SturmVogel Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 -Bir insan mısın? -Nereden bileyim, çok fazla insan görmedim burada. Yıkımdan sonra hepsi gitti? Ya siz bayım, siz bir insan mısınız? -Bilmiyorum? -Um? -İsminizi de mi? -İsmim... (Casshern'i öldür! Casshern'i parçala!) -... -İsmim... Casshern... MBS'in Gundam 00 dışındaki bu sezonki diğer serilerinden... Toukatsu/Sentai'lere ilginç şekilde merakım olduğundan olsa gerek izlemek istediğim eski serilerden birisiydi Casshern ama şu ana kadar ripleyene rastlayamadığımdan izleyememiştim (İlk serisi 1973 yapımı) Casshern Sins ilk serinin 3. remake'i (bu remake'lerden birisi live action) , filminden sonra Sins'i izlediğimde tamamen retro bir yapımla karşılaştım. Herşey tamamen 70lerden kopup gelmiş gibi, o açıdan Black Jack'ın TV serilerini anımsatıyor. İlk bölümde son derece az konuşma vardı ve hikaye hakkında pek birşey anlayamıyoruz. Çıplak ellerle kaburga delme türü, omurga kanırtma türü dövüş sahneleri ilginç şekilde bana Devilman OVA'larını anımsatsa da onun kansız versiyonu gibi birşey olmuş. Hikaye olarak tek bildiğimiz hafızası resetlenerek bir robot-katili-robota dönüştürülmüş bir eleman ve onun yol hikayesi olması. ( Artık alıştığımız üzere elemanımız Casshern normalken insan olup olmadığını bile bilmiyor kendisine söylenenlere bakakalıyor ama yoketmesi gereken robotlar görünse kill-switch on oluyor ) Yokettiği robotlar birileri tarafından tekrar tekrar yeniden ayağa kaldırılıyor ve Casshern'i yokederlerse bu döngüden kurtulabilecekleri lafı ile dolduruluyor (Tamam serinin başı için biraz tuhaf kaçıyor ama keşke biraz açıklama da yapılsaydı) Şu an ilk bölüm olduğundna yazacak fazla birşey yok. Karakter çizimleri ve OP vasatın çok çok altı, ED ilginç şekilde 70lerin 80lerin EDlerine benziyor. Çok fazla karakter olmamasından olsa gerek göze çarpan tek seiyuu performansı Toru Furuya baba, onun performansı da zaten yeterli. İlk seri hakkında fazla resim bulamadım ama çizimler, tasarımlar 2. remake'den daha basit olmuş. Sanırım tek açıklaması seriyi ya underage yada retro insanlarına yönelik hale getirmek. Belki 1-2 haftaya neyin ne olduğundan emin olunca seriyi çevirmeye başlayabilirim. Son söze geçersek, Bir retro hayranı ve bir sentai meraklısı iseniz Casshern'i takip edebilirsiniz ama bunun dışındaki biri iseniz ilk bölümü indirmeyin de, izlemeyin de... Benim için ilk bölüm 10/7 civarlarında bir yerde değişiyor ama sentai meraklısı yada retro insanı değilseniz -tekrar söylüyorum- izlemeseniz de olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Sen bu konuyu açmadan yaklaşık 4 gün önce izlemiştim.Sabah uyanmış downloadlarımı kontrol ediyorum.Baktım bu bitmiş. .Birde indirdiğim yerde yorumlar vardı süper harika falan diye ve Adventure, Science Fiction yazıyor. Neyse açtım bunu başladım izlemeye.Kaşar diye bi adam var.Böyle göğsünün ortasında mal gibi C harfi yapıştırmış.Böyle kablodan bağırsakları olan robotların(?) bağırsaklarını söküyor.İki tekme bi yumruk atıyor.herkes peşinde .Bu adam güneşi mi karartmış , bi kadınımı öldürmüş dünyanın sonunu mu getirmiş ne yapmış bilmiyoruz.Bi bok yemiş ama kesin yoksa bu kadar kaşar kaşar diye üstünde durmazları.Gerçi bazı mal robotlar tanımakta zorlanıyorlar bahsettiğim C harfi hemen yardıma koşuyor. Şimdi sorabilirsiniz bu kadar robot toplanmış bu adamdan ne istiyor ; intikam mı istiyor diye düşünüyorsunuz.Yok amaçları farklı.Kaşarı yemek istiyorlarmış. Ha birde şu epik konuşma var -İnsan mısın? +bilmiyorum. -ismin ne? +Bana kaşar diyorlar -Çok yakışıklısın +Kasharım ben -Ben aptalım +Yok değilsin. Bunun türünü yazmışsın sentai ve Tokysatsu falan diye.Vallahi ne oldukları hakkında en ufak bi fikrim yoktu. japonca bilmediğimden heralde dedim kıyamet sonrası falan demek olabilir mi?Açtım baktım Wikiyi bildiğin Japon POWER RANGERS ÇAKMASI türü çıktı.Şimdi bu animeyi izleyecek olan varsa iki kere düşünsün.Bu animeyi izlerken yaktığınız elektriğe , harcadığınız zamana, yaşadığınız ruh haline yazık. Şimdi biri çıkıp sen zaten ne anlarsın biz bu işin kitabını yazdık.Şöyle güzel böyle güzel dese.Senin hiç zevkin yok falan derse hiç gücenmem.Allah daha çok kitap yazdırsın derim. Yalan yok bu türü anlamıyorum gerçekten. Cassherne neden kaşar diyorsun böyle kötü ,böyle sığ espiri olur mu diye kızan olursada hoş görsünler.Valla bu animeye bu kadarı bile fazla. Son olarak bir puan vermek gerekirse 0.1/10 veriyorum. Bence yeni çıkanların arasında en kötüsü,en izlenmeyecek olanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 SturmVogel said: ...ilk bölümü indirmeyin de, izlemeyin de. bu uyarıyı yapma gereği duymuştum zaten :o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 İlk cümleyi eksik yazmışım şöyle olacaktı. Sen bu konuyu açmadan malesef yaklaşık 4 gün önce izlemiştim.Senin yazını görseydim tahminen izlemezdim. Bunu izlemem tamamen kendi suçum.Yazıyı ben ettim siz etmeyin gibisinden yazdım.Sen gene uyarmışsın dediğim gibi indirdiğim yerde süper , yok böyle güzel şöyle güzel anime yazıların,yorumların çokluğunu görüp indirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 5dk'dan fazla izleyemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar