Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangı Ekran Kartı Makul

Mojito

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar malum yenı gelen ve gelıcek oyunlardan dolayı (Crysis Warhead - Gta 4 - Nfs) elimdeki 8600 gt ekran kartını degıstırmeyı dusunuyorum.

9800 gt ve 9800 gtx kartlara bakıyorum aralarında 100 ytl gıbı bır fark var oyunları full goruntude oynamak ıstedıgım ıcın boyle bırsey yapma geregı duyuyorum ama bır yandanda fazla para vermek ıstemıyorum :).

Bu nedenden dolayı sızlerede sormak ıstıyorum bu 2 kartın arasındakı performans farkı ne kadar,hangısı benı tatmın eder veya baska bır kart onerınız olursa onada bakarım...Sımdıden yardımlarınız ıcın tesekurler
Sosyal ağlarda paylaş

ne 9800gt, ne de 9800gtx.

Bu kartlara cevap atiden 4850 olarak geldi, nvidia elini cabuk tutup makyajlaya makyajlaya 9800gtx+ (plus diye de geciyor kafa karismasin, ama duz gtx degil) ortaya cikti.

Bu seviyede 200-220 dolar civarinda alinabilecek en guzel iki karttir.
4850 cok cok az daha iyi bi kart, fakat nvidia nin da optimizasyon acisindan daha basarili oldugu bi gercek.
Secenekler bunlar olmalidir.
Sosyal ağlarda paylaş

power supply sorusunu yeni gordum,

4850 55nm olarak uretilmis bi kart, 9800gtx+ 65nm.
Dolayisiyla 4850 daha az isinacaktir, daha az enerji cekecektir.

80 dolar seviyelerinde gezen FSP bluestorm II gibi 500w lik aktif pfc li ve %75-80 ustu verimlilikteki psu lar tercih etmeli.

400w lik su andaki psu nda yeterli olabilir fakat diger sistem elemanlarini bilmedigim icin kesin birsey soylemek guc. Bilgisayar normal kullanimda (surf, multimedia fln) sorun cikarmaz fakat uzun sureli kastirici oyun oynamak, stress testlerinde stabilite problemleri ceker, daha da kotusu psu giderken digerlerininde biletlerini keser. Dikkat edilmesi gereken bi husus.
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada aam-ati fusion teknolojisinin ilk ürününü sundu bi program olarak. program çalıştığında bazı arkaplan uygulamalarını kapatıyor ve oyundan max verim alınmasını sağlıyormuş. ama bunu yapabilmek için de sadece amd-ati işlemci ekran kartınıın olması lazı. yoksa program çalışmıyor doğal olarak :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ozaman 4850 dusunelım pekı dıger sorum sudur hepsıburadadan bakıyorum bılgı almak ıcın 4850 lere ve 400 ytl den baslayıp 300e kadar degısen markalarda var bunlardan hangısı daha dogru secım olur ucuz diye 300 ytl lık olanı almak bana ne kaybettırır veya daha pahlaı olan 400 lugunu almak ne kazandırır veya ortalardakıleremı bakmam daha ıyıdır kafam karıstı bıraz :S
Sosyal ağlarda paylaş

Kart mimarisi olarak hic bir fark yok, overclock yapilmayacaksa malzeme kalitesininde manasi yok.

185-195 arasi gezen 4850 ler referans tasarim. Sogutma performanslari kotudur.

195-210 arasi gezenler ozel sogutma kullanan kartlar.

gecube o.c. , powercolor pcs+, palit sonic, HIS iceq4, xpertvision sonic gibi modeller ozel sogutmasi olanlardir.

bunlardan hangisinin fiyati uygunsa onu al derim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

powercolor'un normal versiyonu var bende, geçen ay almıştım sadece yanında top hediye ediyor diye bunu seçtim asdf. topu da ilk günden patlatmıştık :p

bu arada 48 serisinde catalyst oyun/windows gpu load 0/100 farketmeksizin fan hızını %22'nin üstüne çıkartmıyor, en azından benim powercolor ve diğer çoğu 4850 kullanıcısında böyleydi. o nedenle kart win açıldığında idle durumdayken bile 80 dereceydi ama %45'e sabitledim ben fanı şimdi oyunlarda bile 65 civarında.
onun için özel fanlı 4850 alsan bile fan hızını elle ayarla derim direkt.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...