JD Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 4-5 gün önce netten kredi kartıyla alışveriş yapmıştım . 2 gün öncede ellerinde olmadığından dolayı siparişin iptal edildiğini öğrendim. Site siparişler kargoya verilene kadar karttan parayı çekmiyor sadece ön provizisyon(tam nasıl yazılıyo bilmiyorum) yapıyor . 2 gün geçmesine rağmen kartta zaten borç görünmüyor ama kullanılabilir limitimde artmıyor . Bankayı aradım firmayla görüşün dedi firmayı aradım artması 2-3 günü bulabilir dedi 15 inde kart kesim tarihi geliyor. Sorum ne zaman limitim artar ? en kötü kart kesim tarihinde limitim geri yükselirmi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Şimdi şu şekilde oluyor bu olaylar. 2 aşama olarak düşünebiliriz , bunlardan ilki paranın senin kartından çekilmesi bu durumda banka paraya bloke koyuyor gibi düşün. Daha sonra post makinası sahibi firma senin imzanı girerek veya internetten işlem yaptıysan o belgesini göstererek bu para muhasebeleştirmek koşulu ile hesabından çekiyor. İşte bu zaman içerisinde herhangi bir iptal , kart çalınması vs. bir durum olur ise burda bankalar olaya müdahale edip firmanın eline para geçmeden soruşturma başlatabiliyor. Eğer 2-3 iş günü geçtiyse ve hala para hesabında duruyor ise (limit düşmesi değil paranın hesaptan çekilmesi) büyük ihtimalle iptal işlemin gerçekleştirilicektir. Olayların daha hızlı yürümesini istiyor isen , bankana kart numaranla beraber faks yolla , fakat kartın ek kart filan ise kart sahibinin bu faksı yollaması lazım. Faksta şu tarihte şu miktarda yapılan harcamamın iptalini istiyorum vs. gibi. bnmde başıma geldi 6-7 gün bekledim iptalin gerçekleşmesi için bu süre içerisinde benimde kullanılabilir limitim düşmüştü fakat sonunda iptal gerçekleştirildi. Çok takma kafana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 her şekilde bunu geri alırım dimi zaten borç yok sadece limit yükselmedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Aynen öyle. Banka paranı askıya aldı işte öyle düşün. Büyük ihtimalle ödemeyi yaptığın yer senin bankandan farklı bir bankayla çalışıyodur. Bankalar arası iptalin gerçekleşmesi de zaman alır biraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Valla müneccim gibisin harbidende öle:D garantiyle çalışıolar ama ben maksimumla aldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Benim de başıma geldi. Ödemeyi yaptığım yer garantiyle çalışıyodu ben yapı kredi ile ödeme yaptım ve iptal gerçekleşmesi süre aldı. Galiba Garanti yawaş çalışıyor bu konularda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Garanti zaten hayatımda gördüğüm en çıkarcı en dandik banka . Bizim ünide garantinin borusu ötüyor kayıt harcı 257.5 du bankamatikte para yok diye parayı bağış yaptırıyordu ayrıca bide 3 liralık sigorta bedeli var ayrı bir şey olarak ondada para üstünü vermeyince 4.5 lira garantiye kalıyor saçmalığın daniskası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 bonus galiba, en yüksek faiz de bonustaydı sanırım. ben hsbc advantage kullanıyorum, süper ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Peki şimdi benim 15 inde hesap kesim tarihi geliyor borca yansırmı yada limit gene eksik kalırmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar