Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 İlk başta mcse ye yönelik bişeyler almayı düşünmüştüm. Ama işletme mezunu biri için yazılım üstüne gitmek daha iyi olur gibime geldi. Microsoft sertifikalarına yönelik önerebileceğiniz iyi kurslar neler acaba ? Bilge adam ankaraya bir şube açmış sanırım ama bana gereksiz yere çok pahalı gibi geldi ilk verdikleri fiyatlar. Yüce b.a 4400 ytl fiyat biçti. Ama eskiden o fiyata bir de laptop veriyorlardı. Şimdi vermiyorlar sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Mcse tavsiyeleri varsa onlardanda alabilirim. Daha tam olarak neye yöneleyim karar veremedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 valla kendıne guvenıyorsan kendın calıs sertıfıka sınavına ole gır nette zaten yardımcı dokuman kaynak var sınavda cıkmıs yada benzer sorularda vardır bı ara bende baktım sertıfıka ıslerınede pek gerek yok yanı sertıfıka almayada pek gerek yok 2 yada 3 sertıfıka var alınması gereken onlarda cok asmıs seyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 o kendin yap olayı biraz yalan. bol boş vaktim var çok az dersim olması nedeniyle. Böyle değerlendirmek istiyorum. mcse ye yönelik tavsiyeler daha iyi olacak gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Masakari said: valla kendıne guvenıyorsan kendın calıs sertıfıka sınavına ole gır nette zaten yardımcı dokuman kaynak var sınavda cıkmıs yada benzer sorularda vardır bı ara bende baktım sertıfıka ıslerınede pek gerek yok yanı sertıfıka almayada pek gerek yok 2 yada 3 sertıfıka var alınması gereken onlarda cok asmıs seyler hiç bir kursa gitmeden her sınavdan 900+ alarak MCSE + S + M olman mümkün ama neye yarar ? dün itibari ile MCSE sertifikamı aldım mutluyum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 özel mesaj atmıştım ama ben yinede az çok yazayım başka ilgilenmek isteyen arkadaşlar olursa diye ; Sertifika sahibi olmak için öncelikle ingilizcenizin olması şart. ingilizce bilmeden soruları ezberleyip girenleride gördüm ama neye yarar ? verdiği cevabın ne olduğunu bilmeden etmeden ... herneyse ingilizce gerekli bu sertifika sınavları için. gördüğüm kadarıyla almanca, ingilizce,fransızca ve çince seçenekleri mevcut sınavlarda, bunu sınavı alırken seçiyorsunuz Öncelikle Microsoftun yapmış olduğu sınavlardan birisini geçerseniz MCP oluyorsunuz. Yanlış hatırlamıyorsam şu anda dünyada 2.3 milyon MCP var ( Sistem, Yazılım, vs vs herhangi bir sınavı verdiğiniz takdirde MCP oluyorsunuz ) MCSE olmak için 4 aşamalı bir sınavdan geçiyorsunuz. mecburi ve seçmeli sınavlarınız var. Bu sınavların herhangi bir listesi yok, istediğiniz sınavı istediğiniz zaman alabilirsiniz. ister son sınavdan ister ilk sınavdan başlayın farketmiyor. sınavı almanın 2 farklı yolu var. Birincisi prometric sitesinden kredi kartı ile alınıyor, sınavdan en az 1 gun once almanı gerekıyor. İkincisi ise şehrinizde bulunan yetkili sınav merkezlerinden sınavdan 1 saat önce gidip alabiliyorsunuz ama bazı yerler fazladan ucret ve KDV de eklemeye calısıyor ücretinizin üzerine, bu konuda ankarada meridyen çok iyi, yuce ise kdv + kar amacı güdüyor. Kursa gitmek istiyorsanız temel bilgisayar bilginizin olması yeterli. Kimse sizden üstün bir bilgi ile kursa gelmenizi beklemiyor. Ama şu çok önemli, hiç bir şey bilmeden de bu işin altından kalkmak cok zor. Eğitim veren yerlerin payıda cok onemlı. Kesınlıkle gozu kapalı bır yere yazılmayın. Off layan Puff layan çok kişi gordum. 2 ay araştırdıktan sonra yazılmıstım :) Hemen hemen her eğitim yerinde bu kurs ortalama 4-5 ay sürüyor, ozellıkle haftasonu yazılacaksanız bunu onceden cok ıyı dusunun cunku 4-5 ay boyunca haftasonlarınız kıtlenıyor, 1 ders kacırdıgınız takdırde işler sarpa sarıyor şimdiden söyliyeyim. sınavlar öyle çok korkulacak şekilde zor değil, bir çoğunu çözebiliyorum. Sınavlarda 3 farklı soru tipi var. Birincisi test soruları, İkincisi drop soruları ( şemaları yada listeleri tutup boş kutulara bırakıyorsunuz ) Üçüncüsü ise simlation yani uygulama soruları, genelde insanlar buradan puan kaybediyor. Size bir problem yaratıyor ve bunu uygulamalı olarak yapmanızı ıstıyorlar. Soru adedi her zaman değişiyor, zaman da çok fazla 4-5 saat kadar veriyorlar, rahat rahat yapabilirsiniz. Ayrıca mcse.gen.tr de sınava giren kişilerin acıklamalarını okursanız daha bı adapte olursunuz, sorular orada bulunmakta. Eğitim aldıgınız kurumdan voucher Id alırsanız sınavlara hem daha az para odersınız hemde second shot hakkınız olur. buda cok onemlı . Kesinlikle eğitimini almalısınız eğer bu sertifikaları istiyorsanız. Arkadaşımın başından geçen bir olayı anlatayım ( artık eskisi gibi sorgu sualle işe alımlar pek yok ) yaklasık 10 saat boyunca uygulama yaptırmıslar cagırılan gruplara, sorunlar karsısındakı becerılerını gormusler. Siz oraya MCSE+S+M+ XXX olarak gitseniz bile bir işe yaramıyacak, sadece kendinizi kandırırsınız Ankarada ki eğitim kurumlarının hepsini araştırdım, kendim gidip görüştüm : YuceFen : Paranıza yazık olur, fazla birşey yazmıycam, hiç düşünmeyin bile . BilgeAdam : İstanbulda buraya giden arkadaşlarım var, referansları falan ne kadar iyi olursa olsun arkadaşlarım burayı önermiyor. hem çok fazla para hemde adamların işi bu değil, yani eğitim için kurulmuş bir yer değil. Anka İletişim : keşke imkanım olsada ccna için buraya gitsem AcademyTech : Yucefenle aynı ayarda Netsoft : Mehmet Eğitmen ve Akın Karakaya eğitimleri veriyor. Mehmet Eğitmen ( soy adı bu ) böyle bir insanın olabılecegı konusunda şüphelerim var. Kendini aşmak diye buna denir. Yaklaşık 10 küsür kitabı var, google acıp yazdıgınızda yada gorsellere tıkladıgınız da hakkında cok fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Eğitimi çok iyi ( başka yere gitmedin kıyaslama nasıl yapıyorsun dıyebılırsınız ) uygulamaları mukemmel, bire bir ilgileniyorlar sizinle, ulaşımı rahat. kalkıp bilgeadam ıcın bilkente gitme lüksünüz de yok. Eğitim için kurulmuş bir yer. sınıflar çok nezih. şu anda hala kursumuz devam ediyor ve bu 3-4 aylık sure ıcınde bır cok resmi ve ozel kurulusa ozel eğitimler verdiler. NOD32 nın mimarları, NOD32 kullanan arkadaslar varsa ne demek ıstedıgımı daha ıyı anlarlar, yani benım ıcın dogru bır karardı. ders aralarındaki cay kahve kuru pasta börek falan ıkramları ıcın bile gidilir oraya :D Son olarak eğer kursa yazılmak ıstıyorsanız telefonla maille falan ugrasmayın, gidin bizzat yuzyuze konusun. 1 gununuzu buna ayırırsanız az cok farkları da gorebılırsınız eğitim yerleri ile. oper arkadaşımız benım tavsıyemle ankaya yazıldı, bekle mehmet bende gelecem kursa bana anlatırsın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 bilge adamla ilgili bende biriki duyduğum şeyi söyliyim arkadaşlarımdan. görüşmeye gittiğinizde sizi çok aşmış cvli adamlarla kandırıyolar, cidden çok sağlam yöneticiler vs var ama bunlar derse girmiyomuş :) derse önceki kurslarda iyi notla bitiren öğrenciler,işin çokta erbabı olmayan kişiler giriyomuş genelde. o yüzden benim giden hiç bi arkadaşım(10 kişi kadar) memnun kalmadılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 elesso aynılarını bende duydum o yuzden onermıyorum ayrıca daha oncede ankaraya ofis acacaklardı hatta insanlar kayıt bile yaptırdılar ama daha sonra vazgeçip açmamışlardı, insanları mağdur etmişlerdi. fiyatı yüksek sanıp eğitimi çok iyi, fazladan bilgi veriyorlar diye kanmayın sakın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 gel nocom beklerim. senin kurs bitene yeni ccna açılır herhalde. tam yetişirsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 çok merak ettim yazılım uzmanlığında ne tür dersler veriyorlar? algoritmaların implementasyonları, yada filesystem kodlarına mı baktırıyorlar nedir bilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 ben bi iki yerde yazılım kurslarıyla ilgili olarak bi kaç şey okudum. ne kadar doğru ya da yalan bilemem ama söyliyim. yazılım kurslarında çok üst seviye bişe göstermiyolarmış. çok yüzeysel anlatıyorlar falan demişlerdi. yani evde oturup çalışsan öyle de öğrenirsin. ama kursun şu avantajı var, bi yere başvurduğunda adamlar en azından senin bişeler bildiğini(basit de olsa) kursa gittiğine göre istekli olduğunu falan düşünebiliyor. bu da bi + oluşturuyo bence. ama cisco çiin oturup evde çalışsan pek sağlıklı olmaz çünkü uygulama yapamassın evinde. nerde router nerde switch bulacaksın. (gerçi similasyonlar falan var ama ne kadar yararlı bilmiyorum). yazılımda kurarsın visual studio ya da baska bişe, oturur bişeler yapmaya çalışırsın vs. o yuzden yazılıma kendin de çalışabilirsin. ama tek başına çok sıkıcı oluyo bi zaman sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nalorifein Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Bide kendini disiiplin etmeden yalan oluyo 2 gün bakar ücüncüde sıkılırsın filen kurs en azından bi programa sokuyo gidiosun geliosun.Bide ben adamımı tanıyorum Warhammer cıkmış 1 ay sora WoW a ek paket gelcek filen gidilmeli o kurslara :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Az önce bi firma aradı, serfikamı 1.5 aylığına kiralamak istediklerini ssk mın yapılacağını söyledi. fiyat olarak benden rakam istediler ( sözde bilmiyoruz dediler ) bende kendilerine yarım saat içinde döneceğimi söyledim. Arkadaşım vasıtasıyla aramışlar , aldıkları ihale 50 bin ytl 45 gün için, bende kendilerine aylık 1500 ytl den verebileceğimi , gerekirse çalışabileceğimide söyledim. fiyatı biraz fazla buldu eleman ama genel müdürle görüşüp bana döneceklerini söyledi. bakalım arayacak mı pek sanmıyorum ama :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar