Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Headset tavsiyesi

toggie

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayar ve tv aynı odada oldugundan headsete ihtiyacım var. Wow oynadıgım icin ve raidler 4 saat falan surdugu icin uzun sure kulagımda kalacak. Uzun sureli kullanımda kulaklarımı pişirmeyen ve acıtmayan -mümkün oldugunca- ve max 50 lira verebilecegim bir ürün var mı tavsiye edebileceginiz?
Sosyal ağlarda paylaş

bende teknosada 10milyona satılanlardan vardı işimi görüyodu sandalyeyle üstünden geçe geçe fişini kopardım :) ama gayette işimi görüyodu. ses kalitesi müzik için kötü ama skype ventrilo vs için yeterliydi.

oldukçada hafif olduğu için pişirme vsde yoktu çok para vermeye değemz bence müzik dinlenmicekse
Sosyal ağlarda paylaş

yani evet ben 50 lira dedim max olarak ama lafın gelisi soyledim biraz sanırım. ogrenciyim sonucta param olsa da her kurusun hesabını yapıyorum :)

müzikle falan isim olmayacak vent, tf2 gibi oyunlarda voice chat yapayım yeter. ama kulagımı yakmamasını istiyorum, bazıları hakkaten basımı agrıtıyo bu yuzden. zaten normalde bile cok cabuk ısınan kulaklarım var, nasıl bir organsa artık.
Sosyal ağlarda paylaş

50 lira headset diyince ben direk midrange den girdim tabii,

bide 200 lirada versen 10 lirada versen kulaklik kulak pisiriyor eninde sonunda, hava kanalli olursa (direk kulakligin ustunde delik yani cok komplike bisey degil) daha rahat edersin.

teknosada fln var philips, sonic boom fln, idare eder onlar heralde muzik fln yoksa.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie, git teknosaya tam 10ytl ye kulaklıklar var headset işte. hava yolu fln denmiş, salla onları sen. kulağından çıkar tuvalete giderken işte bitti hava alır kulağın. zorunlu olarak kulağında kalıcak diye birşey yokzaten çıkar kafandan hava alsın tekrardan tak. benim köpek 9 tane parçaladı onlardan, ama süperdir yani. ses kalitesi mikrofon kalitesi sv.
Sosyal ağlarda paylaş

5 yıldır plantronics kullanıyorum 1 a90, 1 dsp500 eskittim ama verdiğim paraya acımadım gamecom1 var şimdi de bunu bayadır kullanıyorum 2 yıl oldu sanırım. 50 ytl olmuş galiba şu an, verdiğin parayı hakeder.

bunların ses kalitesi (dsp500 hariç, onda usb ses kartı vardı) ses kartının kalitesine bakar. creative xfi ile kullanırsan bir daha başka kulaklık takmak istemezsin ama en iyi tarafları (hepsi aynı kaporta) çok hafif olmaları ve kafanda olduğunu bile hissetmemen.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Yeni konu acmak istemedim, bende kulaklik almayi dusunuyorum. Mikrofonlu bir sey olmasada olur. Ses kalitesi acisindan ventriloydu, skypeti bunlarda sorun cikartmamasinin yaninda ozellikle muzik konusunda beni yari yolda birakmayacak bir sey ariyorum. Muzikte de tam aradigim: kulaklik girisli bir preamp'im var, aksam belli bir saatten sonra bas gitarimdan ses almak icin amfi yerine preamp'tan direk kulaklikla sadece bana ses verecek sekilde kullanmayi dusunuyorum. Tusemi net olarak duyacagim ses dengesini bana duzgun hissettirebilecek bir sey almayi dusunuyorum. Tabi bilgisayar basimdayken muzik falan dinlerkende kullanacagim. Ha birde olabildigince hafif ve 3-4 saatlik kullanim sirasinda beni rahatsiz etmemeside tercihimdir. Aklimda su an 60ytl gibi bir butce ayirmak var zorlarsam 70-75 olur. bu butceye gore yukarida aradigim ozellikleri bana en yuksek oranda saglayabilecek kulaklik onerebilir misiniz?
Simdiden tesekkurler
Sosyal ağlarda paylaş

sennheiser hd202'ye baktim benim dusundugumden daha pahaliymis. Fiyatta eger urune isinirsam bir sekilde kasar alirim ama dikkatimi ceken sey kafa ayarlamasi yok, ki riske etmek olucak eger birilerinde denemezsem. netten yakin cekim bir resimde boyunun yaklasik olarak normal bir klavyenin sol ok tusundan sol alt tusuna kadar oldugunu gordum o boyuta gore ayarlayip bir kulaklikla denedim tam rahat oturmadi kafama denedigim kulaklik. birde baslari cok kuvvetli oldugundan biraz cekindim cunku preampa bagladiktan sonra bas calacagim, mumkun oldugunca bas/tiz dengeli bir kulakliga ihtiyacim var. Preamp'in eq sunden baslari kisip dengeyi saglayabilirim ama bu seferde preamp'da buldugum tonu amfide ya da baska bir yerde calmak icin kullanmaya kalktigimda tekrardan ugasip o tonu ayarlamam gerekecek. Neyse hd202'yi dusunmuyorum su an.

Ben soyle bir model buldum koss'un, kullanan var mi bu modeli. Sik bir kulaklik olmus bu, disarida ipod'umla da kullanabilirim diye dusundum bunu ama aklimdaki soru bu tip kulakliklarin uzun sure kulakta kaldiginda rahatsizlik yaratip yaratmadigi daha once kullanmadim cunku bu tip bir kulaklik. Birde kulagi sarmiyor bu model yamulmuyorsam, ses yalitimi iyi midir bu tarz kulakliklarda.
Sosyal ağlarda paylaş

71 liraya aklima gelen en dengeli kulaklik oldugu icin direk hd202 dedim.Bu fiyat araligindan sonra sonraki seviye 140 lardan basliyor. dusukler de cok dusuk.

Basslari konusunda tam olarak yorum yapmak istemiyorum, herkesin guzel bass tanimi farkli oluyor. Sennheiser baslarini genelde guclu fakat sabit verir, digerleri ya sonuk veriyor ya da uzatiyor- ki istenmeyen bisey-.

kafa bandi konusunda yanlisin var. bu modeller farkli olarak ic ice gecmeli band yerine kulaklik uzerindeki slider i kullaniyor, ayarsiz earcup kulaklik olmaz ztn. Baska profil fotolarina da bakicak olursan cogunun farkli oldugunu gorursun. Slider kullanilmasinin amaci cup acinisini kaybetmeden kulaga yaslanmasi. ayarlar cok siki veya cok gevsekken genelde baski yapar, bu sekilde onu onluyorlar.

koss lara gelirsek, streetstyle tarzi olanlardan (ksc serisi) yalitim bekleme, eger boyle bi gereksinimin varsa ur serilerine bak. yalniz koss lar genelde yurt disinda gittikleri fiyatlarin cok cok ustune satiliyor turkiyede. ne kadar guzel reviewlari olsada disardaki fiyat/performansi yakalamak mumkun degil. Ses olmasada malzeme kalitesi acisindan giris seviyesi kulakliklari beni hic memnun edemedi su ana kadar.

low-mid acisindan daha dengeli bi kulaklik ariyorsan eh150 ayni drive i kullanmasina ragmen 202 den daha dengeli bi kulaklik. goz onunde bulundurmani siddetle tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

logitech aldım ben -modeli yazmıyo üstünde- 30-40 lira civarındaydı ses kalitesi falan gayet iyi. max 2 saat kulağımda tutmuşumdur rahatsızlık verdiğini hatırlamıyorum.

tipi ilginç bişi zaten klasik kulaklıklar gibi süngeri kulağın etrafına denk gelmiyor. kulak boyutuna yakın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...