Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bolum seciminde yardim (hayat belirleme anketi)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya simdi bu sene okulum bitiyor ve dikey geci$ sinavina giriyorum
ve dikey geci$ ile gecebildigim bolumler

Bilgisayar muhendisligi
Bilgisayar ve ogretim teknolojileri ogretmenligi
Bilgisayar teknolojileri ogretmenligi
Bili$im teknolojileri
Bilgisayar ve enformatik
Bilgisayar - matematik
Enformatik
Fizik
Istatistik
Uzay muhendisligi (???)

$imdi asil olarak benim yolum belli ben bilgisayar muhendisligine gider
ama gel gelelim puanlar cok yuksek kontenjan sinirli turkiye genelinde
max 100 kisilik kontenjan var ve bilg muh yazacak olanda 500 kisi var
hadi oldu kazanamadik diye du$unuyorum 80 dogumluyum askerlik tecili falan kalmadi lise sonrasi etmi$tim :)
8 tercih var ve son 2 sine kesin girebilecegim bir $ey yazip acikta kalmamak istiyorum
ama muhendislik di$indaki bolumleride pek bilmiyorum nedir ne degildir
matematigi gec ben aritmetik cebir vs disinda ileri matematikle ugrasamam
fizigi hic sevmem
ogretmenlikle uzaktan yakindan alakam olmaz

geriye
bili$im sistemleri
istatistik
ve bilgisayar enformatik
kaliyor
bili$im sistemleri ne uzerinedir ?
istatistik ne kadar agirdir matematigidi formuludu bayar mi ?
bilgisayar enformatik ne uzerinedir

son 2 tercihe bunlardan birisini yazmayi dusunuyorum
bir yardimci olunda kaderimi belirleyelim beraber[signature][hline]17/f/ist LFG @ SODA
Mesaj tarihi:
uzay mühendisliği konusunda cem yılmazın şimdiden zıplamaya başla anca çıkarsın lafını hatırlamak gerek.

trda rahatlıkla iş bulabileceğiniz bir bölüm seçin, yapmaktan zevk alacağınız veya çok para verecekleri (hatta her ikisi birden daha iyi olur) ilgi ile 40 yıl sonra bile ilgilnebileceginiz bir iş alanında egitim alın.

birde hala fırsatınız varken hayatınızı yaşayın, işe girdiginiz an hayatınız bitiyor bir şekilde. dersleride pek ihmal etmeden yapabildiginiz en büyük (ama zararsız :) ) çılgınları yapın.[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Karakedi of Bartz - Lvl 19 Human - Healer
Karakedi of Gustin - Lvl 21 Elf - Scout
KaraElf of Gustin - Lvl 11 Dark Elf - Mage
Mesaj tarihi:
oy oy bana nie dedinki bunnari :)
ben zaaate ya$adim ya$iyacagimi bi yandanda ya$iyorumda
hem cali$iyorumda $uan
hem sevgigim i$ide sectim ama 2 yillik oldugu icin bu sene bitiyor ben devam ettirmek istiyorum
istedigim bolumde bilgisayar muhendisligi ama bizim memlekette istiyosun al senin olsun demiyorlar hatta 3,30 ortalamam var gene vermiyorlar birde sinava sokuyorlar
ama ben noolur noolmaz die o altta belirttigim 3 bolumden birisini yazmak istiyorum . sonuc olarak ben okul bitince gene istedigim isi yaparim ama askerlik olayi yani :)
2 sene daha o bolumde surunur askerlikten kurtarir 4 senelik de bir diploma daha almi$ olurum bakimina
Mesaj tarihi:
bilgisayar-matematik de okuyorum şu an ben, gayet güzel matematik çok kolay değil ama lisedekinden falan daha farklı, daha eğlenceli. programcılık düşünüyorsan öneririm[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Mesaj tarihi:
babacuma katılıyorum, eğer bilişim sistemleri MIS ise hemen atla üzerine, acayip ekmek görüyorum ben o konuda.
biz okuldayken (işletme) MIS diye dersimiz vardı ve o dersi alırken "budur abi!" demiştim.
bi de lojistik simülasyonu oyunu oynamıştık pek şeker, konu ilginç, potansiyel açık..

yürü ya kulum!
Mesaj tarihi:
uzay ve uçak mühendisliği bölümleri sadece itüde var diye biliyorum.[signature][hline]I see angels burning, falling down in ruins
Looking down I see myself, I'm my own enemy
Mesaj tarihi:
bilgisayar muh dusunmussun ama su anda turkiyede bilgisayar muhendislerinin yapacağı işi teknikerler ve diğer bolum mezunları ozellikle kimyacılar yapıyo ayrıca 8 donemlik bir mat işkencesi var eğer ozel bir ilgin yoksa matematiğe bence bosver
ama diyosan sen ben akademik kariyer yapcam bitirirsen bilgisayar muhendisliğini bizim okuldaki odtu bilgisayar mezunu olan bir hoca gibi hem mat hem pc derslerine girer iki konuda birden kendini geliştirirsin
belki bunu biliyorsundur ama hatırlatıyım ama yinede dikey gecişte gectiğin okuldaki ilk donemde diğer ogrencilerden biraz farklı oluosun (bunun bir adı vardı ama hatırlayamadım), soyle: ilk sene hic dersin kalmamalı yoksa direk atıyolar okuldan bizzat yeni gelen arkdaslarımdan biliyorum o yuzden gireceğin bolumu mutlaka sevmen gerekir bence
baska aklıma gelen senin listende yok ama sistem muhendisliği diye bişi var galiba benim pek bir bilgim yok bununla ilgili ama bir kac yerden geleceğin mesleği diye bişiler duydum
birde ucak değil ama havacılık muh ver anadolu uni ve odtude bitirirsen tai de isin hazır :)
inşaattan yakınan arkdas ise derdini anlatırsa inş 4 olarak yardım etmeye calısırım
Mesaj tarihi:
said:
Elgard, 22 Nisan 2004 00:15 tarihinde demiş ki:
bilgisayar muh dusunmussun ama su anda turkiyede bilgisayar muhendislerinin yapacağı işi teknikerler ve diğer bolum mezunları ozellikle kimyacılar yapıyo ayrıca 8 donemlik bir mat işkencesi var eğer ozel bir ilgin yoksa matematiğe bence bosver
ama diyosan sen ben akademik kariyer yapcam bitirirsen bilgisayar muhendisliğini bizim okuldaki odtu bilgisayar mezunu olan bir hoca gibi hem mat hem pc derslerine girer iki konuda birden kendini geliştirirsin
belki bunu biliyorsundur ama hatırlatıyım ama yinede dikey gecişte gectiğin okuldaki ilk donemde diğer ogrencilerden biraz farklı oluosun (bunun bir adı vardı ama hatırlayamadım), soyle: ilk sene hic dersin kalmamalı yoksa direk atıyolar okuldan bizzat yeni gelen arkdaslarımdan biliyorum o yuzden gireceğin bolumu mutlaka sevmen gerekir bence
baska aklıma gelen senin listende yok ama sistem muhendisliği diye bişi var galiba benim pek bir bilgim yok bununla ilgili ama bir kac yerden geleceğin mesleği diye bişiler duydum
birde ucak değil ama havacılık muh ver anadolu uni ve odtude bitirirsen tai de isin hazır :)
inşaattan yakınan arkdas ise derdini anlatırsa inş 4 olarak yardım etmeye calısırım

Anadolu Üni.deki havacılık müh. değil havacılık elektrik-elektroniği.
Mesaj tarihi:
Benim taa orta2 den beri hayalim Odtu- Havacılık ve Uzay Mühendisliği. Ablamın arkları falan da var benim de tanıştığım kişiler var bu meslekten açıkta kalan olmaz diyolar. Hemde hayvan gibi maaş alıyolar. Zaten uçaklara hastayım çok severek yapacağımdan eminim işimi.[signature][hline]...come forth my fallow ally,come forth guenhwyvar...
Mesaj tarihi:
said:
[b]karakedi, 21 Nisan 2004 11:20 tarihinde demiş ki:

birde hala fırsatınız varken hayatınızı yaşayın, işe girdiginiz an hayatınız bitiyor bir şekilde. dersleride pek ihmal etmeden yapabildiginiz en büyük (ama zararsız :) ) çılgınları yapın.

o kadar da katı olma bence işe girdiğimiz zaman hayatımız bitmiyor bence daha doğrusu ben işe başladığımdan bu yana üni deki kadar belki de daha fazla çılgınlık yapıyorum. o kadar çok zamanım kalıyor ki her şeyi yapmaya vaktim oluyor tamam belkide serbest çalıştığımdan dolayı diyeceksin ama alaksı yok....[signature][hline]...bekliyorum kaderin elini sıkmak için.
Kararmayı bekleyen aLaCaKaRaNLıK gibi...
  • Yeni Oluştur...