Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Netron mu Bilge Adam mi ?

Waqas

Öne çıkan mesajlar

Bu iki egitim yerinin yazilim icin Sertifika programlarina yazilmayi dusunuyorum. Size sormak istediklerim;

1. Bana ne kadar katkilari olur?
2. Her ikisinin de egitimleri nasil?
3. Hangisi daha iyi?
4. Verilecek 5000ytl~ ye deger mi?

p.s: Koc Univ. Bilgisayar Muh. 2. siniftayim.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bilgisayar mühendisliğindesin, git bir hocadan proje iste onun söylediği projeyi yaparken baya birşey öğreneceksindir zaten. onun dışında seçmeli derslerde programlamaya aban. fikrimi sorarsan netron sana okulun verebileceğinden çok çok daha azını verecektir. yani bence böyle kurumlardan mucizevi şeyler beklemeyin.

Misal tasarım gibi konularda işin felsefesini değil sadece tasarım programlarını öğretiyorlar ki onları tek başına bir manual ya da tutorial açıp öğrenebilirsin. koç'a para veriyor musun bilmiyorum ama netrona vereceğin paraya değmez bence. ekşisozlukten araştır orda insanların birebir tecrübeleri oluyor genelde.

Okulundaki kaynaklara yönelmeni tavsiye edeceğim sana ben öğrendiklerimi projelerle öğrendim ki bölümüm bilgisayar bile değil bilgisayar bölümünden dersler aldım daha sonra bir iki hocadan proje isteyerek programlama konusundan kendimi baya geliştirdim (şuan moleküler modelleme programı yazıyorum misal heh). Koç'un matematik vs bölümündeki hocalar alanlarında çok iyi eminim bilgisayar da iyidir dolayısıyla hocalarından faydalan.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth guzel aciklamis. Koc'un bilgisayar muh. programinda olan tanidiklarim genelde ayni seyden yakiniyorlar. Hatta birisi "Mezun olacagim ama oturup bir program yazabilecegime inanmiyorum." gibi bir laf etti, icim ciz etmisti. Anladigim kadariyla teoriyle cok fazla dolduruyorlar ve hocalar istekli olmayan ogrencilere pratik olarak hicbir sey katmiyor. Bu nedenle Ardeth'in de dedigi gibi profesorlere yakinlasip proje istemek en ucuz ama bir o kadar da degerli secim olacaktir. Universite, lise gibi degil. Siz talep etmedikce profesor yatar. Gerekirse kapisina dayanip calistirtacaksiniz... Unutmayinki bircok ogrenci icin burasi son duzenli egitim yeri/yasami. Temelinizi universitede iyi kurmazsaniz ne master yardimci olur ne doktora.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
Ardeth guzel aciklamis. Koc'un bilgisayar muh. programinda olan tanidiklarim genelde ayni seyden yakiniyorlar. Hatta birisi "Mezun olacagim ama oturup bir program yazabilecegime inanmiyorum." gibi bir laf etti, icim ciz etmisti. Anladigim kadariyla teoriyle cok fazla dolduruyorlar ve hocalar istekli olmayan ogrencilere pratik olarak hicbir sey katmiyor. Bu nedenle Ardeth'in de dedigi gibi profesorlere yakinlasip proje istemek en ucuz ama bir o kadar da degerli secim olacaktir. Universite, lise gibi degil. Siz talep etmedikce profesor yatar. Gerekirse kapisina dayanip calistirtacaksiniz... Unutmayinki bircok ogrenci icin burasi son duzenli egitim yeri/yasami. Temelinizi universitede iyi kurmazsaniz ne master yardimci olur ne doktora.

Acikcasi benim proje istemek gibi bir derdim tasam yok. Ben 2 tane computer dersinin su anda zaten asistaniyim. Ama bizim okulumuzda, .Net Framework gosterilmiyor. Benimde istegim bu egitimlere gidip .Net i visual studio yu hedeyi hodoyu yerinde ogrenmek. Ha tabi programlamanin temelini biliyorsan kullanimi ogrenmek cocuk oyuncagi tutoriallar oku falan filan diyebilirsiniz. Fakat, hem ona cok useniyorum, hem tutoriallari arastirmak, karistirmak icin pek cok zamanim yok, hemde neyi hangi sirayla ogrenecegimi bilmiyorum. Sonucta bir ise basladiniz mi tek basiniza aa sunu da ogreneyim aa bunu da ogreneyim derken hersey birbirine karisiyor. Bu yuzden de sirali ve kontrollu bir sekilde birilerinin yardimiyla ogrenmek daha bir oturakli olur gibime geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

internette eğtiim videoları var. onları bul indir. ben yazılım öğrenirken öyle yaptım. kursa falan gerek eğer adamın konuştuğu ingilizceyi anlıyorsan ki gayet rahat anlarsın. bende 8gb lık bir arşiv vardı videodan ibaret. videolarla gayet rahat sökersin işin temelini. sonrası sana kalmış zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

oper said:
internette eğtiim videoları var. onları bul indir. ben yazılım öğrenirken öyle yaptım. kursa falan gerek eğer adamın konuştuğu ingilizceyi anlıyorsan ki gayet rahat anlarsın. bende 8gb lık bir arşiv vardı videodan ibaret. videolarla gayet rahat sökersin işin temelini. sonrası sana kalmış zaten.

Bende de egitim videolari cok fazla ama hepsi vs2005 uzerine. VS2008 ile ilgili herhangi bir visual lessons in varsa yada biliyorsan nereden download edebilecegimi ozel mesaj falan atarsan cok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Visual Studio tutorial şeklinde arayacağına başlangıç olarak .Net Framework'ün yapısını öğrenmeye bak. Kısaca CLR nedir JIT nedir vs.(örnek tabi bunlar sadece) Daha sonra dillerden birini seçip (C#'ı seçiceksin muhtemelen) basit bi şekilde syntaxını öğrenmeye başla, java falan biliyosan zorlanmassın zaten, object oriented programlamayı bildiğini varsayıyorum. İşin içine database katmaya başla SQL Server olabilir, Oracle vs. olabilir. Web kısmıyla ilgileniyosan ASP.net, web service vs. kurcalayabilirsin. Biraz tecrübe kazandıktan sonra da .Net FW 3.5'la (dolayısıyla VS 2008'le) gelen şeylere bakmaya başla, LINQ gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Prosciutto said:
Visual Studio tutorial şeklinde arayacağına başlangıç olarak .Net Framework'ün yapısını öğrenmeye bak. Kısaca CLR nedir JIT nedir vs.(örnek tabi bunlar sadece) Daha sonra dillerden birini seçip (C#'ı seçiceksin muhtemelen) basit bi şekilde syntaxını öğrenmeye başla, java falan biliyosan zorlanmassın zaten, object oriented programlamayı bildiğini varsayıyorum. İşin içine database katmaya başla SQL Server olabilir, Oracle vs. olabilir. Web kısmıyla ilgileniyosan ASP.net, web service vs. kurcalayabilirsin. Biraz tecrübe kazandıktan sonra da .Net FW 3.5'la (dolayısıyla VS 2008'le) gelen şeylere bakmaya başla, LINQ gibi.

Evet CLR JIT falan bunlari ogrenebilirim. C# biliyorum zaten sadece JAVA gibi bir API lazim cok yonlu kullanabilmem icin. Peki bunlari ogrenebilecegim yer neresi var hic elinde kaynak falan var mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Nette araştırıcaksın. C# biliyorum derken basit olarak syntax bilginin olduğunu söylüyosun sanırım, o zaman işin daha kolay kursa veya kitaplara para vermene gerek yok. Bi sürü site, e-book vs. bulursun internette. Ayrıca program yazarken bi yerde takıldığında direk çıkan hatayı google'a yaz, mutlaka senden önce onla karşılaşmış birileri oluyo. Çok daha hızlı ilerlersin. İlk karşıma çıkan linklerden birini veriyim mesela :
C Sharp Nedir ?
Bi sürü site bulursun buna benzer
Sosyal ağlarda paylaş

Prosciutto said:
Nette araştırıcaksın. C# biliyorum derken basit olarak syntax bilginin olduğunu söylüyosun sanırım, o zaman işin daha kolay kursa veya kitaplara para vermene gerek yok. Bi sürü site, e-book vs. bulursun internette. Ayrıca program yazarken bi yerde takıldığında direk çıkan hatayı google'a yaz, mutlaka senden önce onla karşılaşmış birileri oluyo. Çok daha hızlı ilerlersin. İlk karşıma çıkan linklerden birini veriyim mesela :
C Sharp Nedir ?
Bi sürü site bulursun buna benzer

Yok yok cogunlugunu biliyorum c# in multi threading, networking falan haric calismistim tamamiyle. Zaten javaya cok benzedigi icin pek fazla zorluk cekmemistim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...