Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kredi Kartı Geri Ödemesi

JD

Öne çıkan mesajlar

4-5 gün önce netten kredi kartıyla alışveriş yapmıştım . 2 gün öncede ellerinde olmadığından dolayı siparişin iptal edildiğini öğrendim. Site siparişler kargoya verilene kadar karttan parayı çekmiyor sadece ön provizisyon(tam nasıl yazılıyo bilmiyorum) yapıyor . 2 gün geçmesine rağmen kartta zaten borç görünmüyor ama kullanılabilir limitimde artmıyor . Bankayı aradım firmayla görüşün dedi firmayı aradım artması 2-3 günü bulabilir dedi 15 inde kart kesim tarihi geliyor. Sorum ne zaman limitim artar ? en kötü kart kesim tarihinde limitim geri yükselirmi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi şu şekilde oluyor bu olaylar. 2 aşama olarak düşünebiliriz , bunlardan ilki paranın senin kartından çekilmesi bu durumda banka paraya bloke koyuyor gibi düşün. Daha sonra post makinası sahibi firma senin imzanı girerek veya internetten işlem yaptıysan o belgesini göstererek bu para muhasebeleştirmek koşulu ile hesabından çekiyor. İşte bu zaman içerisinde herhangi bir iptal , kart çalınması vs. bir durum olur ise burda bankalar olaya müdahale edip firmanın eline para geçmeden soruşturma başlatabiliyor. Eğer 2-3 iş günü geçtiyse ve hala para hesabında duruyor ise (limit düşmesi değil paranın hesaptan çekilmesi) büyük ihtimalle iptal işlemin gerçekleştirilicektir. Olayların daha hızlı yürümesini istiyor isen , bankana kart numaranla beraber faks yolla , fakat kartın ek kart filan ise kart sahibinin bu faksı yollaması lazım. Faksta şu tarihte şu miktarda yapılan harcamamın iptalini istiyorum vs. gibi. bnmde başıma geldi 6-7 gün bekledim iptalin gerçekleşmesi için bu süre içerisinde benimde kullanılabilir limitim düşmüştü fakat sonunda iptal gerçekleştirildi. Çok takma kafana
Sosyal ağlarda paylaş

Garanti zaten hayatımda gördüğüm en çıkarcı en dandik banka . Bizim ünide garantinin borusu ötüyor kayıt harcı 257.5 du bankamatikte para yok diye parayı bağış yaptırıyordu ayrıca bide 3 liralık sigorta bedeli var ayrı bir şey olarak ondada para üstünü vermeyince 4.5 lira garantiye kalıyor saçmalığın daniskası
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...