Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 Sanırım linuxdan sharky anlıyor birazda ona göre bir soru sayılır bu şimdi ben bilgisayarıma format atacağım attıktan sonra diyelimki c: harddiskine windows kurarsam ve fdisk ile yeni bir harddisk yaratıp diğerinede linux kurarsam windows'da oynarken linuxu aktif yapabilirmiyim yani linux çalışırken windows'da takılabilirmiyim?[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p ayy canım cinlerim canım... cinci şelale hanım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 Öncelikle eğer iki işletim sistemini aynı anda kullanmak istiyorsan, Vmware ve benzeri programları kullanmalısın. Vmware ile ister yapılandırılmış yeni bir partitiona kurulmuş bir işletim sistemini, isterse varolan herhangi bir partition'dan birinde bir virtual disk yaratarak, oraya istediğiniz işletim sistemini kurabilirsiniz. Ama Linux 'u vmware üzerinden öğrenmenizi pek tavsiye etmiyorum, zira device ların çoğu emule edilmiş veya sanal devicelar olacak. Ha ama hem Linux'um olsun, hem Windows'um olsun. Ben bir reboot la ( ya da 'loadlin' ile ), ister Linux'umu açarım, ister Windows'umu diyorsanız, bu sefer de LILO ve GRUB dökümanları okumaya başlamanız gerekiyor :) Aslında dökümana bile gerek yok, bilinen tüm modern Linux dağıtımları default olarak LILO veya GRUB 'u size 2-3 soru sorarak kuruyor zaten. Hiç olmadı ben /etc/lilo.conf 'u buraya yazarım.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 hmm anladım ancak ben linux öğrenmek için knoppix kullanıyorum çok partik ancak hosting gibi bir iş olacak yani linux gerekecek webserver falan o bakımdan.. sharky konuyu biraz daha açabilirmisin :D[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p ayy canım cinlerim canım... cinci şelale hanım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 Acikcasi, eger Linux Yonetimi konusunda ( Kullanımı demiyorum! ) tecrübeli değilsen, bu tür bir işe kendi başına atılmanı pek önermiyorum. Bir sorun ciktiginda olan senin reputasyonuna ve emeğine olur.. Nedir bu hosting furyasi algilayabilmis degilim halen.. Fakat bu tur konularda bilgili bir elemanım var diyorsan, o zaman kesinlikle VMWARE falan kullanmamanız lazım. Linux bir makina kurarsınız, gerekli servisleri ve guvenlik ayarlarini yaparak musterilerinize hizmet vermeye baslarsiniz. Eh ona da bir how-to yazmayım istersen :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 hmm şey vazgeçtim ben sanırım linux'un altından kalkamıyıcam gibi :D[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p ayy canım cinlerim canım... cinci şelale hanım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 Herkes Linux'u kullanabilir.. Fakat çok kullanıcılı bir ortamda sistem yönetici olmak, biraz daha birikim, kıvrak zeka ve emek gerektiriyor.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 long live sharky vol.2[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 peki ben windowsuma format atıcam nasıl olsa bilgisayarımı nasıl hosting yapabilmeğe uygun hale getirebilirim?[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p ayy canım cinlerim canım... cinci şelale hanım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 Dalga geciyorsun herhalde orc_lord ? Gecmiyorsan imza yapmak istiyorum mesajini.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2004 Acı ama sharky...... ;)[signature][hline]Profocio Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zagg Mesaj tarihi: Nisan 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2004 Peki $harky Linux Neti Windowsa qöre Daha mi hızlı Daqıtııyor ßi ßilqi Vereßilirmisin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMedia Mesaj tarihi: Nisan 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2004 bari şevkini kırmayak (: apache kur olosun bitsin , yada php triad kur ne güzel php destekli tek tuşa bascan hepsini kurcak ((:[signature][hline]I Love Lıv Tyler (Aşkım Liv için) BedaXa.Com IpAdresimNe.Com Matrix Code System Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Nisan 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2004 said: rexx, 20 Nisan 2004 14:40 tarihinde demiş ki: Peki $harky Linux Neti Windowsa qöre Daha mi hızlı Daqıtııyor ßi ßilqi Vereßilirmisin... stabilite ve hız sorularının %90 cevabı linuxtan yanadır, doğru kurulmuş bir sistem ile 486 makina bile host makinası olabilir verimli bir şekilde ... ancak ve ancak, ben dinamik site yapacam diince küt diye php/asp öğrenilmediği ve en verimli/performanslı şekilde kod yazılamadığı gibi, linux server kurmakta katullileri olan bir iştir. Okumak ve daha çok okumak, denemek, yeri gelince delirmek falan gerekir; o yüzden aaa ii o zaman ben linux host kuriiim deyip küt diye yapılmaz. E peki nerden başlayacağım sorusuna cevap : önce makinanıza bir linux kurun, basit ve yarı-orta düzey tüm soru ve sorunların üstesinden gelmeyi öğrenin, sonrasında apache, mysql gibi basit şeylerden başlayarak server/host olaylarına giriş adımları atılabilir, ancak dediğim gibi öyle küt diye olmaz, apacheyi kurmakta ne var deyip ikinci gün host açan adam, iptables rule nedir ne değildir bilemeyeceğinden kuracağı windows makina kadar güvensiz bir makina sahibi olur vs. vs. vs.[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar