-Cleglaw- Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 günümüzde ritm'i değişken, farklı tür müziklerin şurasını alalım burasını alalım birleştirelim mantığından öte mantığı olmayan bi ton gruba progressive metal/rock demek ne kadar doğru sizce? ben yıllar geçtikçe anladımki eskiden bi sürü gruba progressive demem saçmaymış. king crimson, pink floyd, jethro tull gibi grupların gerçek anlamda 'progress' yaptığını düşünüyorum. esas olanın 'fikir ve deneysellik' olduğunu, 'konsept' olduğunu düşünenlerdenim. "konuşuyorsun ama hangi gruplarmış sence şu progressive olmayanlar mesela?" diyorsanız bir kaç örnek veriyim: Pain of Salvation, Between the Buried and Me, Katatonia, Anathema, Nevermore... modern zamanların müziğine yada metale bir önyargım varmış gibi gözükmesin; bu zamanlardan tool gibi bazı grupların müzik içinde 'progress' sağladığını düşünüyorum. siz ne düşünüyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 progresif, alternatif gibi tanımlamalar aslında müziğin teknik açıdan tanımlanması kanımca. yani böyle müziğe birşey katmış olmak değilde değişik zamanlamalar vs. kullanılınca progresif müzik oluyor o. bence tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar