Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çift işletim sistemi

dumah

Öne çıkan mesajlar

makinamda çift işletim sistemi vardı. xp ile win98
ilk once win 98 i kurmustum üstüne xp yi. xp ten boot u ayarlayarak seçenek menüsünü çıkarmıştım. format attım şimdi beceremedim tekrar. çift işletim sistemi olan bi ark. xpdeki boot ta ne yazdığını paste edebilirmi.[signature][hline]T-girL
Sosyal ağlarda paylaş

abijim ayrı parişınlara kursunda son kurulan işletim sisteminin boot unu okur ve onla. başlar. yani bana bootta ne yazdıgını paste etse ben kendim yapıcam zatende satırı unuttum. yani bana iki işletim sistemi olan birinin xp te açıp boot satırını copy lemesi gerekmekte....[signature][hline]T-girL
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi sanırım elimizde XP var çalışan o halde,

My Computer > Properties > Advanced > Startup and Recovery > Settings > Edit

bu tuşları takip ettiğimizde karşımıza şöle bişi çıkması lazım :

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

bu aynen böle kalabilir, 30 sayısıyla oynayarak kaç saniye bekleyeceği ayarlanadabilir.

Bunun hemen altına şunu giriyoruz :

C:="Windows 98"

bu kadar ...

eğer işletim sistemi 98 ise, böle katakulli yolları hatırlamıom; en manuel yol (ki bunu command yerine cmd yazarak XPde de yapabiliriz) :

Start > Run > command > edit c:boot.ini

aynı değişikliği yapıp save edelim. akabinde,

attrib +h +s +a c:boot.ini yazalım ki eski izinleri geri dönsün.

Not: eğer ben buna yazamıyorum / okuyamıyorum gibi bir hata verirse, editten önce,

attrib -h -s -a c:boot.ini yazınız. Eğer attrib yok ise oha falan olun :)[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Tıklayalım yardım edelim ...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...