neter Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 gençler ardaşık olarak artan sayıların toplamını nasıl buluyorduk ? aslında tam türkçesi bu değil en güzeli açılımını veriim ben, x = ( 7 / ( 1 + 0,01) ) + ( 7 / ( 1 + 0,01)^2 ) + ( 7 / ( 1 + 0,01)^3 ) + ( 7 / ( 1 + 0,01)^4 ) + ...... ( 7 / ( 1 + 0,01)^40 ) örneğindeki gibin ? mutlaka bir hatırlayanınız vardır ..[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 işine yarar mı bilmem de hemencecik aklıma gelen n(n+1)/2 vardır mesela 1+2+3+4+5 (n son rakam) 5(5+1)/2 = 15 gauss mu ne var mesela 1+2+3+4+5 = ? 1+2+3+4+5 + 5+4+3+2+1 ------------------ 6+6+6+6+6 n terim var (bu soruda 5) (ilk terim + son terim) x terim sayısı / 2 (1+5)x5/2 = 15 yardımcı olmaz sanırım ama yinede şansımı deneyeyim dedim[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 yok bu basit kaldı konuya biraz :)[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 yukarida yazdigin dizide 7 yi k kabul edelim, (1+0.01) in uzerindekiler de i olsun, en son 40 var, o da n olsun, o zaman toplam: {k [1 - (1+0.01)^(n+1)] / [1 - (1+0.01)]} - 1 olur, (1+0.01) e a dersen {k [1 - a^(n+1)]/[1-a]} - 1, n sonsuza giderken limiti de {k / [1-a]} - 1 olur[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 bir yerinde bir hata var sanırım, 40 tane k olması gerekmez mi ? çünkü daha basite indirgersek, a / ( b^x ) + a / ( b^x+1 ) + a / ( b^x+2 ) şeklinde gidiyor, yukarıya alırsak, a * ( b ^(-x) ) + a * ( b ^(-x+1) ) + a * ( b ^(-x+2) ) şeklini alacaktır, e hepsi a ile çarpıldığına ve 40 a kadar devam ettiğine göre oalyı 40a parantezine almak gerekli, ancak sonrasında kafam bulanıyor, ben bu kadar durağan değildim, bileşik faiz hesabı gibin bişi işte ama bulamıom işte :) diyeceksin ki nerden işkillendin ? senin formülü aynen sce. hesapmakinesine koydum parantezlerine kadar syntax error verdi. hmm dedim, incelerken böle bişi geldik aklıma, yani dediğim yanlış dahi olsa seninkinde bir yazım hatası var sanırım ...[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 ay nasıl saçmaladım ya 40a parantezi falan ooof of .. ama yine de syntax error verio baba ..[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 ben sadece yazdigin dizideki toplami herhangi sayilar icin verecek formulu yazdim, ve formulun dogru olduguna da kesinlikle eminim[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 aha oldu, sanırım çift görmeye başladığımdan kelli oldu bunlar. bir daha dünyaya gelirsem erkek aslan olacam kardeşim, ekmek elden su gölden, ohhh, arada iki hırla, senede 1-2 gün tepiş, geri kalan kekaaa yat uyu, çocuklarla oyna, yemek ye falan .. bu ne kardeşim vize mize, bozuyor insanı böyle şeyler :)[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 millet dünyayı feth edecek formüller yazıyor biz öss formülü veriyoruz utandım kendimden bi an için.. kahrolsun öss :=)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2004 yok be abi senin ki de yaratıcıydı .) ben iki sene önce öğrendiğim formülü hatırlama çabasındaydım, hafıza balık gibi hatta balıktan beter ...[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 *!işlemci yanmasın diye hıphızlı koşarak diğer topiğe atlar* Maşallah maşallah... =] Ben Memede bakmıştım?Buradamı kendisi?Ha?Gittimi?Tamam,pardon..Siz devam edin..[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 yardımcı olmaya çalışan başta edi olmak üzere tüm (ki bu sadece arcane ama neyse kalıp böle) arkadaşlara teşekkür ederim.[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar