huun Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 sanat, sanat içindir. ben sanat yaptığımı iddia ediyorsam kimse aksini iddia edemez. takdir edersin ya da etmezsin. sanatı sanat için icra ettiğimden çok da tınn! evet, olayın kısa bir özeti bu sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Dört sayfa boyunca yazı yazmadım, ilk post benimdi. Sık sık gelip okudum ama. Süleyman bey burada yazılanları okumuş, bazıları çok üzmüş onu. Benimle paylaştı, elimden geldiğince açıklamaya çalıştı; hiçbirinin aslında kötü söz olmadığını, paticiğin böyle biryer olduğunu, aslında orada aldığı öfke sinyallerinin de kendisine yönelik olmadığını anlatmaya çalıştım. Gene de kalbi kırılmış biraz. Bilginize. Kendisine iletmemi istediğiniz brşey var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 oyy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Adam kötü çekiyorsa sanatın değerini düşürmez, iyi yapanınkini yüceltir. Bazıları çok süper çekmesine rağmen adam kadar ilgi toplayamamış yazık => Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 @sostizm kimse dogrudan gidip adama saldırmamıs zaten ama fotograflar bence cok kötü yani sırf adam üzülmesin diye gereksiz pohpohlamayada gerek yok cogu kiside ilgilendiği icin takdir etmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Baydı konu bence uzatmasakda olurdu hani. Adam kendince çekmiş bişeyler. Sitede Sanatçı falan demesi komik olmuş. Sanatçılığın yanından geçmiyor. Ama bu demek değildir ki ileride başarılı çalışmalar çıkartamaz. Sanatçı ünvanına erişemez.(ki sanatçı doğulur sonradan sanatçı olunamaz diyen de çıkabilir saygı duyarım ama bence sanatçı doğulsa bile onu ortaya çıkarmak için belli bir deneyim ve bilgi gerekir) Şimdilik biraz alçakgönüllü olsun. Sitede gereğinden fazla ego gördüm ben. "Boyozcu Çocuk Fotoğraf sanatçısı Süleyman Ülker’in ‘Boyozcu Çocuk’ adlı fotoğrafı, onun çalışmaları arasında en sevdiklerimden biridir. Şehrin birinde, mütevazı bir semtte bir çocuk boyoz satıyor. Tabi söz konusu boyoz olunca, buranın İzmir’in bir semti olduğu da kesinlik kazanıyor. Aslında sıra dışı bir olay değil, bir çocuğun boyoz satması. Evin bütçesine katkıda bulunmak için hangimiz boyoz veya gevrek satmadık. Ama bir çocuğu börek satarken tespit etmek, o anı yakalamak ve öyle bir anda yakalamak ki, ‘boyoz yiyen boyozcu’nun, sosyolojik ve psikolojik dışavurumu bizi sarsın ve bırakmasın. İşte bunu başarmış sanatçı. ....... falan fistan " gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cakeonroof Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Aslinda farkli yollardan epey benzer seylere deginilmis.Cuce genel olarak guzel seylerden bahsetmis yerinde tespitlerde bulunmus.Fakat (bence) picasso vs suleyman durumu ile kendi guzel paragraflarinin bi kismini sabote etmis biraz.Sanatci oldugunu kabul ettigimiz ve uretimlerine sanat diyebildigimiz kisileri neden kiyaslayamayalim.Neden biri x ken digeri x-1 kadar sanatci olmasin.Sanatcilar icin sifat kullanamazmiyiz."suleyman bey vasat bir sanatcidir ve kendini gelistirmelidir" onermesini ortaya atamazmiyiz mesela.Sanat sadece kendi ve yaraticisi arasinda olsaydi sunuma ihtiyac duymazdi.Belki gercekten begeniye(yada paylasima diyelim) sunulmayan eserler vardir,bilmiyorum.Eger sunum yapilmissa benim geyet o eseri ovmek kadar yerden yere vurmaya da hakkim olmalidir.Ozellikle fotograf gibi gorsel acidan kendini ifade eden ve begeniye sunan sanat eserleri(?)icin estetik temel kistaslardan biridir.Suleyman bey cogunlugun begenisini kazanmis olsaydi mesela topic in 2. postu "vay be hobi olarakta olsa, egitimsiz de olsa bu isi gercekten iyi yapan "sanatci"lar da var" olabilirdi.dolayisi ile 3. posttaki arkadas elitizmin sux oldugunu soyleyip sanatin kuralina sokmak durumunda kalmazdi.Yani suleyman ve picasso sanatci ise goreceli olan sey icra ettikleri seyin sanat oldugu degil,sunumu yapilan kitlenin begenisidir. cuce nin de dedigi gibi ; sozkonusu sanatsa , birseyleri kisitlamak yerine onu tum sinirlarindan ve normlarindan arindirmak gerekir. fakat bu ise A kisisinden cok daha fazla emek ve zaman harcamis B kisisinin "evrensel gercek" olarak nitelendirilebilecek derecede vasat isler sergileyen A nin eserlerine hitaben "sokarim onune gelen sanatci,onune gelen sanat yapiyor" seklinde yakarmasi gayet normal ve dogrudur. benzer sekilde olaya daha acik,olumlu ve objektif yaklastigini sanan C kisisininde "sanatin sinirlari kurallari yoktur" yaklasimi aslinda ayni derecede duygusal ve dogrudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 bence öyle sokarımlı yaklaşımlar hiç de normal değil, beklenebilcek bi tepki belki ama tartışmanın en başında olan şey de bunun tersi. gayet düzgün yazıyoruz, katılmıyorum şu neden şöyle değil peki gibisinden düzgünce sormak varken yazılanı doğru düzgün okumayıp (ki öncesinde hiç böyle bi laf edilmemiş olmasına rağmen) "sanat elitist kesimin olmayacaktır!!!111" gibi popülist yakarışlarda bulunmak saygısızlıktır bence, ki içimden onun ayıbı istemezse göstermez diyip tartışmayada devam ettim o kadar sırf samimiyetimi göstermek için, öyle iddiaların olmadığını göstermek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tufanizm Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Ben sitenin sahibi SÜLEYMAN ÜLKER...Açılan konuda sitem'in tartışıldığını gördüm ve bende cevap verebilmek için üyelik başvurusu yaptım.Ancak şuan üyelik başvursu incelenmekte olduğu için oğlumun üyeliğinden cevap veriyorum. Ben çok iddalıyım diye bir şey demedim...Boyozcu çocuktaki yazıda benim bir yakınım sanatçı diye yazmış.Bu benim dışımda gelişen bir olay.Ben bu işin tekniğini tam bilmiyorum.Fakat gördüğüm şeylerin güzel olduğunu anladığım zaman makina'nın düğmesine basarım.Benim için iyi olan belki sizin için iyi olmayabilir.Ama sizin çektiklerinizde benim için iyi olmayabilir.Bunlar normal şeylerdir.(Aşık Veysel'in bir sözü vardır:Koyun kurtla gezerdi,fikir başka başka olmasa) Jacobe,Bonepart,Cotto,cuce,auatiq arkadaşların olumlu yaklaşımları için teşekkür ederim.TELLOS'ada mesajın İstanbul'dan geldiğini,Ara güler olup olmadığını bende bilmediğimi ve bu mesajın İstanbul'dan geldiğini,ip adresinden oğlumun bulduğunu söylemek isterim.Yani bir olasılığı sonuçta var.Ama sen gelmediğini ispat edemezsin.Değil mi? herkese saygı ve sevgiler...Yinede hepinizi seviyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 İnandırıcı olmamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Rakursi said: İnandırıcı olmamış eheheh ilk cümlede "hadde leen" dedim direkt :) + saçma olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Sostizm daha iyilerini bekliyoruz senden :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 millet sanatı çok ciddi bişeymiş gibi tartışıyor ya ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ubermensch Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 sana kesinlikle katilmiyorum cons. bence sanat super bir sey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 napalım abi, benımde buyuk hedron tokuşturum olsa onu tartışırdım =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 gel tokuşturalım hedronlarımızı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 buyukmu senınkiler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 idare ediyoruz ya fena değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Mr_Hand said: Rakursi said: İnandırıcı olmamış eheheh ilk cümlede "hadde leen" dedim direkt :) + saçma olmuş Trollphobia Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 körküyörüm anne! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar