Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marketing Master ( U.S.)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Amerika'da marketing master'ı için araştırma yaptım da sizin bildiğiniz birşeyler varsa bu konuda paylaşırsanız sevinirim. Yani olanaklar nelerdir, nasıl bir yer tercih etmek gerekir, hangi üniversiteler bu konuda iyi sayılıyor, illaki referans gerekiyor mu paralı okumak için ?
Şöyle bir site buldum yardımcı olabilecek ;

köşe yazısı
Mesaj tarihi:
Basvuru formunda her okulun gereksinimleri yazar zaten. Referans da bu gereksinimler arasindaysa elbetteki olmak zorunda. Paradan bagimsiz bi durum bu.

www.petersons.com'a girip burdan aklina gelen okullari arastirabilirsin. Sana kabul oranlari vs. vs. bircok bilgiyi saglayacaktir. Isine yarar muhtemelen.

Yardim ettigim baska arkadaslara da soyledigim gibi bu isin ilk adimi bir liste yapmaktir. Gitmek istedigin okullarin listesini olusturmak. Her ne kadar kolay gozukse de zaman alan bir noktadir. Yaklasik bi 50 okulluk liste cikarip, daha sonra karsilastirma yapabilmek icin farkli farkli alanlari kistas alarak doldurmak gerekli listeyi. Boyle boyle bilgi edindikten sonra da zaten yaklasik 20 okula falan iniyo liste. Daha sonra da basvurunun kuvvetli olup olmamasina gore (tabi para durumuna gore de) atiyorum 2 garanti, 2 olmali, 2 de "olmayacak biliyorum ama sans kapiyi calarsa" okulu secip basvuruyosun...

Isin icine MBA girince referanslar yanniz bildigim kadariyla ayri bi onem kazaniyo. Ozellikle bu konuda en az 2 3 yillik is tecrubesi olmasi gerekli gibi duyumlar aldim. Bu kabulu etkilemesinden cok, senin aradigini bulabilme ve bilincli secim yapman icin gerekli. Soyleki, lisede bize ne gosteriliyosa ogrendik. Hocalara "Gel bana ogret" dedik. Universite'de daha bilincli olmamiz beklendi ve her ne kadar mufredat belirli de olsa kafamiza giren girdi, girmeyene eyvallah diyip gectik. Mastir konusunda durum epey bi degisiyo. Senin ogrenmek isteyip istememen etkiliyo durumu. Yani hicbir sey ogrenmeden de 2 senede okuldan mezun olabilirsin. Heleki ABD olacagi icin 2 sene yatarak da mezun olursun, ilah gibi de mezun olursun. Bu nedenle nereye gittiginden cok, ne icin gittigin, ne amacladigin daha onemli.
  • Yeni Oluştur...