp yada asp.net çalıştırmak için Windowsa lisans ücreti ödeyecek kadar salak yada bilgisiz olamaz.

Ha dersen ki, ben Linux sunucuda asp ve asp.net i full performans ve güvenlikli bir şekilde çalıştırabiliyorum, ve bunu bana kanıtlarsan, hatta bana değil, buna inanıyorsan ve başarabiliyorsan hemen gidip sisteminin telif haklarını almanı ve milyon $ lar kazanmanı şiddetle tavsiye ediyorum...[signature][hline]Profocio Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

said:
neterrorist, 26 Nisan 2004 20:20 tarihinde demiş ki:
said:

Linux altında her şey çalışır sadece uğraşmak lazım, yada bilmek; asp ve .NET için : http://www.go-mono.com windows ortamındaki ile aynı performansı veriyor ...

3 sene öncede linux üstünde asp çalıştırılabiliyorordu chil asp ile ama nasıl bir verim ve stabiliti alıcaksın :) + sql ? onu napıcaksın[signature][hline]Dragger.Org
Sosyal ağlarda paylaş

Evet 250mb alan için fiyat düşük ama bandwidth de düşük bence. 20 kişi tam anlamıyla sömürse siteyi 5gb bandwidth bitiyo. Günlük bandwidth 5gp ise sorun yok ama aylık sanırım?

[Bu mesaj Maggie tarafından 27 Nisan 2004 01:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Birde fiyatların bazı sitelerde pahalı olmasının sebebi kurumsal müşteriyi çekme amacının yanında insanların kendilerine bu farkı sorgulatmaktır. Örneğin bunda 10 dolar olan diğerinde neden 50 dolar mutlaka iyi bi yönü vardırki öyledir fln gibisinden 3 e 5 e fazla bakmayan kurumları yada kullanıcıları ömmek?

Tabi bu söylediklerim eşit şartlardaki fiyat farklarına dayalı tabiki iyi hosting kötü hostingde vardır serverin hangi ülkede hangi özelliklere sahip olduğuda şüphesiz önemlidir.[signature][hline] V ò d à n | ICQ : # 651567
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...