lamutix Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Selamlar, Dün akşam idrak ettim ki işlemcimin fanı bozulmuş. Açıp kurcaladım, kablo vs. problemi değil, döner sistemi bizlere ömür olmuş. Daha önce fan değiştirmemiş biri olarak hiç kaşınmayayım, bilgisayarı kucaklayıp götüreyim, serviste mi yapsınlar? Yoksa yirmi kiloluk bilgisayarı taşımak yerine gidip yeni bir fan ve macun alıp kendim mi yapayım evde? Bu işi acemi bir kişinin yapması doğru olur mu? Olursa işlemciyle ızgara arasındaki eski macun nasıl temizlenir, yenisi nasıl sürülür diye sormak istiyorum. Sadece fanı değiştir ızgara kalsın diyebilirsiniz, lakin meraktan ızgarayı söküp macunu mundar etmiş bulundum, yenilemek lazım sanırım. İlginize peşinen teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 ya cok basit bir olay, servislik birsey degil. http://www.pclabs.gen.tr/2008/03/21/termal-macun-surme-ve-temizleme-rehberi/ adresi yardimci olacaktir, oyle ahim sahim hassas bir olay da degil zaten. yaparsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eraybaba Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 ustam bende geçen başıma geldi gittim aynne senin gibi anlattım bilgisayarcıya komple fan takımını verdi elime abi çok basit sadece klipsler tutuyor ve jakını yerine bağla aynen çıkardığın gibi dedi bende aldım kendşnden macunlu fanı taktım benim kolayıma geldi ama sen genede kendin bilirsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Macunu hafifçe kazıyarak çıkarabilirsin, metal bir alet kullanmadan hafifçe ama işlemciye bir zarar vermeden. 100% tamamen temizlenmesine gerek yok, çoğunluğu çıktı mı yeterli olur. Yeni macunu da yüzeyi hafif bir tabaka ile kaplayacak şekilde süreceksin, tam kaplamasına gerek yok fan'ı sen yerine takınca baskıdan o dağılacak zaten. Macunun fazla olup da işlemciyi kapatınca aradan taşmamasına dikkat et. Fan'ı tekrar takarken de yuvasına kesin oturduğuna emin ol, taktıktan sonra oturmuş mu diye hafifçe oyna biraz. Edit: Oha temizleyici kullanmışlar, o temizleyici olmadan da çıkarabilirsin biraz sabırlı ve dikkatli olman yeterli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 kaziyip cikarmak yerine pamuk+kolonya bile daha etkili olacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Hmm o da olabilir hiç denemedim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 ben direk selpakla sile sile ciakriyodum ya ekstra biseye gerek yok bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lamutix Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Gittim aldım tavsiyenize uyup. Koskoca Mecidiyeköy bilgisayar pazarında AMD işlemciye uygun fanı ancak beşinci sorduğum yerde bulabildim ama olsun. İşlemcinin üstünde kalan eski macun elimle silince çıktı, kolonya, pamuk filana gerek kalmadı. Yeni fanın da macunu üstündeymiş zaten, bir saniyede taktım yerine bitti. Çok teşekkür eder, yardımcı olan büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 gecmis olsun =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eraybaba Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 hah yaw:))güle güle kullan:)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar