Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mandrake 9.2 ye adsl modemi tanıtmak(bide nerde benim hdd'm?)

EagleEye

Öne çıkan mesajlar

hayir zaten output vermemesi gerekiyor islem tamamlaniyorsa :)

pcutils i kuracaksin. lspci bile yok yahu, yuh..

Benden sana tavsiye, fazla gec degilken ya Slackware `e ya da Debian a gec.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Sosyal ağlarda paylaş

slackware 4 cd be hocam onu indirmek bi ömür :)
sadece ilk cd sini indirsemde orda kurulum yapsam olurmu?
sen hangi sürümü kullanıyosun ona geçeyim bende madem
işin üstadı olmuşsun yani bişey biliyosunki kullanıyosundur kesin hehehe

[Bu mesaj EagleEye tarafından 11 February 2004 02:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Slackware 4 CD falan degil. Ilk CD ile de caiisabilirsiniz. Su anda bu mesaji yazdigim bilgisayar tek cd ile kuruldu. Sonrasini swaret `i kurarak internetten kendi kendine kurdurdum. yarim gunde hersey halledildi.. Ama tabii 2. CD yi de indirirseniz o zaman buna gerek kalmaz :) 2. CD pencere yoneticilerinden olusmakta.. Diger 2 CD ise Sources CD si.. Eger source code lari gormek istiyorsaniz, ornegin ben cekmedim :)

www.swaret.org[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

Eger tek komutla herseyi yapsin, otomatizenin allahi bir linux kurmak istiyorum diyorsaniz Gentoo iyi bir secim olabilir.. Ondan sonra Debian, en son Slackware gelmekte bu otomatize islemlerde :)

Gerci cronda gece 4 `e swaret --update;swaret --upgrade yazip unutmak ta var tabii :) Guzel guzel saat 4 de indiriyor, upgrade ediyor.. devamli guncel surum meraklisi iseniz..

Eger ki KDE yerine Gnome kullanmayi sececekseniz, Slackware de Dropline Gnome `u oneririm. Slackware ve i686 icin ozellestirilmis Gnome. Gayet basarili. Hatta su anda kendisini kullanmaktayim.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

pencere yöneticileri nedir?
grafiksel arabirimmi?
1. cd den kurduğumda direk konsolmu kalıcak karşımda sadece :)

Neyse hocam bugün linux hakkında en azından bi fikrim oldu ve baya sevdim özellikle konsol kullanımı falan yani güzel.bide 1 haftadır windowsa 3-4 kez format attığım hesaba katılırsa yani :)
yarın slackware kurup yeni sorunlarla(ki büyük ihtimal yine modem)karşında olacağım :)

[Bu mesaj EagleEye tarafından 11 February 2004 03:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Isvecten de gayet iyi geliyor. Illa turkiye turkiye diye aramana gerek yok :)

Evet tek cd kurarsan karsinda console kalir.. Slackware default olarak console la baslar zaten, ama istersen degistirirsin tabii. swaret i kurarsin console da, sonra swaret --update; swaret --install dersin.. Karsina kocaman bir liste gelir. Hepsini kur dersin, peki der indirmeye baslar ve kurar :) Baglantin gitti mi, resume eder, v.s. v.s.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

bilemiyorum. adsl-setup i denemek lazim. Taniyabilir de tanimayada bilir de.. Ayrica sen her sekilde Kernelini update etmen lazim. PPPoE ve PPPoA default acik gelmiyor bildigim kadariyla.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

asdl-setup pppoe için kullanılıyor, amca eee güzelim ethernet kartın nerde diyor arada ...

emin değilim pppoa için ne olduğundan bir araştırmak lazım, "how-to pppoa" yada "modprobe adsl modem slackware" gibi konuyu can damarından yakalayan google taramaları işe yarayacaktır ...[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Konuya tekrar başka bir açıdan yaklaşalım :)
usb modemi tanıtamıyoruz bu anlaşıldı
şimdi aklıma yeni bi fikir geldi
şu interneti dağıtmaya yarayan dalgalardan(router?) alsam bir adet
hem interneti dağıtsam hemde linux interneti landen paylaşılıyomuş gibi görüp tanısa
router veya herneyle paylaştırmak gerekiyorsa işte, işletim sistemi bağlantıyı nasıl algılıyor yine direk modemimi algılıyorlar?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
EagleEye, 24 Nisan 2004 15:43 tarihinde demiş ki:
Konuya tekrar başka bir açıdan yaklaşalım :)
usb modemi tanıtamıyoruz bu anlaşıldı
şimdi aklıma yeni bi fikir geldi
şu interneti dağıtmaya yarayan dalgalardan(router?) alsam bir adet
hem interneti dağıtsam hemde linux interneti landen paylaşılıyomuş gibi görüp tanısa
router veya herneyle paylaştırmak gerekiyorsa işte, işletim sistemi bağlantıyı nasıl algılıyor yine direk modemimi algılıyorlar?

açıkçası sorunun başını anlamadım, son cümleye yanıt veriim : evet direk modemi algılıyorlar ancak router ı algılamaz çünkü router adı üstünde routerdır, ki zaten o kadar paraya yazık ...

router a para verene kadar modemini ethernetli bir modem ile değiştir, bir ethernet kartı daha al (mümkünse linuxa takacağın iki chipset farklı olsun, davicom / realtek gibi ama o kadar şart da değil ) önce makinaya interneti ver ardından da iptables ile dağıt içeriye tek makina varsa.

bir kaç makina varsa, yada eve sürekli eli laptoplı birileri geliyorsa falan, bir adet hub/switch al ordan dağıtırsın.

bunun yanısıra belirtmeliyim ki routerın önüne yada arkasına bir makina kurmazsan yine shape edemezsin neti falan ...[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Tıklayalım yardım edelim ...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...