metalgear Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 portları nasıl açabilirim?yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 kim kapattı ki sen açıcan ? system operatorü falan yoksa firewall kullanabilirsin ..[signature][hline]sadece ölüm ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metalgear Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 bir oyuna girmek için 30. portu açmam gerekiyor.Aksi takdirde servera giriş yapamıyorum.Nasıl açaçcağımı bilemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 önce port nedir onu biliomusun ?? port türkçesi liman olan kelime tcp yada udp bağlantılardan sunucu görevi yapmak için kullanılar normal bir bilgisayarda tüm portlar açıktır ancak firewall benzeri programlarca bazıları veya tümü kapatılabilinir ancak senin ne için port kullanacağını anlayamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 oyunlar 1024 altındaki portları kullanıyomuydu yaw. xp nin firewall ını kapatmayı dene istersen[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 said: Rahan, 25 Nisan 2004 02:19 tarihinde demiş ki: oyunlar 1024 altındaki portları kullanıyomuydu yaw. xp nin firewall ını kapatmayı dene istersen evet önce bunu dene ..[signature][hline]sadece ölüm ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 network konusunda çok bilgili değilim ama bi bilgisayardaki tüm portlar açık değildir ki, internete erişmek isteyen bi program açar erişir, o porttan bilgi bekler sonra kapatır, öyle deilmiydi?[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 benim bildiğime göre hayır tüm portlar açıktır; sonradan istenilenleri kapatabilirsiniz ..[signature][hline]sadece ölüm ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metalgear Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 said: Rahan, 25 Nisan 2004 02:19 tarihinde demiş ki: oyunlar 1024 altındaki portları kullanıyomuydu yaw. xp nin firewall ını kapatmayı dene istersen belki biliyorsunuzdur avaturk'un uo sunucusu avalon'a girmeye çalışıyorum.port 30 serverın. ben network konusunda baya cahilim.firewall varmı yokmu onu bile bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 şimdi denetim masasından > ağ ve internet bağlantılarına gir ..burdan ağ bağlantılarını seç.. burda sana bağlantı tiplerini gösterecek .. dial-up, yerel ağ, vb. bi bağlantı tipi olması lazım buna sağ tıklayıp özelliklerine gir... ve sonra da gelişmiş e .Burdaki tiki kaldırmalısın windowsun firewallunu kaldırmak için .. bi dene bakalım belki bu işe yarar..[signature][hline]sadece ölüm ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metalgear Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 işletim sistemim windows 2000.denetim masasında öyle bir öğe yok :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 sen servera gireceksen senin porta ihtiyacın yokki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metalgear Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 ihtiyacım yoksa neden paticigin farklı portlu serverına sorunsuz girebiliyorum.Diger serverda port deiştigi an olay kopuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 avaturk forumlarına sorsan yaa belki özel bişiy vardır .. ne bilim uo bile oynamıyorum ..[signature][hline]sadece ölüm ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 eğer girdiğin ip ve port doğruysa girersin senin bilgisayarınla ilgili bişi diil bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 ayrıca belirttiğim yer tcp/ip ayarlarının yapıldığı yer .. hiç mi fikrin yok ? o zaman google da araştır biraz..[signature][hline]sadece ölüm ... [Bu mesaj odchu tarafından 25 Nisan 2004 03:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metalgear Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 avaturk forumlarının iki gundur altını ustune getirdim.ordan yanıt çıkmadı kimseden son umut buraya geldim bi son umut zone alarmı indirdim port açıp kapıyo fln demişlerdi.denedim beceremedim zaten onu. bu arada sorun bende millet diger makinelerden mis gibi oyununu oynuyor bense onları büyük bir haset içinde izliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 metalgear dediğin şey uonun teknik sorunları dışında mümkün değil uogateway varmı ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metalgear Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 uogateway ve razor var.her ikisinde de deniyorum fakat hala bi durum yok :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Şimdi şöyle ; Eğer bir firewall kullanmıyorsanız, outgoing tum portlarınız açıktır. Yani her porttan her yere bağlanabilirsiniz. Ya da siz internet paylaştıran bir makina iseniz, o zaman sub-networkünüzdekiler de her yere bağlanabilir. Firewall kullanıyorsanız ise selective olarak siz seçersiniz açık portları, veya filter edersiniz belirli IP lere, belirli durumlara göre.. XP 'nin firewall'unu tam incelemedim fakat IP-based-restriction lar falan yapılabiliyor rahatlıkla.. Incoming port olayı ise şu.. Bir port açabilmeniz için ( incoming, yani dışardan size o porttan bağlanılabilecek ), belirli bir daemon'un ( servisin, programin, uygulamanin, etc. etc. ) o portu bind etmesi gereklidir. Errm. Yani o portu kendi kullanımına tahsis etmesi gerekmektedir. Bind edilmiş bir port da tekrar bind edilemez. ( bkz. socket programming ). Aksi takdirde o porta gelen tüm istekler drop, veya refuse edilir. ( Bu da size bağlı ) Kendinizde açık olan portları tüm modern işletim sistemlerinde 'netstat' ( -A ) komutu ile görebilirsiniz. Linux'ta 'socklist' i de kullanabilirsiniz, pek lezizdir. Şimdi gelelim sizin probleme.. Bir oyuna girebilmeniz için 30. portu açmanız gerektiği süper saçma bir durum. Zaten düşük portlar genellikle standart sistem servisleri tarafından kullanılmaktadır. ( Örn : 21, 22, 25 .. ). Eğer sizin 30. portu açmanız gerekiyorsa ve firewall'unuz yoksa, o portunuz zaten açıktır. Eğer sub-networkteyseniz, ve XP ile falan share etmişseniz sistemi, karşı tarafın sizin bilgisayarınıza bağlanabilmesi için, interneti paylaştıran makinadaki 30. portun, sizin makinanıza yönlendirilmesi gerekmektedir. ( bkz. port forwarding ).[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 ama sharky zaten arkadaşın olayı sunucu görevi görmek değil istemci görevi ondada porta ihtiyaç yok zaten yanlışmıyım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Değilsin fakat arkadaşın subnetwork te olabileceğini gözden kaçırmışsın :) Siz bir subnetworkteyseniz, yani, internet üzerinde gerçek bir IP niz yoksa, size direk olarak internet üzerinden erişilemez. Ancak belirli IP paketlerinin headerlarında aha bu makinanın bu IP si falan şeklindeki veriler size ulaşabilir.. Eğer arkadaş 30. portu açması gerekiyorsa gerçekten ( hayatımda ilk defa bir oyuna bağlanabilmek için böyle bir şey yapıldığını duyuyorum bu arada.. ) ve subnetworkdeyse, interneti paylaştıran makinada 30. portu, arkadaşın subnetworkdeki IP sine yönlendirmesi, ve kendi makinasında da eğer firewall varsa 30. portu açması gerekmekte. Çok karışık anlattım galiba:)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 yinede subnetworkte olsa daha portlar her halikarda sunucu görevi için kullanılır bi int. kafede aynı olay uo olan makinaya port mu yönlendiriyorlar hayır doğrudan makina bu bilgi şuraya gitcek diye gönderiyo veriyi oda ağdan doğrudan gidio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Özel bir programla giriyorsa oyuna, belki o program belirli kontroller için 30. portu açıyor ve bir veri bekliyor olabilir. Aslında bu da senin dediğine geliyor :) Yani 30. portu açarak çaktırmadan bir sunucu oluyorsun :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Ha dediğin olay ise Streaming bir veri alış-verişinde gerçekleşiyor. Sen karşı tarafa bağlandığında, zaten nerede olursan ol, o da seninle iletişim kurabiliyor.. Fakat örneğin sen subnetwork de bir portunu aç, internetteki herhangi birisi sana bağlanamaz. Çünkü sana bağlanmaya çalıştığında karşısına çıkacak ilk engel interneti paylaştıran makina olur. İşte bunu da aşmanın yöntemleri var, SNAT falan gibi şeylerle gelen ve giden IP headerları anında değiştirilebiliyor, falan filan.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar