di Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Selam, Diyelim ki kendi yazmis oldugum, web development konulu bir kitabim var ve ben bu kitabi bastirip kazanc elde etmek istiyorum. Bu konumda merak ettigim bir kac soru var ve eminim az cok bilgi verebilecek birileri vardir. 1- Basim konusunda seceneklerim neler ? Yayinevi ve kisisel olarak ayirabilir miyim bu basim isini ? Ayirirsam butce olarak ne gerekir? 2- Bir yayinevinin aradigi kriterler nelerdir ? Benim belirlemem kriter nedir ve nasil iletisime gecmeliyim ? 3- Kar marji neye gore ve nasil degismektedir ? Kazanc beklemeliyim ya da hangi oranda beklemeliyim ? Mesela basim sayisi ve tahmini bir fiyata gore kitap basina elime gececek miktar nedir gibi ...
Nostredamus Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 up evet güzel bir konu yardım edebilir mi biri?
Flameoffear Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Kitabın gördüğüm kadarı ile eğitim kitabı. Bundan çokda bir kazancın olmaz. Evet yayıncılara belirli bir miktar ödeyerek kitap bastırabilirsin ama bunun maliyeti konusunda pek bir bilgim yok. Kitaptan belirli bir yüzde alırsın. Hatırladığım kadarıyla %10-15 arası bir şey olması gerekiyor.
chesterfield Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 ancak küçük ajanslarda şansını arayabilirsin, ondada yine masrafları sen karşılarsın, pek fazla kazancın olmaz o yüsden aksine giderin olur. 16 sayfa ve üzeri için ise bandrol alman gerekecek ki tanesi 15kr gibi bir şey (asla emin değilim). Ama tabi ki bir kitap yazmış olmanın vereceği manevi duygu paha biçilemez.
Valeron Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 mesela gidiosun kitabevine kitabı veriosun inceliyolar,uygun görürlerse basıma,düzenliyip tekrardan,basıma gönderiyolar.ilk baskıdan para alamazsın yani ilk 5000 yaptn diyelim para kazandırmaz sana ama baskı sayısı arttıkça o kadar para kazanırsın.bu tabi normal kitaplar için geçerli(roman tarzı) özel bilgisayar için böle ders niteliğinde olanları bilmyorum
smash Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 yayınevlerine kitabını güzel bi şekilde anlatan saygılı bir e-mail atarsan satın alabilirler (tabi bu konuda yayınlayan bir yayınevi seçmelisin) eğer satın alırlarsa -yurtdışında- yaklaşık 1 milyar ödüyorlar, burada ne ödüyorlar bilmiyorum sanırım kendin bastırırsan 2 imlyar gibi bişey ödüyorsun, başta şansını dene derim satıştan para kazanman çok zor, % 10 veriyorlar genelde, çok fazla satması lazım, bunun için bir eğitim kitabının şansı zor olduğu gibi, bir romanın şansı da çok az ama dediğim gibi, satın alırlarsa eğer başta verdikleri paradan kazanç elde edebilirsin yolladığın e-mail da aşağı yukarı şu şekilde olmalı Sayın (editörün adı), Yayınevinizin bu tip (hangi tipse işte) kitaplar yazdığını öğrendim. Kitabım Bilmemne Bilmemne ilginizi çekebilir. Kitabımda şunu şunu şunu anlatıyorum. Şöyle olduğu için de bu tip diğer kitaplardan farklı ve okuması daha güzel, vb. İlgilenirseniz bana [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz. Saygılarımla, Ad Soyad bu arada bir sürü yayınevi denemelisin ve hemen pes etmemelisin bunu da belirtiyim senden kitabını düzeltmek için para isterlerse dolandırıcılardır, uzak durmalısın
Öne çıkan mesajlar