Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

port açmak

metalgear

Öne çıkan mesajlar

said:
Arthur_HellsFire, 25 Nisan 2004 11:47 tarihinde demiş ki:
yinede subnetworkte olsa daha portlar her halikarda sunucu görevi için kullanılır bi int. kafede aynı olay uo olan makinaya port mu yönlendiriyorlar hayır doğrudan makina bu bilgi şuraya gitcek diye gönderiyo veriyi oda ağdan doğrudan gidio

bu oyunun yapısı ile ilgili bir şey, kimi oyun streaming data kullanırken kimi çok daha karmaşık data kullanıyor; hatta oyunu bırak (kendimden biliyorum) netmeetingde siz birini arayabilirsiniz resim ve ses yollayabilirsiniz, ses de alabilirsiniz ama görüntü alamazsınız. bunun için gatewayinizden subnet makinaya bir yönlendirme yapmanız şarttır hatta yeri gelmişken söliim bunu linux altında denemek isteyenlere nmproxy önerilir.[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Tıklayalım yardım edelim ...
Sosyal ağlarda paylaş

hmm bir saniye, yani şöle bir durum var:

IP : hedehede.com PORT: XXX1

şeklinde girebildiğin bir oyun var, ama

IP : hedehede2.com PORT: XXX2

şeklinde giremiyorsun, bu durumda haklısın evet bir port sorunu bu .. yani aynı mekaniği kullanacağına göre 30. porttada girebilmen lazım.

bu durumda start>run>cmd>netstat -a diyoruz ve bakıyoruz, port 30da bişi var mı olayı engelleyen. eğer yoksa hmm deyip tekrar düşünmek gerek.[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Tıklayalım yardım edelim ...
Sosyal ağlarda paylaş

UOgateway'de custom shard ayarında serverin ip'sini yaz daha sonra port olarak da 30 de. Sonrasını bırak işletim sistemi yapsın. Tabi bu durum firewall kurulu olmaması halinde geçerli. Eğer firewall yoksa işletim sistemin talep geldiğinde o portu açacaktır. Eğer firewall varsa o port üzerinden iletişim için firewall'ı ayarlaman gerekecektir zira firewall'ın amacı istem dışı bir şekilde portların kullanılmasını engellemek. Yani firewall'da port açarsın ancak firewall hepsini (en azından çoğunu) kapalı tuttuğu için. Bu yüzden zaten açık olan portlarını açmak için firewall kurman gerekmez. Yoksa yaptığın zaten açık olan pencereyi açmak için kapamaya benzer.

Buna ramen bağlanamıyorsan neter'in dediği gibi o port fiilen kullanılıyor olabilir. Bunu ise netstat -a dediğin zaman ekrana gelen o yazılarda o portu kullanan sessionu yakalayarak yaparsın. Şöyleki diyelim senin ip adresin 1.0.0.1 olsun. Çıkan listede local adress altında bir yerde 1.0.0.1:30 yazacaktır, yanında ise foreing adress olarak o porttan bağlandığın yerin ip'si yazacaktır ve onun da yanında bağlantı durumu.

İşte o foreign adrese neden bağlandığını bulup bağlanan programı kapatırsan da port 30'u boşa çıkarmış olursun.

Not: local adress kısmında ip yerine makinın ismide görünebilir. Misal makinana ahmet dediysen orada ahmet:30 arıyacaksın.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sharky, 25 Nisan 2004 11:55 tarihinde demiş ki:
Ha dediğin olay ise Streaming bir veri alış-verişinde gerçekleşiyor. Sen karşı tarafa bağlandığında, zaten nerede olursan ol, o da seninle iletişim kurabiliyor..

Fakat örneğin sen subnetwork de bir portunu aç, internetteki herhangi birisi sana bağlanamaz. Çünkü sana bağlanmaya çalıştığında karşısına çıkacak ilk engel interneti paylaştıran makina olur. İşte bunu da aşmanın yöntemleri var, SNAT falan gibi şeylerle gelen ve giden IP headerları anında değiştirilebiliyor, falan filan.

sharky benim networkteki internet olayıda bu yüzden olabilirmi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...