Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kredi Kartı Geri Ödemesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
4-5 gün önce netten kredi kartıyla alışveriş yapmıştım . 2 gün öncede ellerinde olmadığından dolayı siparişin iptal edildiğini öğrendim. Site siparişler kargoya verilene kadar karttan parayı çekmiyor sadece ön provizisyon(tam nasıl yazılıyo bilmiyorum) yapıyor . 2 gün geçmesine rağmen kartta zaten borç görünmüyor ama kullanılabilir limitimde artmıyor . Bankayı aradım firmayla görüşün dedi firmayı aradım artması 2-3 günü bulabilir dedi 15 inde kart kesim tarihi geliyor. Sorum ne zaman limitim artar ? en kötü kart kesim tarihinde limitim geri yükselirmi ?
Mesaj tarihi:
Şimdi şu şekilde oluyor bu olaylar. 2 aşama olarak düşünebiliriz , bunlardan ilki paranın senin kartından çekilmesi bu durumda banka paraya bloke koyuyor gibi düşün. Daha sonra post makinası sahibi firma senin imzanı girerek veya internetten işlem yaptıysan o belgesini göstererek bu para muhasebeleştirmek koşulu ile hesabından çekiyor. İşte bu zaman içerisinde herhangi bir iptal , kart çalınması vs. bir durum olur ise burda bankalar olaya müdahale edip firmanın eline para geçmeden soruşturma başlatabiliyor. Eğer 2-3 iş günü geçtiyse ve hala para hesabında duruyor ise (limit düşmesi değil paranın hesaptan çekilmesi) büyük ihtimalle iptal işlemin gerçekleştirilicektir. Olayların daha hızlı yürümesini istiyor isen , bankana kart numaranla beraber faks yolla , fakat kartın ek kart filan ise kart sahibinin bu faksı yollaması lazım. Faksta şu tarihte şu miktarda yapılan harcamamın iptalini istiyorum vs. gibi. bnmde başıma geldi 6-7 gün bekledim iptalin gerçekleşmesi için bu süre içerisinde benimde kullanılabilir limitim düşmüştü fakat sonunda iptal gerçekleştirildi. Çok takma kafana
Mesaj tarihi:
Aynen öyle. Banka paranı askıya aldı işte öyle düşün. Büyük ihtimalle ödemeyi yaptığın yer senin bankandan farklı bir bankayla çalışıyodur. Bankalar arası iptalin gerçekleşmesi de zaman alır biraz
Mesaj tarihi:
Benim de başıma geldi. Ödemeyi yaptığım yer garantiyle çalışıyodu ben yapı kredi ile ödeme yaptım ve iptal gerçekleşmesi süre aldı. Galiba Garanti yawaş çalışıyor bu konularda.
Mesaj tarihi:
Garanti zaten hayatımda gördüğüm en çıkarcı en dandik banka . Bizim ünide garantinin borusu ötüyor kayıt harcı 257.5 du bankamatikte para yok diye parayı bağış yaptırıyordu ayrıca bide 3 liralık sigorta bedeli var ayrı bir şey olarak ondada para üstünü vermeyince 4.5 lira garantiye kalıyor saçmalığın daniskası
  • Yeni Oluştur...