Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

neydi yaw ?

neter

Öne çıkan mesajlar

gençler ardaşık olarak artan sayıların toplamını nasıl buluyorduk ? aslında tam türkçesi bu değil en güzeli açılımını veriim ben,

x = ( 7 / ( 1 + 0,01) ) + ( 7 / ( 1 + 0,01)^2 ) + ( 7 / ( 1 + 0,01)^3 ) + ( 7 / ( 1 + 0,01)^4 ) + ...... ( 7 / ( 1 + 0,01)^40 )

örneğindeki gibin ? mutlaka bir hatırlayanınız vardır ..[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Tıklayalım yardım edelim ...
Sosyal ağlarda paylaş

işine yarar mı bilmem de hemencecik aklıma gelen

n(n+1)/2 vardır
mesela 1+2+3+4+5 (n son rakam)
5(5+1)/2 = 15

gauss mu ne var mesela
1+2+3+4+5 = ?

1+2+3+4+5
+ 5+4+3+2+1
------------------
6+6+6+6+6
n terim var (bu soruda 5)
(ilk terim + son terim) x terim sayısı / 2
(1+5)x5/2 = 15

yardımcı olmaz sanırım ama yinede şansımı deneyeyim dedim[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

yukarida yazdigin dizide 7 yi k kabul edelim, (1+0.01) in uzerindekiler de i olsun, en son 40 var, o da n olsun, o zaman toplam: {k [1 - (1+0.01)^(n+1)] / [1 - (1+0.01)]} - 1 olur, (1+0.01) e a dersen {k [1 - a^(n+1)]/[1-a]} - 1, n sonsuza giderken limiti de {k / [1-a]} - 1 olur[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Sosyal ağlarda paylaş

bir yerinde bir hata var sanırım, 40 tane k olması gerekmez mi ?

çünkü daha basite indirgersek,

a / ( b^x ) + a / ( b^x+1 ) + a / ( b^x+2 )

şeklinde gidiyor, yukarıya alırsak,

a * ( b ^(-x) ) + a * ( b ^(-x+1) ) + a * ( b ^(-x+2) )

şeklini alacaktır, e hepsi a ile çarpıldığına ve 40 a kadar devam ettiğine göre oalyı 40a parantezine almak gerekli, ancak sonrasında kafam bulanıyor, ben bu kadar durağan değildim, bileşik faiz hesabı gibin bişi işte ama bulamıom işte :)

diyeceksin ki nerden işkillendin ? senin formülü aynen sce. hesapmakinesine koydum parantezlerine kadar syntax error verdi. hmm dedim, incelerken böle bişi geldik aklıma, yani dediğim yanlış dahi olsa seninkinde bir yazım hatası var sanırım ...[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Sosyal ağlarda paylaş

aha oldu, sanırım çift görmeye başladığımdan kelli oldu bunlar.

bir daha dünyaya gelirsem erkek aslan olacam kardeşim, ekmek elden su gölden, ohhh, arada iki hırla, senede 1-2 gün tepiş, geri kalan kekaaa yat uyu, çocuklarla oyna, yemek ye falan ..

bu ne kardeşim vize mize, bozuyor insanı böyle şeyler :)[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Sosyal ağlarda paylaş

*!işlemci yanmasın diye hıphızlı koşarak diğer topiğe atlar*

Maşallah maşallah... =]

Ben Memede bakmıştım?Buradamı kendisi?Ha?Gittimi?Tamam,pardon..Siz devam edin..[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...