Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu duyum nerden oluşuyor?

S_h_a_D_o_W

Öne çıkan mesajlar

Geçen beyinde özel hafızayı silme konusundan sonra 2 kitap edindim,okumaya başladım ama orada gördüğüm 1-2 kavram dikkatimi çekti sormak istedim.

Netten baktığım kadarıyla düşünme süreci şöyleymiş;
Duyular->(Basit)Duyum->(Karmaşık)Algı->Düşünce
Duyum;Tat almak,Algıysa;Tadın çeşitleri gibi örneklendirilebilir.

Tamam basit kavramlar için yeterli bu.
Daha uç,mesela 6.his noktasınıda düşünce noktasında görebiliriz.
Ama felsefenin his/sezgi tanımlamasındaki;bilinçaltının sınır koymadan düşünmesi noktasını nereye koyabiliriz?
Masamda otururken,5 duyumla algıladığım şeylerden alakasız,kafama şimşek çakıp aklıma birşey gelmesinin nedeni nedir?Nereye konulabilir bu yukarıdaki düşünce sürecinde?Hatta nette baktığım kadarıyla hologram tekniğinin,string teorisinin ilk ortaya çıkışı bu yolla oldu filanda denilmekte,
görüşleri alalım(:P)
Sosyal ağlarda paylaş

algıdan düşünce oluşur da, düşünce sadece algıyla oluşmaz. her algı düşünce oluşturur mu ondan da emin değilim. ama sonuçta düşünürken illa birşeyleri algılamak zorunda değilsiniz, hatta konsantre olup dışardaki uyaranların etkisini minimuma indirmek var.
1-1.5 sene beklersen cognitive psychology 1 alınca anlatırım
Sosyal ağlarda paylaş

alkol sigara kullanmayan bol miktarda mısır ve patates tüketen
hergün 5km koşan bi insan 6.his ve telekinezi yetenekleri güçlenir
sadece 6.his ve telekinezi yeteneği değil beyin gücüyle yapabileceği birçok şey

edit:konuyla pek alakası olmayabilir fakat yinede paylaşmak istedimB)-
Sosyal ağlarda paylaş

Kafana şimsek cakıp aklına birşey gelmesi olayı imgelem yetisiyle alakalıdır.Duyumlardan elde ettiği düşünceleri insan zihninde yeniden oluşturabilir , onlardan sentez yapabilir ya da parçalayıp daha özlerine geçebilir.Daha önce duyumlarından ve ya zihninin bunlar üzerindeki işlemlerinden elde etmediğin birşeye ulaşamazsın.Altıncı his , telekinezi , pozitif inanç ya da bunun gibi şeyler felsefenin işi değildir olsa olsa para kazanmak isteyen fırsatçıların işidir , felsefede bunların yeri olsaydı saygınlığını yitirirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...