Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mandrake 9.2 ye adsl modemi tanıtmak(bide nerde benim hdd'm?)

EagleEye

Öne çıkan mesajlar

mandrake 9.2 kurdum sonunda sorunsuz bi şekilde açıldı falan çok mutlu oldum hehe
ama hiç bişey yapamıyorum öyle açıp bakıyorum sonra kapatıyorum lol
donanım ayarları bölümü vardı hardware drake miydi neydi onu açtım
ama sadece donanımları gösteriyor driver falan yükleyemiyorum ordan
adsl modem bilinmeyen aygıtlar listesinde ve üzerine çift tıklıyorum falan hiç bişi olmuyor(kmd arayüzü kullanıyorum)
modemimin markası corecess3112
nasıl tanıtıcaz bunu sisteme?
ayrıca benim hdd bölümlerim nerde bi türlü bulamadım :)
windowsun yüklü olduğu bölüm ve birde mp3lerimin falan olduğu bölüm var
bu bölümlere linux altından ulaşamayacakmıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

#: cat /etc/fstab

yazınız aha burda neyi nereye mount ettiği yazar aletin, eğer ordaki listede yoksa mount -t şeklinde mount edebilirsin, misal :

#: mount -t ntfs /dev/hda1 /win/c
#: mount -t vfat /dev/hdb1 /win/d

gibin ... daha ayrıntılı bilgi için bkz. : man mount

e benim partitionlarımlar nerdeki diyorsak, fdisk /dev/hda şeklinde primary master diskimizi okuyabilir ve p diyerek partition table'ı görebiliriz, guili versiyonu için bkz: cfdisk[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Sosyal ağlarda paylaş

c ve d yi buldum ve bu linuxı sevmeye başladım :)
özellikle modemimi tanıtıp internete bağlanabilirsem linux altından sevinçten uçarım herhalde hehe
ama çözemedim hala driver yükleme olayını ben
bu linux için yazılan driverların toplandığı bi site falan varmı ben googleda arattım modemim için linux driverı ama bişey bulamadım?
ayrıca linux için icq,kazaalite ve winamp versionları varmı?
linux için yazılan freeware programların toplanmış olduğu bi site falan?
Sosyal ağlarda paylaş

adsl modem tanıtamama sorunum hala geçerli

ayrıca bi sorun daha var program yükleyemiyorum nedense
işte size iki farklı programın iki farklı error msg ı
no1: xmms-1.2.9-1.i386 (gtk+[>= 1:1.2.2]' den dolayı yetersiz)
no2: gnometv-0.3-1mdk.i586 (libpanel_applet.so.0' den dolayı yetersiz)

diğer 3-4 dosyadada bu tarz errorler aldım
dosyalar rpm uzantılı ve ben çift tıklayarak kurmayı deniyorum
mandrake 9.2 kullanıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Forumlari biraz arastirsak ADSL modem harici hersey icin cevaplari bulacagiz.. Ama arastirmiyoruz tabii.. Neyse sinirlenmeyelim..

ADSL Modemler cesit cesit.. Eger ethernet uzerinden baglaniyorsan PPPoE ( point-to-point protocol over ethernet ) kurmalisin, USB turevi bir seyle baglaniyorsan PPPoA ( point-to-point protocol over atm ) kurmalisin.. Bir kac kernel ayari gerekli olabilir. Mandrake nasil geliyor tam olarak bilemiyorum, kendisini bir cafede denemisligim ve vah vah demisligim var sadece.. Google.com, belgeler.org, linux.org.tr .. Arastirmaci ruhumuz olmazsa, Linux `ta sadece startx yazmayi ogreniriz..

( keywords : lsmod, insmod, modprobe, lspci, howto: kernel derleme, man mount )
[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"

[Bu mesaj sharky tarafından 11 February 2004 01:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle cevap için teşekkürler :)
3-4 saattir o site senin bu site benim araştırıyorum
az buçuk bilgi sahibi oldum ama linuxta program çalıştıramadığım için çözemiyorum olayı :
scanModem.gz diye bi dosya buldum bu bana modemimin kodunumu modelinimi ne söyleyecekmiş
ama çalıştıramadım bi türlü
açıyorum dosyayı
içinden scanmodem diye bi dosya çıkıyor(uzantısı falan yok böle bişi aynen)

"$ tar -xvzf scanModem.gz
bu işlemi yaptıktan sonra "scanModem" isimli bir dosya dizimiz içinde olacak. İlk önce buna çalıştırma hakkı verelim.
$ chmod u+x scanModem
şimdi çalıştıralım.
$ ./scanModem"

bunları aynen yaptım ama ilk komuttan itibaren hata verdi hepsi
mandrakede winzip benzeri bi sıkıştırma programı var ben dosyayı onunla açtım(çünkü ilk komut işe yaramadı(doğru klasördeydim))
sonra diğer iki komutu denedim onlarda işe yaramadı
bende modemimin modelini öğrenemediğim için driverını bulamıyorum
aynı zamanda rmp komutuda bende çalışmıyor
işinde rmp dosyaları bulunan bi klasörde rpm -ihv *.rpm komutunu yazdım ama rmp komutu bulunamamıştır tarzında bir hata ile karşılaştım
Sosyal ağlarda paylaş

Cunku rmp degil rpm :)

tar .tar uzantili dosyalari acmak icin.. Eh tabii uzanti degistirilebilir, sadece gostermelik bir olay. .gz ise gzip ile sikistirilmis dosyalarin genel uzantilari. .bz2 ise .bzip2. :)

simdi tar --help yaziyoruz ve orda gzip ve bz2 ile ilgili ibareleri okuyoruz.

Sonra gzip --help veya gunzip --help yaziyoruz bir de ordaki ibareleri okuyoruz. :)

chmod +x vermeniz yeterli. u ya gerek yok. hata olarak ne diyor ?[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

[Bu mesaj sharky tarafından 11 February 2004 01:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

burda yanlış yazmışım ama konsolda doğru yazdığıma eminim rpm yi ;) sorun o değil yani

hata olarak ne dediğini tam hatırlayamıyorum ama şimdi bi daha deneyeceğim verdiği hatayı kaydederim

ayrıca modemi tanıtamadığım için winxp den linux a geçiş yapıyorum sürekli hasta ediyor :
Sosyal ağlarda paylaş

sourceforge da aratabilirsin. Kesin vardir modemin icin bir program. Speedtouch larda problem cikmiyor da senin modemi hic duymadim.

belgeler.org da da kesin vardir bir ornek.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

[kartal@localhost drivers]$ chmod +x
scanModem chmod: `scanModem''nın erişim izinleri değiştiriliyor: Operation not permitted

sonrasında çalıştırdığımda:

./scanmodem: line 1: gcc: command not found
+----------------------------------------------+
|
WARNING: lspci not found - exiting
|
| Please install the package: pciutils |

----------------------------------------------+

ayrıca rpm dosyaları içinde şu hataları veriyor:
pwlib1 >= 1.5.0 is needed by gnomemeeting-0.98.5-1mdk
openh323_1 >= 1.12.0 is needed by gnomemeeting-0.98.5-1mdk
liblinc.so.1 is needed by gnomemeeting-0.98.5-1mdk
libopenh323.so.1 is needed by gnomemeeting-0.98.5-1mdk
libpt.so.1 is needed by gnomemeeting-0.98.5-1mdk
libsasl.so.7 is needed by gnomemeeting-0.98.5-1mdk
liblirc_client.so.0 is needed by gnometv-0.3-1mdk
libpanel_applet.so.0 is needed by gnometv-0.3-1mdk
gtk+ >= 1:1.2.2 is needed by xmms-1.2.9-1

libid3-3.8.so.3 is needed by zinf-2.2.4-1

libmusicbrainz.so.2 is needed by zinf-2.2.4-1

(verdiğin linklere bakacağım(bakmıştım ama bidaha bakacağım heh.fakat modemin chipsetini(veya modelimi her neyse) öğrenemedikten sonra bulamam sanırım.markaso corecess3112 ama bu şekilde arattığımda hiç bir bilgi bulabilmiş değilim.sadece winmodem ler hakkında bilgi bulabildim.ama dediğim gibi modelini bilmiyorum modemimin)
Sosyal ağlarda paylaş

scanModem chmod: `scanModem''nın erişim izinleri değiştiriliyor: Operation not permitted

oncelikle +x girisimin basarisiz olmus, fakat gariptir dosya calistirilabilmis :) Root sun di mi +x yaparken ? Sen bir de chown root.root yapip +x yap. Root iken tabii. Device tanitma islemlerini root ile yap.

lspci in olmadigi bir Linux surumunu ilk defa goruyorum.. Ha su Pckekstranin bahsettigi 5 yildizli Linux mandrake sanirim bu.. Eh neden tiksindigim ortada :) pcutils i bulacaksin ve kuracaksin oncelikle.. Ya da sen root degilsin bunlari yaparken ve lspci calistirilamiyor o sirada.

RPM ler hakkinda soylediklerim belli, kullanilmamasi gereken bir program resmen. Sorundan baska bir ise yaramiyor. Arkansis de boyle basladi Linux`ta.. Umarim yakin bir zaman icinde tarball a gecersiniz..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

corecess `inkini bulman gerekmiyor illa. Belki direk taniyacak ve PPPoE veya PPPoA dan baglanacaksin. Kim bilir :) Hic denemedim. Eger PPPoE ile baglaniyorsan, ethernet kartini tanitman ve adsl-setup yazman yeterli.. En azindan standart Linux surumlerinde.. Bu isler Mandrake de nasildir bilemiyorum. Kesin bir yerlere tiklayarak yapilmaya calisilinmis ve basariz olunmustur :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

PPPoE den bağlanıyorum winxp de
ama modemim usb girişinden bağlanıyor bilgisayara ethernet kartım yok(olsada bu usb modem yani ethernete takamıyorum)

ayrıca evet modem tanıtma girişimlerimi tıklayarak sürdürdüm ve sonuç alamadım heheh
bi sürü driver listesi geldi
hepsini tek tek denedim aizmle hiç biri tanımadı modemi
Sosyal ağlarda paylaş

tarball, tar.gz ( veya tar.bz2 ) oluyor.. Bu seklinde indirip, pasa pasa compile ediyorsun, harika calisiyor :) Ya da mandraken icin ozel pre-compiled lari indireceksin ki rpmfind da kesin bulursun diyecegim, ama rpm sacma bir paket.. Bu kadar paradox yarattiktan sonra root nasil olunuyor sorusunun cevabi

su

komutu :) super user dan aklina gelsin.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

Nasil logon oldugunu bilmiyorum ki. init kacta logon oluyorsun :) Muhtemelen gdm turevi bir sey acik sen de devamli, grafik ekrandan logon oluyorsun..

her neyse, su normal kullanicidan root a gecmek icin verilen bir komut. dilersen direk root lada logon olabilirsin.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

Evet su :) Tabii console dan.. Eger ki normal userla logged san ve bir program root yetkileri istiyorsa ( ornegin k3b ) kdesu yazman yeterli Alt+F2 ye basip :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...